Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

"ως των αιχμαλώτων ελευθερωτής..."

      Έτσι ξεκινάει, το τροπάριο-απολυτίκιο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Τροπαιοφόρου Γεωργίου, στον Οποίο αξίζει (τουλάχιστον) μία αναφορά, μετά και το τελευταίο-πρόσφατο μεγάλο Θαύμα Του, ανήμερα της Εορτής Του, ήτοι την επιστροφή στους γονείς της, της μικρής Μαρίας-Ειρήνης, σώας και αβλαβούς.
  Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους και λαοφιλέστερους Αγίους της Εκκλησίας μας, Τον οποίο ευλαβούνται και προσκυνούν, ακόμα και μουσουλμάνοι (κυρίως Τούρκοι) και εκατομμύρια άνθρωποι, σε όλο τον κόσμο, φέρουν το Όνομά Του (ακόμα και μία χώρα ολόκληρη, στην θηλυκή εκδοχή του, βέβαια).
   Η προσφώνηση Του, ως ελευθερωτής των αιχμαλώτων, προέκυψε, μέσα από δύο, από τα μεγαλύτερα και εντυπωσιακότερα, ιστορικά, Θαύματά Του, όταν και απελευθέρωσε δύο αιχμαλώτους πολέμου και τους επέστρεψε στα σπίτια τους, ανεβάζοντάς τους, πάνω στο χαρακτηριστικό, λευκό Του, άλογο !
   Ο Άγιος Γεώργιος, έφτασε σε τόσο μεγάλη ύψη Αγιότητας και Θαυματουργίας, διότι θυσίασε πλούτη, νιάτα, ομορφιά και αξιώματα (με μεγάλη καριέρα στον Στρατό της εποχής), προκειμένου να μην αρνηθεί την Πίστη Του, ήτοι για την αγάπη Του, στον Χριστό, υπέστη φρικτά βασανιστήρια, από τα οποία όμως, πάλι με Θεία επέμβαση, βγήκε αλώβητος, με συνέπεια οι βασανιστές Του, ως έσχατο μέσο, να Τον αποκεφαλίσουν.
   Για να έρθουμε και πάλι στην υπόθεση της μικρής Μαρίας-Ειρήνης (το δεύτερο όνομά της, εορτάζει σήμερα, κατά σύμπτωση), που απασχόλησε την κοινή γνώμη, μέσα στις Άγιες Ημέρες του Πάσχα και συνεχίζει να την απασχολεί, επικρατέστερο φαίνεται το σενάριο της αρπαγής και όχι της έκθεσης-παραμέλησής της, από τους γονείς της.
  Η εκδοχή ότι το μικρό και χαριτωμένο αυτό κοριτσάκι, περπάτησε μόνο του, επί 4 και πλέον χιλιόμετρα, διανυκτέρευσε και κοιμήθηκε το βράδυ, στο δάσος κλπ, έχει πολλά λογικά κενά.
  Πρώτον, αν είχε χαθεί και περιπλανηθεί μόνη της, επί 24 σχεδόν ώρες, δεν θα βρισκόταν σε τόσο καλή κατάσταση και δεύτερον, επειδή η κινητοποίηση υπήρξε άμεση και οι έρευνες, άρχισαν αμέσως και ήταν μαζικές, λογικά, θα είχε εντοπιστεί, από τους διασώστες και τα σκυλιά, μέσα στο δάσος.
   Πιθανότερο είναι, το παιδί, να έπεσε θύμα αρπαγής (από ρομά) και να αφέθηκε, στο σημείο, όπου βρέθηκε, την επόμενη ημέρα, με την θαυματουργική επέμβαση και του Αγίου Γεωργίου, στον Οποίο, στράφηκαν εξαρχής και οι προσευχές μας !
   Η ίδια η μικρούλα, υποστηρίζει βέβαια, το σενάριο, ότι χάθηκε μόνη της και περιπλανήθηκε στο δάσος, όμως, πόσο πειστική, μπορεί να είναι η μαρτυρία, ενός παιδιού, αυτής της ηλικίας ;
   Αφενός, τα μικρά παιδιά, έχουν την τάση να σκαρφίζονται ευφάνταστα σενάρια και αφετέρου, απωθούν από την μνήμη τους, τυχόν άσχημες εμπειρίες, δεν τις αναφέρουν καν.
    Οι Αρχές, καλώς, μέχρι ένα σημείο, στράφηκαν κατά των γονιών, διότι οι γονείς οφείλουν, έχουν υποχρέωση (και νομική) να φροντίζουν και να προστατεύουν τα παιδιά τους, ωστόσο, υπάρχουν σοβαρές και εύλογες, αμφιβολίες, για το κατά πόσον η εξαφάνιση της μικρής, ήταν αποτέλεσμα έκθεσης, σε κίνδυνο, από τους γονείς και όχι αρπαγής !
    Επειδή η υπόθεση είναι σε εξέλιξη και επειδή ακούστηκε, ότι υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας (που εμφανίστηκε με καθυστέρηση !), που είδε ρομά, να αφήνουν εκεί, το κοριτσάκι, στο σημείο, όπου βρέθηκε, καλό είναι, αν όντως υπάρχει, να παρουσιαστεί και να καταθέσει, ώστε να μην διασύρεται έτσι και η οικογένεια αυτή.




1 σχόλιο:

  1. Όλοι γνωρίζουμε, ότι για περιπτώσεις χαμένων αντικειμένων ή προσώπων, στρεφόμαστε και προσευχόμαστε, στο καμάρι της νήσου Ρόδου, στον θαυματουργό Άγιο Φανούριο, ο οποίος και "ειδικεύεται" σε αυτές τις υποθέσεις, ωστόσο όταν υπάρχει υποψία, ότι πίσω από την εξαφάνιση, κρύβεται κάτι άσχημο, κάποιου τύπου ομηρία (ακόμα και ψυχολογική), μοιραία, καταφεύγουμε στον Άγιο Γεώργιο, στον ελευθερωτή των αιχμαλώτων (εντός και εκτός εισαγωγικών, το "αιχμάλωτοι")! Είναι δε λυπηρό, ότι με την αθρόα συμμετοχή ανηλίκων, στο διαδίκτυο και τα αντισόσιαλ μίντια, σε συνδυασμό, με την πλημμελή εποπτεία, από τους γονείς, κάθε τόσο, έχουμε amber alerts και ο Άγιος Γεώργιος, δουλεύει υπερωρίες, για να σώσει τα παιδιά του καθενός αμελή γονέα, από τους επιτήδειους...(ή δράκους, για να θυμηθούμε και ένα από τα πιο γνωστά θαύματά Του, που απεικονίζεται και στις περισσότερες Αγιογραφίες Του)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.