Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018

προστατευόμενοι μάρτυρες, σε μια ανυπεράσπιστη κοινωνία

   Αν υπάρχει "σκάνδαλο Novartis" ή όχι, μένει να φανεί-αποδειχθεί στο μέλλον, ωστόσο στην περίπτωση αυτή, βρίσκουν εφαρμογή πολλές σοφές λαϊκές παροιμίες.
  Η πρώτη λέει ότι "όποιος βιάζεται, σκοντάφτει" και είναι σαφής η πρεμούρα της κυβέρνησης, να φέρει άρον-άρον τη δικογραφία στη Βουλή (με ...επίσκεψη Τζανακόπουλου στον Α.Π), με κίνδυνο να μην είναι "δεμένη" καλά και να γυρίσει ως μπούμερανγκ εναντίον της !
  Ακόμα δηλαδή και αν δεχτούμε αυτό που λέει η δεύτερη παροιμία, ότι ανάμεσα στον καπνό, λογικά, θα υπάρχει και κάποια (μικρή ή μεγαλύτερη) εστία φωτιάς, η σπουδή της κυβέρνησης, μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, ήτοι να μην μάθουμε ποτέ την Αλήθεια (αν και ποιοι τα πήραν)...
   Επειδή μιλάω συνέχεια για "βιασύνη", εδώ κολλάει μια τρίτη παροιμία, που λέει ότι, όταν συμβαίνουν πολλές συμπτώσεις, παύουν να είναι συμπτώσεις και κάτι άλλο τρέχει.
   Έτσι, λοιπόν, βλέπουμε τη δικογραφία αυτή, να έρχεται στη φόρα, μόλις μία ημέρα μετά (!) το μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας, για το οποίο ακόμα και ...ένας συριζαίος (λολ) καταλαβαίνει ότι είχε ΚΑΙ μορφή αγανάκτησης, εναντίον τους και σχεδόν ταυτόχρονα, με την δικογραφία για το σκάνδαλο (;) της (μη) πώλησης βλημάτων στην Σ.Αραβία, στο οποίο εμπλέκεται εν ενεργεία Υπουργός της κυβέρνησης.
   Για την υπόθεση αυτή, ελάχιστα ασχολήθηκαν τα ΜΜΕ και εντεύθεν ο κόσμος, αφού επισκιάστηκε από το "μέγα σκάνδαλο" της Novartis και ίσως να ήταν αυτός και ο σκοπός της χούντας, που κυβερνάει, με άρτον (δηλαδή ψίχουλα) και θεάματα (σκάνδαλα) !
   Στην υπόθεση της απιστίας, πολλών εκατομμυρίων ευρώ, με καταρχήν ύποπτο, τον νυν Υπουργό Εθνικής Άμυνας, έχουμε το εξής νομικό και πραγματικό παράδοξο : δεν ελήφθη, λέει (άραγε, ήταν ...δική του απόφαση να μην καταθέσει ;), κατάθεση του βασικού εμπλεκόμενου, στην υπόθεση, του περιβόητου μεσάζοντα-εμπόρου όπλων, άρα μιλάμε ίσως για "παρωδία" δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης...
    Αντίθετα, στην υπόθεση novartis, λήφθηκαν άφθονες καταθέσεις και μάλιστα και εδώ, είναι πολύ πρόσφατες, θα λέγαμε ότι λαμβάνονταν ...παράλληλα με τις αναφορές στο άλλο σκάνδαλο (και να θες να μην είσαι καχύποπτος, δεν μπορείς, ειδικά όταν μιλάμε για τη χούντα της φασιστοαριστεράς, που θέλει να κατσικωθεί στα κεφάλια μας, με το ζόρι) !
  Τώρα, επειδή γίνεται πολύς λόγος και για τους περιβόητους "προστατευόμενους" μάρτυρες στην υπόθεση novartis, να ξεκαθαρίσουμε, αν δεν είναι ήδη ξεκάθαρο, ότι αυτοί, μπορούν να υπάρξουν ΜΌΝΟΝ σε υποθέσεις, όπου υφίσταται εγκληματική οργάνωση (δηλαδή σχετική κατηγορία).
   Αν επομένως, η δικογραφία, που διαβιβάστηκε στην Βουλή, άρον-άρον, μετά το συλλαλητήριο, δεν περιέχει κατηγορία "εγκληματικής οργάνωσης", θα μιλάμε για απίστευτη "δικαστική πατάτα", για μεγάλο φιάσκο και θα πρέπει να την πάρουν πίσω, με την ουρά στα σκέλια !
   Βέβαια, ακόμα και αν υπάρχει τέτοια κατηγορία, είναι εξαιρετικά δύσκολο να σταθεί σε οποιοδήποτε Δικαστήριο (πλην Β.Κορέας, ίσως), οπότε και πάλι οι μάρτυρες αυτοί, θα αναγκαστούν να αποκαλύψουν, στην πορεία, τις πραγματικές τους ταυτότητες...
    Μετά την σημερινή αποκάλυψη του Πολάκη δε, ότι οι μάρτυρες αυτοί, πιθανόν να είναι και (συγ)κατηγορούμενοι, στην υπόθεση, έχει εφαρμογή το σχετικό άρθρο της ποινικής Δικονομίας, που ορίζει ότι ΔΕΝ αρκεί η μαρτυρία τους, για την καταδίκη (συγ)κατηγορούμενου !
  Αυτό, βέβαια, είναι ή θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, διότι διέρρευσαν αστεία πράγματα, από τη δικογραφία, του τύπου : "είδα κάποια χρήματα και μου είπε ο τάδε, ότι αυτά ...προορίζονται για τον δείνα Υπουργό"...Τι σημαίνει αυτό ; Τα πήρε τελικά ή όχι ; θα πρέπει να μυρίσουμε τα νύχια μας, για να το μάθουμε ;
   Οι μίζες και η διακίνηση μαύρου χρήματος, προφανώς, δεν μπορούν να αποδειχθούν με μάρτυρες (ή καλύτερα, μόνον με μάρτυρες), θα πρέπει να δούμε, είτε μέσα από κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών, είτε αλλιώς, αν όντως δόθηκαν τα χρήματα και ΠΟΥ κατέληξαν, πως "ξεπλύθηκαν" δηλαδή, εκτός αν δεχτούμε ότι εξαϋλώθηκαν ή ότι οι κατηγορούμενοι, τα πήραν μετρητά και τα έθαψαν στον κήπο τους, όπου παραμένουν μέχρι σήμερα.
     Το μόνο σίγουρο, από την σκανδαλολογία, που μόλις ξεκίνησε, είναι το εξής : ο πολίτης, που δεν ξέρει "αν θα βγάλει το μήνα", αν θα έχει χρήματα, να καλύψει βασικές του υποχρεώσεις, μένει να παρακολουθεί απροστάτευτος και ανυπεράσπιστος, μια κυβέρνηση, αντί να κυβερνά, αφενός να σκανδαλολογεί, περισσότερο για να παραμείνει λίγο ακόμα στην εξουσία, παρά επειδή νοιάζεται για κάθαρση, δικαιοσύνη και αλήθεια και αφετέρου να προσπαθεί να συγκαλύψει ...τα δικά της σκάνδαλα !
       


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.