Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

η θέση του Σώρρα είναι στην φυλακή

    Το βρίσκω άχαρο και δυσάρεστο, να τοποθετούμαι δημόσια, σε εκκρεμείς υποθέσεις και μάλιστα μία μέρα, πριν την απολογία του κατηγορούμενου, όπως εδώ.
 Δεν το συνηθίζω και επιπλέον δεν μου αρέσει και ο ρόλος του κατήγορου, της πολιτικής αγωγής δηλαδή, προτιμώ τον ρόλο του υπερασπιστή, ωστόσο εδώ κάνω μια εξαίρεση.
 Ο λόγος είναι ότι πρόκειται για σοβαρή και "μεγάλη" υπόθεση και επιπλεόν, οι δικαστές έως τώρα, φέρουν σημαντικές ευθύνες, που το "φαινόμενο Σώρρα" εξακολουθεί να μας απασχολεί.
 Υπευνθυμίζω ότι, κατώτερο, μονομελές, Δικαστήριο, είχε αποφανθεί εμμέσως ότι τα λεγόμενα περί των 600 δις είναι ή μπορεί να είναι και αληθή (!), μετά προσπάθησαν οι δικαστές να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα, έγινε αναίρεση, αλλά απορρίφθηκε για ...τυπικούς λόγους, με αποτέλεσμα οι σανοφάγοι οπαδοί του Σώρρα, να κάνουν σημαία τις δύο αυτές αποφάσεις και να πανηγυρίζουν, χωρίς να ξέρουν τι λένε (ειδικά η δεύτερη) !
   Γενικότερα, προκαλεί αλγεινή εντύπωση, το πόσο ευκολόπιστος γίνεται ο Έλληνας ραγιάς, όταν κάποιος του δίνει ψεύτικες ελπίδες, ότι μπορεί να απαλλαγεί από τα χρεή του, με μαγικό τρόπο, ότι μπορεί να πληρώνει κάποιος άλλος, τους φόρους του, αντί για αυτόν κ.ο.κ
  Αν δεν χτυπηθεί "ο βοσκός", δεν θα σκορπίσουν "τα πρόβατα", χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η προφυλάκιση Σώρρα, θα είναι μια πολιτική απόφαση ή μια απόφαση σκοπιμότητας, κάθε άλλο, εδώ μιλάμε καθαρά νομικά !
 Η απάτη περί ύπαρξης των 600 δις και δεν ξέρω τι άλλο ισχυρίζεται, πέρα από το ότι εξαπατά χιλιάδες ιδιώτες, που πηγαίνουν στα γραφεία του, ανά την χώρα, προξενεί σημαντική ζημία και στο Κράτος, στερεί έσοδα, μεγάλου ύψους, από τα δημόσια Ταμεία και από την άποψη αυτή, πολύ ορθώς, παραπέμπεται με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Νόμου περί καταχραστών και αντιμετωπίζει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.
  Με αφορμή την δολοφονία της παιδοψυχολόγου στη Λαμία, από οπαδό του Σώρρα και από όσα βλέπουμε στις τηλεοράσεις, το πράγμα έχει ξεφύγει πολύ, δίνουν όρκους (!), χρησιμοποιούν αστείες αρχαιοπρεπείς και άλλες εκφράσεις και γενικά αναρωτιέται κανείς, τι είναι αυτό το πράγμα : είναι κόμμα, είναι σέχτα, είναι θρησκεία, τι ακριβώς είναι ;
  Δεν ξέρω τι γράφουν τα καταστατικά τους και εγκρίθηκαν-έγιναν δεκτά, τόσο της "οργάνωσης", όσο και των κατά τόπους γραφείων, αλλά και αυτό χρήζει επανεξέτασης, μήπως δηλαδή πρέπει να βγουν εκτός Νόμου και να κλείσουν, για να σωθούν και τα απολωλότα πρόβατα, που συχνάζουν εκεί.
   Η μόνη υπερασπιστική γραμμή, για τον εν λόγω κατηγορούμενο, θα μπορούσε να είναι το αίτημα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, ώστε να αποφανθεί αν πρέπει να μπει φυλακή ή σε κάποιο ψυχιατρείο, για θεραπεία.
 Κατά τα άλλα, από την πρόσφατη υπόθεση της μικρότερης απάτης-υπεξαίρεσης, σε βάρους του κουμπάρου του, αλλά και ότι κρυβόταν όλο αυτό το διάστημα, επειδή δήθεν δεν γνώριζε για το ένταλμα σύλληψης, προκύπτει ότι είναι και ύποπτος φυγής, οπότε θεωρώ ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις, για την προσωρινή κράτηση.

υ.γ Επειδή ακούστηκε ότι θα πάνε στην Ευελπίδων οι "οπαδοί" του, φαντάζομαι η Αστυνομία να έχει λάβει τα μέτρα της.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.