Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

το άρθρο 84 του Συντάγματος

    Ορίζει ότι η εκάστοτε κυβέρνηση, οφείλει να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της εκάστοτε Βουλής και μάλιστα διαρκώς, όχι μόνον στην αρχή, όταν ορκίζεται και λαμβάνει "ψήφο εμπιστοσύνης".
 Έτσι, αν στην πορεία, κριθεί ότι δεν υφίσταται αυτή η σχέση, μπορεί η ίδια η Βουλή, με απόφαση της, να αποσύρει την εμπιστοσύνη της, από την κυβέρνηση !
 Αυτό γίνεται κατόπιν πρόταση δυσπιστίας (και όχι πρότασης ...μομφής, όπως την αποκαλούν όλα τα ΜΜΕ), που υπογράφεται από τουλάχιστον 50 βουλευτές, όταν υπάρχουν υπόνοιες πως η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ κυβέρνησης και Βουλής, έχει διαρραγεί.
 Εδώ βέβαια, δε μιλάμε ...για απλές υπόνοιες, όταν ο αρχηγός του ενός από τα δύο κόμματα, που απαρτίζουν την κυβέρνηση, βγαίνει ΔΗΜΌΣΙΑ και διαφοροποιείται από σημαντικές αποφάσεις της και μάλιστα καλεί και τους βουλευτές του, σε κομματική πειθαρχία και μη συμμόρφωση !
 Κάποιοι μάλλον ...έχουν ξεχάσει ότι δεν έχουμε κυβέρνηση συριζα, αλλά κυβέρνηση συριζανελ και ότι χωρίς τους βουλευτές των ανελ, δεν υπάρχει η αναγκαία πλειοψηφία των 151 βουλευτών.
  Τις τελευταίες ώρες, ακούμε διάφορα "ωραία", από βουλευτές της συγκυβέρνησης : ένας είπε ότι στις διαπραγματεύσεις, με τους σκοπιανούς, συμμετείχαν ...και οι ανελ (τότε, γιατί διαφωνούν με την προτεινόμενη λύση ;)
  Άλλος ζήτησε από τον Καμμένο, να τους αδειάσει τη γωνιά και να παραιτηθεί από Υπουργός, εφόσον διαφωνεί σε τόσο κρίσιμα ζητήματα (ξεχνάει, ότι χωρίς Καμμένο, δεν υπάρχουν ούτε αυτοί) !
  Άλλος, των ανελ, αυτή τη φορά, μίλησε για "καλή συμφωνία", βγαίνοντας από το μαντρί της κομματικής πειθαρχίας και δείχνοντας έτοιμος να ψηφίσει το ο,τιδήποτε...
  Κοινή συνισταμένη και συμπέρασμα αυτών των δηλώσεων, είναι ότι αρκετοί από τους βουλευτές, κοστολογούν την αξιοπρέπεια τους, στα ...7 χιλιάρικα το μήνα, θα έκαναν τα πάντα, για να μην χάσουν την καρέκλα.
  Δεν μπορεί, αυτή τη στιγμή, να κυβερνάει ο συριζα μόνος του, εφόσον δεν έχει τη βουλευτική πλειοψηφία και μάλιστα σε κρίσιμα εθνικά θέματα !
  Οι ανελ, βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά, που διαφωνούν με πρωτοβουλίες και νομοσχέδια της κυβέρνησης και αρνήθηκαν να τα ψηφίσουν ή επέλεξαν να πάνε ...ταξιδάκια στο εξωτερικό, για να μην ψηφίσουν καθόλου.
   Ωστόσο, αυτό πρέπει να σταματήσει, διότι δε μιλάμε μόνον για πολιτική ανωμαλία, αλλά και για Συνταγματική, που είναι ακόμα χειρότερη...
   Η εμπιστοσύνη δεν μπορεί να εκφράζεται μόνον στα λόγια, αλλά πρέπει να αποδεικνύεται έμπρακτα, μέσα από την ψήφιση των νομοσχεδίων κλπ αποφάσεων της κυβέρνησης, όταν οι πράξεις δείχνουν το αντίθετο, οι λεκτικές διαβεβαιώσεις περί στήριξης της κυβέρνησης, πάνε περίπατο.
   Και φυσικά, το πιο γελοίο από όλα, είναι να λες, ότι διαφωνώ και δεν έχω εμπιστοσύνη στους χειρισμούς της κυβέρνησης, σε ένα κρίσιμο εθνικό θέμα, αλλά δεν ανησυχώ, διότι δεν θα περάσει ...από την αντίθετη πλευρά !
   Η επερχόμενη, όπως όλα δείχνουν, πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ κατά της κυβέρνησης, θα είναι μια καλή ευκαιρία, για να "μετρηθούν" όσοι εξακολουθούν να έχουν εμπιστοσύνη, σε μια κυβέρνηση, που ξεπουλάει το όνομα της Μακεδονίας μας...
  Είναι πιθανόν να δημιουργηθούν νέοι συσχετισμοί, εφόσον στηρίξουν την κυβέρνηση βουλευτές της αντιπολίτευσης, αλλά πιο ενδιαφέρον θα έχει, να δούμε αν αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους, βουλευτές του συριζα, που εκλέχθηκαν στη Μακεδονία (όχι στη ...βόρεια, λολ) και σε λίγο δεν θα μπορούν να κυκλοφορήσουν στο δρόμο !



1 σχόλιο:

  1. Πέρα από το ίδιο, το κατάπτυστο, περιεχόμενο της συμφωνίας, που αναγνωρίζει "μακεδονική γλώσσα και εθνότητα", θεωρώ ότι κανένας (σοβαρός-αξιοπρεπής) βουλευτής, δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη σε μια κυβέρνηση, που φαίνεται να πιάνεται κορόιδο, από τους γυφτοσκοπιανούς : εννοώ, ότι δεν μπορείς να υπογράφεις διεθνείς συμφωνίες ΠΡΙΝ αυτές εγκριθούν από τα αντίστοιχα Κοινοβούλια και πριν από τυχόν δημοψηφίσματα, που μπορεί να τις ανατρέψουν ! Το να δώσεις τώρα το "Οκ" στη γειτονική χώρα, για να μπει σε ΝΑΤΟ κλπ και μετά να σου πουν ότι "η συμφωνία απορρίφθηκε στο δημοψήφισμα" (οπότε ούτε Σύνταγμα αλλάζουμε, ούτε όνομα, ούτε τίποτα), θα είναι η μεγαλύτερη ξεφτίλα και το μεγαλύτερο φιάσκο, στο οποίο θα έχουν συμπράξει, όσοι δεν ρίξουν τώρα αυτή την ανεύθυνη και επικίνδυνη κυβέρνηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.