Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΝΑΙ σε νέα μέτρα, ΟΧΙ σε νέους φόρους (τόσο απλά)

    Τα πράγματα πολλές φορές είναι απλά, αλλά τα κάνουμε δύσκολα και πολύπλοκα, λόγω άγνοιας ή βλακείας ή εκ του πονηρού, έτσι και κάθε φορά, που ανοίγει η συζήτηση, αν χρειάζονται νέα μέτρα, ποια θα είναι αυτά και πως τα εξαρτημένα από τη "δόση" τους, "λιοντάρια" της συγκυβέρνησης, θα ορθώσουν το ανάστημά τους, απέναντι στους δανειστές, που τους κρατάνε στη ζωή...
   Μιλάνε για οριζόντια, κάθετα κλπ μέτρα και μπερδεύουν τον κόσμο, αφού ούτε οι ίδιοι, δεν ξέρουν τι εννοούν ή τι θέλουν να κάνουν και τη σύγχυση επιτείνουν οι "εγκέφαλοι" της τρόϊκα, που ζητάνε π.χ μέτρα αξίας 2 δισ ευρώ και αφήνουν σε αυτούς, που ...μας χρεωκόπησαν, να αποφασίσουν ποια θα είναι, αντί να τα επιβάλλουν οι ίδιοι.
   Από δω και πέρα, επειδή η υπομονή (όντως) εξαντλήθηκε και δικαιολογημένα, διότι ο κόσμος πληρώνει, πληρώνει και τα ελλείμματα μεγαλώνουν, αντί να μικραίνουν και είναι προφανές (σε μας) ότι κάτι γίνεται λάθος, ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ : η κοινωνία δεν αντέχει άλλα φοροεισπρακτικά και γενικότερα εισπρακτικά μέτρα !
   Από δω και πέρα, αν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα, αυτά θα είναι αποκλειστικά, προς την κατεύθυνση της μείωσης των δαπανών του αδηφάγου, ανθρωποκτόνου, καταστροφικού, αντιπαραγωγικού, καταραμένου δημόσιου τομέα, που μας πίνει το αίμα, σαν βδέλλα, που πρήζεται ολοένα και περισσότερο και δεν χορταίνει ποτέ, όπως η στείρα μήτρα (για να δανειστώ μία έκφραση, από τη Βίβλο).
   Αν δεν παταχθεί ο καρκίνος της ελληνικής οικονομίας, που είναι τα τρωκτικά του κρατικού προϋπολογισμού (συνταξιούχοι και Δ.Υ), δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα, όταν γίνεται μάχη και υπουργοί βάζουν στοιχήματα, προκειμένου να μην απολυθεί, ούτε ένας υπάλληλος στο δημόσιο, δεν περιμένουμε να δούμε φως στο τούνελ ! 
   Τα νέα μέτρα περικοπών όμως, θα πρέπει να είναι δίκαια : δεν μπορείς να μειώνεις δαπάνες υγείας και παιδείας π.χ και να αφήνεις ανέπαφες άλλες, αλόγιστες σπατάλες, ούτε να μειώνεις εξίσου τη σύνταξη των 500 ευρώ, με εκείνη των 2000.
   Από την άλλη, το πρόσφατο παράδειγμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των κρατικών εσόδων, δε φαίνεται να συγκινεί κανέναν, ώστε να συνεχιστεί η φοροελάφρυνση, για να μπει επιτέλους ένα φρένο, στη θανατηφόρα ύφεση της οικονομίας, που πνίγεται από την υψηλή φορολογία !
   Αν τα επόμενα μέτρα, κινηθούν προς την έως τώρα λανθασμένη κατεύθυνση της επιβολής νέων βαρών (καλά για κούρεμα καταθέσεων δεν το συζητάμε, θα γίνει πραξικόπημα) και όχι προς τη σωστή, με επιβολή δηλαδή αυστηρότερης δίαιτας στα τρωκτικά, ώστε να καεί λίγο (από το πολύ) λίπος, το ηπιότερο, που θα συμβεί, είναι εκλογές και αλλαγή πολιτική, με δημοκρατικές διαδικασίες.
   Βέβαια, υπό τις παρούσες συνθήκες και τους τωρινούς συσχετισμούς, αν γίνουν σύντομα εκλογές, δεν θέλω καν να σκέφτομαι τι θα βγάλει η κάλπη και πως θα διαμορφωθεί η επόμενη μέρα !
    

1 σχόλιο:

  1. Έμαθα από φιλικό ζευγάρι, ότι το Σάββατο 26.10, πήγαν στο Ναύπλιο και όχι μόνον δεν έβρισκες δωμάτιο σε ξενοδοχείο, αλλά ούτε καρέκλα να κάτσεις σε καφετέριες και εστιατόρια και όπως πήγαν, έτσι έφυγαν !!! Για τέτοια "κρίση" και ..λιτότητα μιλάμε (χαχα). Στουρνάρα γερά, πάρ'τους τα λεφτά (των τρωκτικών εννοείται, που έχουν να δώσουν και λίπος να κάψουν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.