Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

πελετίδης (ξανά)

   Όπως υποδηλώνει το επίθετο του, ο Κώστας Πελετίδης, είναι Πόντιος, με καταγωγή από Κοζάνη, γιατρός και η μοίρα τον έφερε από την Β. Ελλάδα, στην Πάτρα, της οποίας έγινε και Δήμαρχος !
 Το ότι η Πάτρα έχει Πόντιο δήμαρχο και όχι κάποιον που το επίθετο του, τελειώνει σε -όπουλος, δεν είναι το μόνο παράδοξο, καθώς εκτός των άλλων, ο Πελετίδης ανήκει στο ΚΚΕ (εννοώ ότι λίγες πόλεις έχουν κομμουνιστές Δημάρχους).
 Χθες ο Πελετίδης, δικάστηκε για δεύτερη φορά, για το ίδιο αδίκημα ("παράβαση καθήκοντος") και αθωώθηκε πανηγυρικά, όπως και την προηγούμενη φορά.
   Στο προηγούμενο Δικαστήριο, κατηγορούνταν, αν δεν απατώμαι, ότι δεν έδωσε άδεια στην χ.α για να κάνει κάποια "εκδήλωση" και πριν τη Δίκη, είχα εκφραστεί αναφανδόν υπέρ του (με ανάρτηση, που είχε τον ευφάνταστο τίτλο "je suis peletidis").
 Από τα όσα (λίγα) μαθεύτηκαν, αναφορικά, με την χθεσινή κατηγορία, θεωρώ, ότι μάλλον και πάλι ΟΡΘΏΣ και δικαίως αθωώθηκε, ωστόσο αυτή η υπόθεση ήταν πιο σύνθετη, από την προηγούμενη.
 Λέω "μάλλον", διότι, όπως ανέφερα, δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα για τη δικογραφία, ενώ διατηρώ και κάποιες επιφυλάξεις, για το κατά πόσον, αθωώθηκε με την ορθή αιτιολογία...
  Η κατηγορία λοιπόν, ήταν, ότι δεν απέστειλε στην κεντρική Διοίκηση, φακέλους εργαζομένων στο Δήμο, για έλεγχο, το 2014, όπως του ζητήθηκε !
  Καταρχήν, υποθέτω πως όλοι συμφωνούμε ότι ο κάθε Δήμαρχος, ακόμα και κομμουνιστής, δεν μπορεί να ασκεί "αντάρτικο" στην κεντρική Εξουσία, όσο ...αυτοδιοίκητος και αν αισθάνεται, δεν μπορεί να ζητάει πράγματα (συνήθως λεφτά...), αλλά να μην δίνει, όταν του ζητούνται.
    Ο λόγος που ζητήθηκαν τα στοιχεία και οι φάκελοι, ήταν τότε το περιβόητο ΦΙΆΣΚΟ της αξιολόγησης και διαθεσιμότητας, του άχρηστου Κούλη (επίδοξου αυριανού Πρωθυπουργού) και μέσα από αυτή τη διαδικασία, το Δημόσιο, ανακάλυψε, μετά από 2, 5, 10 ή και 20 χρόνια, ότι κάποιοι υπάλληλοι του, είχαν διοριστεί με πλαστά δικαιολογητικά-προσόντα !
    Το ΚΡΊΣΙΜΟ στοιχείο αυτής της δικογραφίας, επομένως, για μένα, είναι το ΠΌΤΕ είχαν διοριστεί αυτοί οι υπάλληλοι του Δήμου, των οποίων ζητήθηκαν οι φάκελοι : αν ισχύει ότι ήταν παλιοί εργαζόμενοι (από το 2004 και πίσω), τότε ΟΡΘΏΣ δεν δόθηκαν και καλώς αθωώθηκε και ο Πελετίδης.
     Αν όμως, ήταν προσληφθέντες, εντός 5ετίας, από το 2014, που ζητήθηκαν οι φάκελοι, ο Δήμαρχος θα είχε παρανομήσει και θα έπρεπε να καταδικαστεί, για παράβαση καθήκοντος.
    Ο λόγος είναι ότι, σύμφωνα, με την ορθή (για μένα και ελπίζω και για άλλους, που ασχολούνται με το Διοικητικό Δίκαιο) άποψη, η ανάκληση ενός διορισμού, δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται, πέρα της 5ετίας, ακόμα και αν έγινε χρήση πλαστού (ως κανόνας, που μπορεί να έχει και εξαιρέσεις : π.χ αν κάνεις το γιατρό, χωρίς πτυχίο, η ανάκληση οφείλει να γίνει οποτεδήποτε).
  Το γεγονός ότι οι εν λόγω υπάλληλοι, είχαν περάσει από διαδικασίες ΑΣΕΠ, δεν ασκεί κάποια επιρροή, γιατί ...όπως αποδείχθηκε το ΑΣΕΠ ΔΕΝ κάνει έλεγχο γνησιότητας των δικαιολογητικών, ο έλεγχος έγινε πολύ αργότερα και σχεδόν τυχαία.
     Αν λοιπόν, οι εργαζόμενοι του Δήμου, των οποίων ζητήθηκαν οι φάκελοι, είχαν προσληφθεί, πριν το 2009, ορθώς αθώθηκε ο Δήμαρχος και ΜΑΚΆΡΙ να είχαν κάνει το ίδιο, εννοώ, να μην είχαν ψάξει φακέλους, πέραν της 5ετίας και οι άλλοι προϊστάμενοι διοικητικών υπηρεσιών !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.