Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

τέλος στα (ψευτο)διλήμματα !

  Θεωρώ ότι και οι πλέον δύσπιστοι, έχουν πειστεί πλέον, ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι μέσα στη ζώνη του ευρώ, ως ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αν γινόταν σήμερα μία δημοσκόπηση, το ποσοστό αυτών, που θέλουν επιστροφή στη δραχμή, θα ήταν πολύ μικρό !
  Η τελευταία (και μοιραία) πολιτική πράξη του Τζέφρυ, η "φαεινή" ιδεά του δημοψηφίσματος (άσχετα αν ήταν δικιά του ή όχι), θα μπορούσε να αποδειχθεί καταστροφική, διότι ΤΟΤΕ τα ποσοστά των αναποφάσιστων ή και των νοσταλγών της δραχμής, ήταν συντριπτικά μεγαλύτερα... .
  Θα ήταν αυτοκτονία, σε ένα κόσμο που αλλάζει συνεχώς και "μικραίνει" διαρκώς, όπου όλοι αναζητούν συμμαχίες, εμείς να γίνουμε ..Αλβανία και να απομονωθούμε.
   Το ευρώ και η Ευρώπη, φυσικά δε μας λύνουν αυτόματα, όλα τα προβλήματα, ωστόσο ΔΕΝ φταίνε και για όλα μας τα προβλήματα : το πως γίνεται η (ανισο)κατανομή του πλούτου και των εισοδημάτων στην Ελλάδα, το γιατί απορροφούμε ένα ελάχιστο ποσοστό των ευρωπαϊκών κονδυλίων και αυτά -τα λίγα- που παίρνουμε, γίνονται βίλες με πισίνες, αντί για επενδύσεις, αυτά όλα είναι εσωτερικά προβλήματα, όχι ευρωπαϊκά !
   Από την άλλη βέβαια και στη Ευρώπη, δεν είναι ακόμα όλα ιδανικά, με την έννοια ότι πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά, για μια πιο ουσιαστική και πολιτική ενοποίηση των Ευρωπαϊκών λαών και όχι να αντιμετωπίζονται όλα, από την άποψη της οικονομίας και των αγορών.
    Είναι καιρός λοιπόν, να πάψουν τα ψευτοδιλήμματα και να το πάρουν όλοι απόφαση, ότι η συμμετοχή στην Ε.Ε, είναι μονόδρομος ! Οι συμμαχίες, από αρχαιοτάτων χρόνων, έδιναν στρατηγικά πλεονεκτήματα σε αυτούς, που τις είχαν, η απομόνωση ισοδυναμεί με "ασθένεια", σε κάνει ευάλωτο σε εχθρούς, όπως το ζώο που ξεφεύγει-ξεμακραίνει από το κοπάδι και το τρώνε οι τίγρεις και τα λιοντάρια.. .
     Ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε το "χαρτί" της δραχμής ή έστω της ρήξης με την Ε.Ε και ...κάηκε και απ' ότι όλα δείχνουν, θα επιστρέψει στα γνώριμα, μονοψήφια ποσοστά του, γιατί εκφράζει το παλιό, το πεθαμένο, αυτό που μας έφερε εδώ και το οποίο όλοι θέλουν να ξεπεράσουν, ο κόσμος αργά ή γρήγορα θα ξυπνήσει και θα αντιληφθεί ότι ήθελαν (και θέλουν) να μας οδηγήσουν στο όλεθρο, στην καταστροφή.
     Νομίζω ότι η καλύτερη λύση, για τους Συριζαίους, είναι να αυτοεξοριστούν στην Κούβα ή σε ένα από τα ελάχιστα εκείνα Κράτη, που οι λαοί τους έχουν ακόμα "αριστερές" αντιλήψεις !
   

1 σχόλιο:

  1. αντί να ευχαριστούμε και να ευγνωμονούμε τους ευρωπαίους εταίρους μας, που δείχνουν αλληλεγγύη και μας χρηματοδοτούν, τους βρίζουμε και από πάνω (ορισμένοι λαϊκιστές δημοσιογράφοι δηλαδή, για να χαϊδέψουν αυτιά και να κάνουν νούμερα, όπως και οι ίδιοι) ! Μη μου πει κανείς ότι μας βοηθούν από συμφέρον ή ότι είναι τοκογλύφοι, διότι αφενός είμαστε μόνο 10 εκατ., μια πολύ μικρή αγορά και αφετέρου, ΜΟΝΟΙ μας φτάσαμε εδώ, λόγω διαφθοράς, ατιμωρησίας και πελατειακών σχέσεων. Το χέρι που σε ταΐζει, ποτέ δεν το δαγκώνεις, είναι βασικός ΚΑΝΟΝΑΣ, που τον ξέρουν ακόμα και οι Συριζαίοι, άσχετα αν -υποκριτικά- κάνουν τους μάγκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.