Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

μετά τον Ερντογάν, τι ;

     Ήθελα να γράψω ξανά, για το θέμα των ημερών, το "σκάνδαλο novartis", αλλά οι εξ ανατολών γείτονες, συνεχίζουν να μας "ζαλίζουν τον έρωτα" (μέρα, που είναι) στο Αιγαίο και όχι μόνον.
   Αυτό, που ίσως δεν κατάλαβαν τα ελληνικά ΜΜΕ (τι πρωτότυπο, ε ;), είναι ότι οι κινήσεις της Τουρκίας, είναι αμυντικές και όχι επιθετικές, αισθάνεται (κακώς, βέβαια) ότι απειλείται, από εμάς και κάνει σπασμωδικές κινήσεις, όπως προχθές !
  Έχοντας ανοίξει μέτωπο, στην άλλη πλευρά των συνόρων τους, νόμιζαν ότι εμείς θα σπεύσουμε να το εκμεταλλευτούμε και να κάνουμε κάποια κίνηση, στην από εδώ (να ...ανακαταλάβουμε τα Ίμια, που μας ανήκουν, λολ).
  Είναι όπως, όταν βλέπεις ένα χαριτωμένο σκυλάκι ή γατάκι και πας να το χαϊδέψεις, εκείνο όμως, αισθάνεται ότι απειλείται και δείχνει τα δόντια του και γαυγίζει ή βγάζει νύχια και σε γρατσουνάει, αντίστοιχα.
  Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί το προχθεσινό επεισόδιο, κοντά στα Ίμια και όχι όπως πήγαν να το παρουσιάσουν τα ελληνικά ΜΜΕ, ως αυξημένη τουρκική επιθετικότητα...
  Εδώ ανοίγω παρένθεση, για να πω, ότι η ελληνική πλευρά, οφείλει επίσημα, να ζητήσει αποζημίωση, από την Τουρκία, για τις ζημιές στο σκάφος του Λιμενικού μας.
   Να επανέλθουμε τώρα, στο ζητούμενο του τίτλου, που είναι και το καίριο ερώτημα, κυρίως για τους ίδιους τους Τούρκους !
   Ο Ερντογάν είναι, όπως είχα πει, ένα γατάκι, που νομίζει πως είναι τίγρης, ένας σκύλος, που γαυγίζει, αλλά δεν δαγκώνει, που φτάνει σε αστεία επίπεδα, όταν π.χ απειλεί τις ΗΠΑ, το μεγαλύτερο και ισχυρότερο Στρατό του κόσμου, με "οθωμανικό χαστούκι" (χαχα).
    Παράλληλα, προσπαθεί να παίζει το ρόλο του "πατερούλη" για το λαό του, να τους φουσκώνει τα μυαλά, πως δήθεν είναι σπουδαίοι και δυνατοί, για να παραμένει και ο ίδιος στην εξουσία, με ψέματα και υπερβολές !
     Το ερώτημα είναι, τι θα γίνει, όταν τελειώσει, κάποτε, η "εποχή Ερντογάν", ποια θα είναι η διάδοχη κατάσταση : θα επικρατήσουν οι κεμαλιστές ή οι γκιουλενιστές ;
     Η Τουρκία, θα πλησιάσει στη Δύση (Ευρώπη) ή στην Ανατολή (Ασία), μετά τον Ερντογάν, θα είναι καλύτερη ή χειρότερη η κατάσταση ;
     Αυτά τα γράφω και για το λόγο ότι έπεσαν στην αντίληψη μου, τυχαία (στο youtube), τις προάλλες, προφητείες Αγίων, για την μετά Ερντογάν εποχή, που μόνον αισιόδοξες δεν είναι, ειδικά για τους ίδιους τους Τούρκους !
   Επομένως, αν ο Ερντογάν, θέλει να είναι σωστός Ηγέτης και πατερούλης, για το λαό του, οφείλει να τακτοποιήσει τα θέματα, για τους επόμενους, όπως ο ετοιμοθάνατος (δε λέω ότι θα πεθάνει αύριο, αλοίμονο), φροντίζει για τους κληρονόμους του, να μην τους αφήσει ανοικτά θέματα, που θα τους ταλαιπωρήσουν.
    Αν παραδώσει την εξουσία, στους κεμαλιστές και στον Στρατό, τότε είναι πιθανόν να γκρεμίσει όσα έχει φτιάξει και επιπλέον να προκαλέσει μεγάλες και οδυνηρές απώλειες, για την χώρα του !
     Η επιχείρηση στην Β.Συρία, απέναντι σε ξυπόλητους Κούρδους αντάρτες, εξελίσσεται σχεδόν σε Βιετνάμ, για τον ίδιο και θα πρέπει να αναθεωρήσει πολλά πράγματα ίσως.
   Κυρίως όμως, θα πρέπει οι Τούρκοι να καταλάβουν ότι εκτίθενται διεθνώς, με την συμπεριφορά τους και τον χαρακτήρα, που δείχνουν : την πονηριά, να παρουσιάζονται, διαρκώς, ως ...θύματα, ενώ είναι θύτες και την τάση να αρπάζουν, ως κλέφτες, πράγματα, που δεν τους ανήκουν ή να ζητάνε μερίδιο, ως νταβατζήδες (βλέπε Κύπρος, πετρέλαια, αέρια κλπ) !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.