Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

αλλαγή ταυτότητας, όχι ονόματος, είναι η λύση

    Ο ...αρχικός ενθουσιασμός, εντός και εκτός της χώρας, ότι μπορεί να λυθεί φέτος το σκοπιανό ζήτημα, έχει ήδη δώσει την θέση του, σε μια σχεδόν βεβαιότητα, ότι ούτε τώρα θα λυθεί !
  Ο λόγος φυσικά, είναι η στάση των γειτόνων, αλλά και ορισμένων
χάπατων δικών μας, ότι μπορεί να λυθεί, αν αλλάξουν όνομα σε αεροδρόμια και δρόμους, αν κατεβάσουν αγάλματα από πλατείες ή προσθέσουν ένα συνθετικό, μπροστά από τη λέξη "μακεδονία" (είτε αυτή γραφτεί στα αγγλικά, είτε στα σλάβικα)...
  Όχι, το ζήτημα αυτό, δεν πρόκειται ποτέ να λυθεί, αν οι γείτονες δεν καταλάβουν ή αν δεν τους δώσει κάποιος να καταλάβουν, ότι δεν είναι "μακεδόνες", ότι δεν υπάρχει "μακεδονικό" έθνος, ούτε "μακεδονική" γλώσσα κλπ !
 Θα λυθεί μόνον, αν έχουν το θάρρος, αλλά και ...την εξυπνάδα (δεδομένου των ωφελημάτων, που θα έχουν από ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ) να αλλάξουν ΞΑΝΆ ταυτότητα, όπως έκαναν πριν από 70 χρόνια, όταν και αυτοαποκαλέστηκαν "μακεδόνες".
  Δεν είναι εύκολο, σίγουρα, διότι πλέον έχουμε μπει στην τρίτη γενιά, από τότε που έγινε αυτό το ιστορικό και εθνικό έγκλημα, αλλά δεν είναι και ακατόρθωτο, αν αναλογιστούν οι γείτονες, τόσο τα οφέλη, από μία νέα αλλαγή ταυτότητας, όσο και τους κινδύνους, από τη διαφαινόμενη πλέον, μη λύση του ζητήματος της ταυτότητας τους !
   Μιλάμε για 2 εκατομμύρια άτομα, από τα οποία το 40%, σχεδόν είναι Αλβανοί, άρα για κάτι περισσότερο από 1 εκατομμύριο Σλάβους, οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται, χωρίς καμία Ιστορική ή άλλη, λογική, ως "μακεδόνες", εδώ και 70 χρόνια.
  Άρα, δεν είναι ούτε λογικό, ούτε εύλογο, να υποχωρήσουμε εμείς, 10 εκατομμύρια Έλληνες και να ...τους χαρίσουμε την ταυτότητα μιας ελληνικής επαρχίας, εδώ και 2500 χρόνια !
   ΌΛΑ : η Ιστορία, οι αριθμοί, οι συσχετισμοί, το Δίκαιο, είναι με το μέρος μας και δεν έχουμε ΚΑΝΈΝΑ λόγο, να τους αφήσουμε να εξακολουθούν να χρησιμοποιούν μια κλεμμένη και ψευδή εθνική ταυτότητα...
   Όταν κάποιος ΣΕ ΚΛΈΒΕΙ ή σου παίρνει χρήματα, με ΑΠΆΤΗ και μετά από χρόνια, είτε ενόψει της Δίκης, ώστε να πέσει στα μαλακά, είτε για άλλον λόγο, σου ζητάει "συμβιβασμό", προφανώς δεν θα του πεις, δώσε μου πίσω μερικά από τα κλοπιμαία και είμαστε ...εντάξει, θα ζητήσεις πίσω ΌΛΑ, όσα σου πήρε !
   Όσο οι σκοπιανοί και ...ο νίμιτς (είτε από άγνοια, είτε με δόλο), νομίζουν ότι υπάρχουν "μακεδόνες", εκτός των ελληνικών συνόρων, λύση ΔΕΝ πρόκειται να υπάρξει, αυτό πρέπει να το καταλάβουν τόσο αυτοί, όσο και ...οι συριζαίοι, που νομίζουν ότι ένα συνθετικό ή η χρήση της σλάβικης γλώσσας, μπορεί να λύσει το ζήτημα (είναι σαν να νομίζεις ότι θεραπεύεις τον καρκίνο, με ασπιρίνη).
  Εξίσου σαφές, βέβαια, σε όλους (εκτός από ...Κοτζιά ίσως και μερικούς ακόμα), είναι, πως, άσχετα με το πόσοι αγνοήσαμε την αριστερή τρομοκρατία και κατεβήκαμε στο Σύνταγμα προχθές, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ΔΕΝ επιθυμεί την χρήση του όρου "μακεδονία" στο όνομα του γειτονικού κρατιδίου, σε καμία του μορφή και σε καμία εκδοχή.
  Η λύση του ζητήματος, περνάει μόνον από την απάρνηση μιας ψευδούς, επί 70 χρόνια, δήθεν εθνικής ταυτότητας, των Σλάβων  (κυρίως) και Αλβανών γειτόνων μας, αν οι πολιτικοί τους, έχουν τα κότσια να κάνουν αυτή την υπέρβαση και να παραδεχθούν δημόσια και επίσημα, ότι ουδέποτε υπήρξαν ή θα υπάρξουν "μακεδόνες" (όπως είχε κάνει ο Γκλιγκόροφ), τότε έχει καλώς και ίσως βρεθεί άκρη, αν φανούν "πιο λίγοι" από ό,τι απαιτείται να κάνουν, κακό του κεφαλιού τους...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.