Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

όταν η γάτα φοβάται ...το ποντίκι

      Προχθές, κυκλοφόρησε ένα αστείο και συνάμα τραγικό βιντεάκι, που δείχνει ένα ποντίκι, να ...κυνηγά και να παρενοχλεί μία γάτα, εντός σπιτιού (http://www.newsbeast.gr/weird/zontana/arthro/2242326/gata-to-vazi-sta-podia-logo-pontikiou) !
   Η τραγικότητά του, οφείλεται ασφαλώς στην αντιστροφή της φυσικής τάξης των πραγμάτων, στο ότι ο θηρευτής δείχνει να φοβάται το θήραμα, στο ότι απεικονίζει, έστω και στιγμιαία και χωρίς βαθύτερες αναλύσεις (αν π.χ φταίει ότι η γάτα πιθανώς, μεγάλωσε σε προστατευόμενο αστικό περιβάλλον, αν είναι γραμμένο στο DNA της, να κυνηγάει αυτή τα ποντίκια και όχι το αντίστροφο κ.ο.κ) κάτι μη φυσιολογικό.
   Με αφορμή αυτό, θα μπορούσε αναλογικά και πολύ επιτυχημένα-παραστατικά κανείς, να παρομοιάσει τη γάτα, με τις εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις και το ποντίκι, με τα τρωκτικά του Δημοσίου...
   Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αλήθειες, αυτού του μορφώματος, που ονομάζεται "ελληνικό κράτος", από τη δεκαετία του 1980 έως σήμερα (τα τρωκτικά, τότε δημιουργήθηκαν-αναπτύχθηκαν και με τα χρόνια εξελίχθηκαν σε αρουραίους, που λόγω μεγέθους, τρομάζουν τη γάτα, δηλαδή την κυβέρνηση), πικρή αλήθεια, που επιβεβαιώνεται διαρκώς, όπως χθες.
    Κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, οι μόνες αντιδράσεις, ήταν, για : α) τις ιδιωτικοποιήσεις χρεοκοπημένων ΔΕΚΟ, που κοστίζουν πανάκριβα στον φορολογούμενο, έτσι όπως λειτουργούν σήμερα β) για το "πάγωμα" των ειδικών μισθολογίων και γ) για τον λεγόμενο "δημοσιονομικό κόφτη" !
    Τα ποντίκια-τρωκτικά, οι συντεχνίες, οι συνδικαλιστές, οι γνωστές μειοψηφίες, ξεσηκώθηκαν και πάλι και η γάτα-κυβέρνηση, φοβήθηκε και πάλι, γίναμε θεατές ξανά, αυτού, που γίνεται μονίμως, από την επίσημη χρεοκοπία του 2010 έως σήμερα.
    Η γάτα υποχώρησε ΞΑΝΆ στις απειλές του ποντικού και είπε ότι θα ψάξει να βρει ...ισοδύναμα, για να μην δυσαρεστήσει τον αρουραίο, ώστε να συνεχίσει να ροκανίζει το δημόσιο χρήμα, ανενόχλητος...
     Κάθε φορά, που πάει να γίνει κάτι θετικό και να μειωθεί η σπατάλη των πόρων, που ροκανίζουν τα ποντίκια του Δημοσίου, τα τρωκτικά αυτά, δείχνουν τα δόντια τους (απειλούν ακόμα και με προσωπικές-ατομικές μηνύσεις τους Υπουργούς ! χαχα) και η γάτα (όπου γάτα = κυβέρνηση, όπως είπαμε), αντί να τα κάνει μία χαψιά, βάζει την ουρά στα σκέλια και υποχωρεί !
    Το γέλιο της υπόθεσης, είναι, πως οι μεγαλύτερες αντιδράσεις, προήλθαν από τον υποτιθέμενο ...δεξιό εταίρο της κυβέρνησης, γεγονός, που αποδεικνύει ξανά και πολύ εμφανώς, το μέγεθος της σήψης, που επικρατεί στην χώρα του "είσαι ό,τι δηλώσεις", όπου οι έννοιες έχουν χάσει την αρχική και αυθεντική σημασία τους και ερμηνεύονται, κατά το δοκούν.
    Τα ερωτήματα, είναι λοιπόν, σαφή και αμείλικτα : ΠΟΙΟΣ κάνει κουμάντο ; Η γάτα ή τα ποντίκια-τρωκτικά ; Η εκάστοτε δημοκρατικά (αυτό δεν έχει τόση σημασία) εκλεγμένη κυβέρνηση ή οι συντεχνίες και οι σκανδαλωδώς και μονίμως ευνοημένες, σε βάρος του συνόλου, μειοψηφίες ;
     Υπενθυμίζω απλά, στους σημερινούς κυβερνώντες, στα σημερινά "γατάκια", ότι και οι προηγούμενοι τα ίδια έκαναν : κώλωναν μπροστά στα ποντίκια-τρωκτικά και για να μην τα δυσαρεστήσουν και τους κυνηγήσουν, έψαχναν ΔΙΑΡΚΏΣ και ΜΟΝΊΜΩΣ, για ισοδύναμα, έκρυβαν το πρόβλημα, κάτω από το χαλί ή έχωναν τη μούρη στο έδαφος, όπως η στρουθοκάμηλος, με συνέπεια ΚΑΙ να μην μπορούμε να βγούμε από τα Μνημόνια ΚΑΙ να χρειαζόμαστε διαρκώς νέα μέτρα ΚΑΙ να χάσουν τελικά την εξουσία (από αυτούς, που υπόσχονταν ψευδώς ή από αυταπάτες, στα ποντίκια, ότι "τυράκι υπάρχει") !
    Αν λοιπόν και τα σημερινά γατάκια της εξουσίας, φοβηθούν τα τρωκτικά του Δημοσίου και δεν κάνουν αυτό, που πρέπει, για το καλό όλων, για το καλό της πατρίδας, αν συνεχίσουν να βιάζουν τη Φύση και τη φυσική Τάξη των Πραγμάτων, θα το βρουν μπροστά τους, όπως όλοι οι προηγούμενοι.
     
