Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

πως θα πέσει η χούντα των συριζανελ ;

    Διαχρονικά και παγκόσμια, οι χούντες πέφτουν με αιματοχυσίες, η συσσωρευμένη λαϊκή οργή και αγανάκτηση, κάποια στιγμή ξεσπάει ως τσουνάμι και μάλιστα πολλές φορές "παίρνει η μπάλα" και αθώους (π.χ συγγενείς πολιτικών).
 Ποια χούντα, θα έλεγε κανείς ; Αφού ο συριζα άρπαξε την εξουσία με εκλογές και μάλιστα διπλές...
 Ναι, είναι αλήθεια αυτό, όπως είναι αλήθεια όμως, ότι πήρε την εξουσία με ψέματα και με μοναδικό ...επιχείρημα, ότι οι ...άλλοι, που κυβερνούσαν μέχρι τώρα, σας κατέστρεψαν, εμείς είμαστε διαφορετικοί και καλύτεροι !
  Στην Βενεζουέλα των Βαλκανίων, το πιο εύκολο πράγμα, είναι να αναρριχηθείς στην εξουσία, αρκεί : 1. να υποσχεθείς αυξήσεις σε συντάξεις και μισθούς Δ.Υ και 2. μείωση στους φόρους των ακινήτων, τόσο απλά, με αυτές τις δύο και μόνον υποσχέσεις.
 Παρά τη διενέργεια εκλογών, η κυβέρνηση έχει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά μιας χούντας : κάνει το άσπρο-μαύρο, υποτιμά τη νοημοσύνη μας, αλλοιώνει την καθιερωμένη έννοια και σημασία των λέξεων (π.χ ο πατριώτης βαφτίζεται "ακροδεξιός" ή απλά "ακραίος"), έχει ισχυρούς μηχανισμούς προπαγάνδας, διώκει τους πολιτικούς αντιπάλους, με έωλες και αβάσιμες κατηγορίες, νομίζουν πως βρέχει, ενώ τους φτύνουν, "βλέπουν" παντού ...εχθρούς και συνομωσίες εις βάρος τους κ.ο.κ
 Μια κυβέρνηση ενός, ουσιαστικά (οι ανελ έχουν πάψει προ πολλού να ψηφίζουν τα νομοσχέδια, πλην των μνημονιακών) κόμματος, περιθωριακού (μεταφορικά και κυριολεκτικά), που εκφράζει ένα 4% του λαού και εν τούτοις, προσπαθεί να επιβάλλει την πολιτική του, δεν μπορεί παρά να χαρακτηρίζεται ως "χούντα" (ή χουντάρα, όπως λέει και ο Τράγκας) !
  Διότι αυτή είναι η ουσία του δημοκρατικού πολιτεύματος : ότι βασίζεται στη λαϊκή κυριαρχία και στην πλειοψηφία, όταν κυβερνά μια μικρή μειοψηφία και λαμβάνει αποφάσεις, που είναι δυσάρεστες στην συντριπτική πλειοψηφία του λαού, δεν μπορεί παρά να χαρακτηρίζεται ως "χούντα".
  Και μπορεί, όπως είπαμε, να εκλέχτηκε με "κανονική διαδικασία", από "αγανακτισμένα" με τους προηγούμενους, χάπατα και με καθαρά ιδιοτελή-οικονομικά κριτήρια, ωστόσο, από ένα σημείο και μετά, έχει χαθεί ο έλεγχος, πλέον οι περισσότεροι έχουν καταλάβει πόσο λάθος έκαναν και σίγουρα δεν θα είναι διατεθειμένοι να εξακολουθούν να στηρίζουν μια κυβέρνηση, που ...ξεπουλά την χώρα και προκαλεί εθνική, πλέον, ζημιά !
 Καμμένος και Τσίπρας, οφείλουν να αντιληφθούν κάτι επίσης βασικό, που προκύπτει ιστορικά-διαχρονικά : οι 3 βασικοί μηχανισμοί επιβολής της κρατικής βίας, δηλαδή Αστυνομία, Στρατός και Δικαστήρια, σήμερα είναι μαζί τους, αλλά αυτό, μπορεί να αλλάξει άρδην και πολύ γρήγορα...
  Έτσι, π.χ όταν θα έρθει (;) προς κύρωση η συμφωνία με τα Σκόπια, δεν είμαι καθόλου βέβαιος, ότι η Αστυνομία ...θα εμποδίσει το εξαγριωμένο πλήθος, από το να μπει στη Βουλή και να κάψει και τους 300 ζωντανούς, σαν τα ποντίκια !
 Αυτό μπορεί να ακούγεται ως κινδυνολογία, αλλά η πραγματικότητα έχει αποδείξει, κάθε τόσο, ότι ξεπερνά και τη μεγαλύτερη φαντασία και το ποτάμι της λαϊκής οργής, μαζί με την ψυχολογία της μάζας, ΔΕΝ ελέγχεται και μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες ακρότητες, όσο μάλιστα τα κυβερνητικά στελέχη συνεχίζουν να ΠΡΟΚΑΛΟΎΝ με λόγια και πράξεις...
  Ας ελπίσουμε και ας ευχηθούμε, ο Θεός να βάλει το χέρι Του και η χούντα να πέσει αναίμακτα !!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.