Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

γιατί τόση πρεμούρα στο "σκοπιανό" ;

    Αυτό το διάστημα ζούμε μια ακόμα προσπάθεια επίλυσης του "σκοπιανού" ζητήματος, αυτό, που οι κουτοπόνηροι αριστεροί μας, ονομάζουν, τεχνηέντως, "μακεδονικό".
 Αυτή τη φορά, υπήρχε εξαρχής, μεγαλύτερη αισιοδοξία επίλυσης, από παλιότερα, για τον απλούστατο λόγο, ότι το γειτονικό κράτος, "καίγεται" να μπει σε Ε.Ε και ΝΑΤΟ και δεν μπορεί, δίχως τη δική μας συγκατάθεση.
 Η αισιοδοξία αυτή, μάλλον, ήταν υπερβολική, διότι όσες, ήσσονος σημασίας "παραχωρήσεις" και αν έκαναν οι Σκοπιανοί (γκρέμισμα αγαλμάτων και μετονομασία δρόμων), είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί λύση, όσο οι συγκεκριμένοι Σλάβοι και Αλβανοί, συνεχίζουν ...να νομίζουν πως είναι (ξεχωριστό) "μακεδονικό" έθνος και μιλούν τη "μακεδονική" γλώσσα !
  Το περίεργο της υπόθεσης όμως, δεν είναι αυτό, ότι δηλαδή οι Σκοπιανοί συνεχίζουν να ζουν στην ίδια ΠΛΆΝΗ, στην οποία μεγάλωσαν, αλλά ότι πιέζουν για λύση, οι δικοί μας και όχι αυτοί...
  Ενώ, δηλαδή, εκείνοι καίγονται για είσοδο σε Ε.Ε και ΝΑΤΟ και θα έπρεπε να κάνουν πολύ μεγαλύτερες παραχωρήσεις, για να το πετύχουν, από το να μπει ένα επίθετο μπροστά, από το ψεύτικο και ψευδεπίγραφο όνομα τους, παρατηρούμε σύσσωμη την ελληνική αριστερά (πλην ΚΚΕ, που στα εθνικά θέματα, δεν κάνει εκπτώσεις), να έχει μια πρεμούρα να λυθεί το ζήτημα "όπως να ναι, άμεσα και εθνικά επιζήμια" !
 Για αυτό, δύο εξηγήσεις, μπορώ να σκεφτώ : πρώτον, ότι επιδιώκουν μια δήθεν υστεροφημία, ότι να, "δείτε, λύσαμε ένα πρόβλημα δεκαετιών και θα μας γράψει η Ιστορία".
 Βέβαια, δεν καταλαβαίνουν (;), ότι θα γραφτούν στις ...μαύρες και προδοτικές σελίδες της Ιστορίας (χαχα), ίσως να μην τους νοιάζει καν, με την φόρα και την έπαρση, που έχουν...
 Και φυσικά, κάποια στιγμή, πρέπει να τελειώσει και η "καραμέλα", ότι βαδίζουμε στα χνάρια προηγούμενων συμφωνιών, που είχαν κάνει άλλες κυβερνήσεις, διότι αν οι προηγούμενοι είχαν κάνει επίσης εθνικά επιζήμιες και προδοτικές συμφωνίες, η συνέχιση, στην ίδια αντεθνική "γραμμή", δεν συνιστά "επιχείρημα" !
  Η δεύτερη εξήγηση, είναι αυτή, που είχε αναφέρει στην Βουλή και είχα διαβάσει, σε ανύποπτό χρόνο, η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, ότι δηλαδή ΗΠΑ και Γερμανία, έχουν υποσχεθεί στην κυβέρνηση, ελάφρυνση χρέους, αν λυθεί το "σκοπιανό"...
  Η εξήγηση αυτή, έχει πολλές πιθανότητες να ισχύει, διότι, ως γνωστόν, οι αριστεροί, για ...τα λεφτά, πουλάνε τη μάνα τους και τον πατέρα τους, πόσο μάλλον την πατρίδα (αν θεωρήσουμε ότι έχουν πατρίδα, οι ίδιοι δεν φαίνεται ...να το πολυπιστεύουν) !
   Θεωρούν ότι με μια απομείωση του χρέους (που βασίζεται στα λόγια κάποιων, δεν είναι καν σίγουρη), θα έχουν εκλογικό όφελος, αλλά ...παραβλέπουν ότι στη Μακεδονία (και όχι μόνον) θα πάρουν μονοψήφια ποσοστά, ακόμα και αν "πουλήσουν" το όνομα, για οικονομικούς λόγους.
   Ένα στοιχείο, που επίσης κάνει εντύπωση, σε αυτή την υπόθεση, είναι το γιατί οι διεθνείς πολιτικοί παράγοντες και οργανισμοί, δίνουν τόση αξία και σημασία, σε μια πολύ μικρή και φτωχή χώρα, όπως αυτή !
   Όποιος και αν είναι ο λόγος, είτε επειδή το σκοπιανό "λόμπι" είναι πολύ ισχυρό διεθνώς, είτε επειδή κρύβεται κάτι στο υπέδαφος, η πίεση και η πρεμούρα, δεν δικαιολογείται να βρίσκεται στο δικό μας γήπεδο, αλλά στο απέναντι...
 Όσο και αν προσπαθούν, κάποιοι, ακόμα και πρόεδροι ανύπαρκτων-εξαϋλωμένων κομμάτων, όπως ο Θεοδωράκης, για την "ανάγκη εξεύρεσης λύσης", απλά δεν πείθουν !
  Λύση, θα βρισκόταν, μόνον αν οι σκοπιανοί, επανέρχονταν στη Λογική και στην πραγματικότητα και εγκατέλειπαν τις "τρέλες", ότι είναι "μακεδόνες" ή ότι μιλούν "μακεδονική γλώσσα" (αφού κανένας Έλληνας, δεν τους καταλαβαίνει, μόνον οι ...Βούλγαροι), πράγμα που δύσκολα μπορεί να συμβεί.
  Εκτός του ότι το πρόβλημα ΔΕΝ είναι ονοματολογικό, όπως πιστεύουν ορισμένα χάπατα, αλλά ζήτημα εθνικής ταυτότητας, όλα τα προταθέντα και δήθεν επικρατέστερα "ονόματα" είναι ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΑ, διότι η Βόρεια π.χ Μακεδονία, προϋποθέτει την ύπαρξη και Νότιας, η Νέα την ύπαρξη Παλαιάς και η Άνω την ύπαρξη Κάτω, οποιοσδήποτε επιθετικός προσδιορισμός ΕΠΙΤΕΊΝΕΙ την σύγχυση και τις (όποιες και μάλιστα ...εκατέρωθεν) αλυτρωτικές βλέψεις !




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.