Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

η χώρα της αριστεράς και του μπάφου

     Αν έπρεπε κάποιος να περιγράψει την χώρα μας, σε έναν ξένο, η πρόταση του τίτλου, θα ήταν χαρακτηριστική, για να μην πω ...αρκετή !
   Όσον αφορά βέβαια, το τι σημαίνει "αριστερά" και "αριστερός" στην Ελλάδα, η κατάσταση είναι πολύ μπερδεμένη, αφού αφενός, ισχύει το "ό,τι δηλώσεις, είσαι" και αφετέρου, όσοι δηλώνουν "δεξιοί" είναι, συνήθως, οι πιο αριστεροί και το αντίστροφο.
   Ο "μπάφος" είναι, αντίθετα, κάτι πολύ συγκεκριμένο : τσιγάρο, που περιέχει, εκτός από καπνό και κάνναβη, με χαρακτηριστική μυρωδιά.
   Η μυρωδιά του μπάφου, στην Ελλάδα, μπορεί πλέον, να σε "χτυπήσει" παντού : όταν περνάς βράδυ, έξω από πάρκο, κάτω από ανοικτές μπαλκονόπορτες, το καλοκαίρι, στο γήπεδο, στην παραλία, σε στρατόπεδα κ.ο.κ
    Πλέον, η κατάσταση έχει ξεφύγει, αν κρίνω από το γεγονός, ότι πριν μια εβδομάδα, συνάντησα στο δρόμο, έναν τύπο, που έβγαζε βόλτα τον σκύλο και στο χέρι κρατούσε μπάφο !
   Να ...υπενθυμίσουμε ότι η κάνναβη ανήκει στις ναρκωτικές ουσίες και η χρήση της, συνιστά αυτοτελές ποινικό αδίκημα.
   Αυτό που πρέπει επίσης να τονιστεί, στον ξένο φίλο μας, είναι πως μπάφους, εδώ, δεν κάνουν μόνον άτομα χαμηλού μορφωτικού ή κοινωνικού επιπέδου, αλλά οι πάντες : από το τελευταίο πρεζάκι της φτωχογειτονιάς, μέχρι τον Πρωθυπουργό.
   Εκτός από τον ΓΑΠ και άλλους πολιτικούς (π.χ Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας), που, με κατά καιρούς δηλώσεις τους, έχουν, άμεσα ή έμμεσα, παραδεχτεί ότι καπνίζουν μπάφους, είναι βέβαιο ότι και στην παρούσα Βουλή, υπάρχουν χρήστες, όπως και δικαστές, εισαγγελείς και άλλα άτομα, (δήθεν) υπεράνω υποψίας.
    Με αυτά, που γράφω, φυσικά ΔΕΝ θέλω να πω ότι είμαι υπέρ της χρήσης ή της αποποινικοποίησης της κάνναβης, καθώς δεν έχει βάλει στο στόμα, ούτε το κανονικό τσιγάρο (από περιέργεια ή για δοκιμή, έστω, όπως άλλοι) !
   Απλά, επειδή έχει ανοίξει μια κουβέντα, τελευταία, για την χρήση ή μη της κάνναβης, για ιατρικούς σκοπούς, δηλαδή για την ανακούφιση του σωματικού πόνου, θέλω να πω, ότι είμαι καταρχήν θετικός, σε αυτό.
   Για την ακρίβεια, ΈΓΙΝΑ θετικός, μετά από προσωπικά, πρόσφατα, βιώματα, σωματικού πόνου με διάρκεια, μέσα από αυτό έγινα πιο διαλλακτικός και πιο δεκτικός στο πρόβλημα αυτού, που μπορεί ως ύστατο μέσο ανακούφισης, να ψάξει για ναρκωτικές ουσίες (εφόσον, βέβαια, κρίνεται ιατρικά, ότι αυτό θα βοηθήσει).
     Από εκεί και μετά, αυτό που ακούγεται, για τεράστιες φυτείες κάνναβης στην Β. Ελλάδα, που δήθεν θα μειώσουν την ανεργία και θα αυξήσουν τα κρατικά έσοδα, είναι κάτι διαφορετικό και ίσως ξεφεύγει, από το ιατρικό-φαρμακευτικό πλαίσιο και δίνει την εντύπωση, ότι η κάνναβη θα φύγει από τη μαύρη αγορά και θα γίνει ντίλερ, το επίσημο Κράτος...
   Αν ψάχνουμε για επενδύσεις, υπάρχει και η βιομηχανική κάνναβη, με πάρα πολλές χρήσεις και ήδη έχει γίνει μια τέτοια μονάδα, στην Αρκαδία, όπως διάβασα σε εφημερίδα.
    Το πιο επικίνδυνο, πάντως, είναι να γενικευτεί η εντύπωση ορισμένων, ότι η κάνναβη δεν είναι ναρκωτικό, όπως τα άλλα, επειδή είναι φυτό και δεν προξενεί βλάβες, στον ανθρώπινο οργανισμό.
     Θυμάμαι, όταν ήμασταν φοιτητές, είχε έρθει ένας γιατρός, για να μιλήσει πάνω σε αυτό και μας έδειξε σε εικόνες, πως είναι ένας υγιής εγκέφαλος και πως ο εγκέφαλος του "μπαφάκια" : η διαφορά είναι ίδια, με αυτήν, ανάμεσα σε ένα πυκνό δάσος και ένα καμένο δάσος, με ένα δέντρο (εγκεφαλικοί νευρώνες) εδώ και ένα παραπέρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.