   

2 σχόλια:

  1. Έχουμε φτάσει στο έσχατο σημείο, στον πάτο, όταν η κυβέρνηση αισθάνεται τύψεις και είναι έτοιμη να ζητήσει ...συγγνώμη, επειδή τι ; επειδή κάνει τη δουλειά της ; επειδή νομοθετεί, αυτό, που κρίνει σωστό και χρήσιμο ; ΠΟΙΟΣ εργοδότης ζητάει προκαταβολικά έγκριση, για τις αποφάσεις του, από τους υφισταμένους και τους εργαζομένους του ; (!) ΠΟΙΟΣ εργαζόμενος και ΠΟΥ στον κόσμο, καθορίζει ο ίδιος πόσα θα παίρνει και όχι ο εργοδότης του ; Δηλαδή τι συζητάμε ; Αν τα ειδικά μισθολόγια, δεν θα πάρουν αύξηση, για δύο χρόνια ; (όπερ σημαίνει ότι μέσα στα Μνημόνια και τις χρεοκοπίες κάποιοι έπαιρναν και παίρνουν αυξήσεις, όταν στον ιδιωτικό τομέα, υπάρχουν 1.000.000 άνεργοι και όσοι εργάζονται ακόμα, παίρνουν ψίχουλα ή έναντι και με καθυστέρηση ;)Τον μισθό του κάθε εργαζόμενου, τον καθορίζει ΠΆΝΤΑ και ΠΑΝΤΟΎ, ο εργοδότης, με βάση τις δυνατότητες και πως πάνε τα έσοδα και τα οικονομικά του, στο ελληνικό Δημόσιο, φαίνεται πως ισχύει ή θέλουν να ισχύει το αντίστροφο : να τον καθορίζουν οι εργαζόμενοι μόνοι τους (ή σε συνεργασία με τους Διχαστές) ! Μιλάμε για μία ακόμα περίπτωση, όπου νικάται η φυσική τάξις των πραγμάτων, αλλά όχι από τον Θεό, αλλά από τον Αντιθεό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ φοβάμαι, επίσης, ότι ο δημοσιονομικός κόφτης, που ως σύλληψη-ιδέα, είναι πολύ καλή, δεν θα αποδώσει, ούτε θα λειτουργήσει σωστά, αφού ΉΔΗ (!) έχουν αρχίσει τα γατάκια της κυβέρνησης να λένε, πως αν χρειαστεί ενεργοποίηση, δεν θα κόψουμε την κρατική σπατάλη, αλλά θα βρούμε πάλι ισοδύναμα, ήτοι νέους φόρους και χαράτσια, επί δικαίων και αδίκων...Επίσης, θεωρώ ότι η τυχόν ενεργοποίησή του, θα έπρεπε να γίνεται σε πιο σύντομα διαστήματα, έξι μήνες ΤΟ ΠΟΛΥ, η ετήσια ενεργοποίηση, που προβλέπεται, είναι πολύ καθυστερημένη, σε ένα χρόνο, μέχρι να καταλάβεις, ότι πρέπει να κόψεις δαπάνες, η ζημιά θα έχει ήδη γίνει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.