Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

τι σημαίνει "επιστροφή στην κανονικότητα" ;

     Μετά την "καθαρή έξοδο" από τα Μνημόνια, το νέο αφήγημα της κυβέρνησης, είναι η "επιστροφή στην κανονικότητα", το οποίο είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, γελοίο και ψευδές !
 Η "καθαρή έξοδος" ...κάηκε, αφού υπάρχει ουρά μνημονιακών μέτρων, για τα επόμενα 2 χρόνια, αλλά και επειδή θα υπάρχει διαρκής και σημαντική "εποπτεία"-επιτήρηση και στο μέλλον, από τους "θεσμούς"...
 Εδώ που τα λέμε, ΚΑΝΕΊΣ δεν ήθελε πλήρη έξοδο, από τα Μνημόνια, αφού τόσο οι ξένοι, όσο και εμείς, πλέον, ξέρουμε πως αν μας αφήσουν πάλι "λάσκα", σύντομα θα ξανά χρεοκοπήσουμε !
 Οκτώ χρόνια, χρειάστηκαν, από τότε που μπήκαμε στην ζώνη του ευρώ, για να χρεοκοπήσουμε (2002-2010) και άλλα οκτώ, για να "βγούμε" από τα Μνημόνια (2010-2018).
  Οπότε, αν επιστρέψουμε στην παλιά "κανονικότητα", υποθέτω ότι σε οκτώ χρόνια, θα ξανά χρεοκοπήσουμε (χαχα)...
  Για ποια "κανονικότητα", επομένως, μιλάμε ; ΠΌΤΕ ήταν μια κανονική χώρα, η Βενεζουέλα των Βαλκανίων και πως εννοούν την "κανονικότητα" οι αριστεροί, που την κυβερνούν, σταθερά, από το 1981 έως σήμερα ;
  Με την τυπική λήξη του προγράμματος διάσωσης της οικονομίας και της χώρας μας, από μία άτακτη και ίσως αιματηρή χρεοκοπία, το ΜΌΝΟ που θα αλλάξει, είναι ότι πλέον θα δανειζόμαστε από τις Αγορές, όπως παλιά και μάλιστα με ...υψηλότερα επιτόκια, από ό,τι σήμερα !
  Άρα και η υποτιθέμενη ελάφρυνση του χρέους, που ανάγκασε τους συριζοψεκασμένους στην βιαστική και τραγική φιέστα του Ζαππείου, πιθανόν να πάει στράφι, εφόσον στο μέλλον θα δανειζόμαστε ακριβότερα, από αλλού.
   Όσο πιο γρήγορα καταλάβουν οι αριστεροί κυβερνώντες (νυν και επίδοξοι, βλέπε ΝΔ), ότι η Ελλάδα ΔΕΝ είναι, ούτε ήταν ποτέ μια "κανονική" χώρα και ότι για να γίνει έτσι, χρειάζονται πολύ περισσότερα και κυρίως μεγάλες και δομικές αλλαγές, σε πολλά πράγματα και πρώτα απ' όλα, στην νοοτροπία των πολιτικών !
  Βέβαια, είναι μάλλον μάταιο, να περιμένουμε κάτι διαφορετικό, από το υφιστάμενο πολιτικό προσωπικό, αν δεν υπάρξει κάτι πραγματικά νέο (π.χ ένα κόμμα από σοβαρούς επιχειρηματίες), δεν θα υπάρξει ποτέ και σωτηρία και ...είσοδος (όχι επιστροφή) στην κανονικότητα.
  Έτσι, π.χ βλέπουμε να κατηγορείται η ...γραφειοκρατία, για το ότι η Μάνδρα, ξανά πλημμύρισε και μάλιστα καλοκαιριάτικα, 7 μήνες, μετά τους 24 νεκρούς, για το ότι δεν προβλέπεται να πετάξουν υδροπλάνα (μια τόσο σημαντική επένδυση), πριν το ...2020, για το ότι εμφανίστηκαν επενδυτές για να σώσουν την ΕΒΖ και τα Ναυπηγεία μας και δεν τους τα δίνουν και πάει λέγοντας.
  Για τους αριστερούς ΌΛΩΝ των κομμάτων (και ιδίως όσους το παίζουν ...δεξιοί), "κανονικότητα" σημαίνει 1....διορισμοί ημετέρων-πελατών-ψηφοφόρων και 2. "κοινωνικές παροχές" με χρήματα, που αρπάζονται από άλλους και δίνονται σε πραγματικά αναξιοπαθούντες (20%) και λαμόγια-απατεώνες, που εμφανίζονται ως αναξιοπαθούντες (80%) !
  Το χειρότερο όλων, όμως, με την τυπική λήξη των Μνημονίων, είναι πως θα ισχύσει το "ουδέν μονιμότερον του προσωρινού", ΌΛΑ τα παράνομα και αντισυνταγματικά μέτρα και χαράτσια, που επιβλήθηκαν υπό εξαιρετικές, υποτίθεται, συνθήκες και η ληστρική υπερφορολόγηση, θα συνεχιστούν και θα παγιωθούν.
  Ή στην ...χειρότερη, θα υπάρξουν ελαφρύνσεις, μόνον για τα πελατάκια, που ανεβοκατεβάζουν τις κυβερνήσεις, οι ΑΔΙΚΊΕΣ και η αυθαίρετη και παράνομη διάκριση των πολιτών σε Α' και Β' κατηγορίας, θα συνεχιστούν, διότι ΑΥΤΉ είναι η "κανονικότητα" στην Ψωροκώσταινα, να πληρώνουν οι φτωχοί και όχι οι έχοντες !

1 σχόλιο:

  1. Το πόσο ...κανονική χώρα, είναι η Βενεζουέλα των Βαλκανίων, φαίνεται και από τις αποφάσεις των δικαστών της, για να έρθουμε και στα δικά μας : από τη μία, στέλνουν στην φυλακή (με πλοίο, μες τη νύχτα !), για χρέη προς το Δημόσιο, 83χρονο τέως επιχειρηματία σε κλάδο, που χτυπήθηκε βάναυσα από την κρίση και από την άλλη "ρίχνουν" μόλις 16 έτη κάθειρξη, σε καταχραστή ...εκατομμυρίων ευρώ δημόσιου χρήματος και με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη (!), για να απολαύσει -προφανώς- τα "κλεμμένα" ακόμα περισσότερο, μέχρι να γίνει η Δίκη σε δεύτερο βαθμό (όπου εκεί, κατά κανόνα, τους επιβάλλουν ακόμα μικρότερες ποινές, συνήθως εξαγοράσιμες και γενικά δείχνουν να κάνουν τα πάντα, οι δικαστές μας, για να μην κάνουν ούτε μία ημέρα φυλακή οι καταχραστές του δημόσιου χρήματος) !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.