Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ανακύκλωση και κλοπή !

  Διάβασα κάπου τις προάλλες, ότι ένας Δήμος (Θεσσαλονίκης, αν δεν απατώμαι) έκανε μήνυση σε αυτούς που "ξαφρίζουν" τους μπλε κάδους ανακύκλωσης !
  Όλοι έχουμε δει ανθρώπους (κατά κανόνα έγχρωμους) να ψάχνουν μέσα στους μπλε κάδους με ή χωρίς "γάντζους" και να φορτώνουν καροτσάκια σούπερ μάρκετ με κάθε λογής πράγματα.
  Φαντάζομαι ότι όλοι θα συμφωνούμε ότι οι ταλαίπωροι αυτοί δε "δουλεύουν" για λογαριασμό τους, αλλά τους εκμεταλλεύονται κάποιοι άλλοι (εικάζω ότι είναι "ελληνάρες", που μισούν τους ξένους, εκτός εάν τους εκμεταλλεύονται οι ίδιοι).
  Τέλοσπάντων, το ερώτημα εδώ, που έχει και σημαντικό νομικό ενδιαφέρον, είναι κατά πόσον πρόκειται για κλοπή ή όχι !
   Οι υπερασπιστές αυτής της τακτικής, θα έλεγαν προφανώς ότι τα πράγματα εκεί μέσα, τα έχει πετάξει προφανώς κάποιος που δεν τα χρειάζεται, έχουν καταστεί δηλαδή (νομικά) "αδέσποτα", δεν υπάρχει κατοχή, ώστε να νοείται και αφαίρεση αυτής και επομένως κλοπή.
   Φαινομενικά έτσι έχουν τα πράγματα, ωστόσο με μια πιο προσεκτική ματιά, θα παρατηρήσουμε ότι εκείνοι, που πετάνε πράγματα προς ανακύκλωση, το κάνουν ακριβώς για αυτό το λόγο, δηλαδή θέλουν τα αντικείμενα να ανακυκλωθούν και έτσι να βοηθήσουν το περιβάλλον και όχι να πλουτίσουν κάποιοι επιτήδειοι !
   Ο μπλε κάδος ανήκει στον εκάστοτε Δήμο και συνεπώς μπορούμε να πούμε ότι τα πράγματα εντός βρίσκονται υπό την κατοχή του Δήμου, ο οποίος και προσδοκά έσοδα από αυτή τη διαδικασία.
   Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν, θεωρώ ότι η ζυγαριά γέρνει προς την άποψη ότι εδώ έχουμε κλοπή και ορθά οι Δήμοι προχωρούν σε μηνύσεις.
     Οι δράστες πιθανόν να επικαλεστούν την οικονομική κρίση, την ανέχεια κλπ, ωστόσο αυτό δεν αρκεί για να καταστεί η πράξη μη αξιόποινη, μόνον ως ελαφρυντικό θα μπορούσε να λειτουργήσει, για τη μείωση της ποινής.



1 σχόλιο:

  1. αλήθεια η Αστυνομία τι κάνει ; Ο Εισαγγελέας ; δεν βλέπουν αυτό που βλέπουμε όλοι ; μιλάμε για κλοπή μπροστά στα μάτια μας, για αυτόφωρο μάλιστα αδίκημα και απλά παρακολουθούν !! μετά τους πολιτικούς, φαίνεται ότι υπάρχει ασυλία (ασυδοσία) και για τους αλλοδαπούς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.