Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

μη στεγανό βαρέλι, δε γεμίζει !

     Η μόνιμη πλάνη των ανεπάγγελτων και μια ζωή κρατικοδίαιτων πολιτικών της βενεζουέλας των βαλκανίων, από τη Μεταπολίτευση και μετά, είναι αυτή : νοιάζονται μόνον για το πόσο νεράκι μπαίνει στο βαρέλι και όχι για το πόσο χάνεται, πάει στράφι, από τις τρύπες, που έχει...
    Για το σκοπό αυτό, στέλνουν εφοριακούς ως τουρίστες να δουν, αν τα εποχιακά μαγαζιά κόβουν αποδείξεις (προκειμένου να βάλουν το Κράτος-νταβατζή συνέταιρο στις επιχειρήσεις τους, με ποσοστό ...μεγαλύτερο από το δικό τους) και μιλάνε συνέχεια, για τη "φοροδιαφυγή" !
  Άτομα, με μοναδικό "προσόν" ένα "καλό" πτυχίο, με επαγγελματική εμπειρία (αν υπάρχει), μόνον ως κρατικοδίαιτοι (π.χ καθηγητούληδες) και με μηδενική εμπειρία σε θέσεις Διοίκησης, γίνονται υπουργοί και διαχειρίζονται δις ευρώ.
    Όταν έχεις μεγαλώσει και ζεις διαρκώς από τα έτοιμα, αρμέγεις τα δημόσια ταμεία και νομίζεις ότι τα λεφτά φυτρώνουν, είναι φυσικό και επόμενο, να μην μπορείς να κατανοήσεις ακόμα και απλές έννοιες, όπως "έσοδα-έξοδα" και τι σημαίνει "σπατάλη" !
   Δεν μπορείς να αντιληφθείς π.χ ότι οι μισθοί που πληρώνεις, στους Δ.Υ είναι υπερβολικοί, όταν είσαι και εσύ -ουσιαστικά- Δ.Υ και πληρώνεσαι αντίστοιχα υπερβολικά : έτσι, για τον βουλευτή των 7 χιλιάδων το μήνα, το να δώσει (από που ; από την τσέπη του ; lol) σε έναν Δ.Υ 1,5 χιλιάρικο το μήνα, του φαίνεται λίγο και ικανοποιητικό, ενώ με συνθήκες Αγοράς και Πραγματικής Οικονομίας και με βάση το τι προσφέρει, είναι τεράστιο και παράλογο...
    Η προηγούμενη κυβέρνηση, εμφάνιζε τα πέτσινα πλεονάσματα, μη πληρώνοντας τις υποχρεώσεις της, έκλεινε δηλαδή την κάνουλα του βαρελιού, δεν έκλεισε τρύπες (μάλλον άνοιξε, με τις στρατιές μετακλητών, συμβούλων και λοιπών τρωκτικών του κερατά), ενώ η σημερινή, μας λέει κάτι άλλο.
    Ότι θα γεμίσει το βαρέλι, ρίχνοντας μέσα περισσότερο νερό, δηλαδή με την περιβόητη ...Ανάπτυξη, που θα έρθει όμως (ΑΝ έρθει) με ρυθμούς χελώνας, οπότε ως τότε, μπορεί να χρειαστεί ...νέο Μνημόνιο.
   Ακόμα και αν ερχόταν γρήγορα η (πραγματική, μέσω παραγωγικών δηλαδή επενδύσεων) ανάπτυξη, η στάθμη του νερού, ίσως ανέβαινε, εφόσον οι εισροές ήταν μεγαλύτερες, από τις εκροές, ωστόσο κανένας Λογικός άνθρωπος, δεν θα βασιζόταν σε αυτό, αλλά θα φρόντιζε ΠΡΏΤΑ, να στεγανοποιήσει το βαρέλι και μετά να ρίξει, είτε λίγο είτε πολύ, όντας ήσυχος πως ό,τι και αν ρίξει, δεν θα χαθεί από τις τρύπες !
     Το να μιλάμε για Ανάπτυξη, σε μια χώρα, όπως η βενεζουέλα των βαλκανίων, που οι πολιτικοί της "κατόρθωσαν" 4 στους 10 κατοίκους της (40%, αν βγάλουμε τους ανήλικους το ποσοστό ανεβαίνει πάνω από το 60%), να είναι είτε συνταξιούχοι, είτε Δ.Υ, είναι απλά ανέκδοτο...
      Και δεν είναι μόνον το κόστος για συντάξεις και μισθούς Δ.Υ, διότι οι τελευταίοι απολαμβάνουν και ένα σωρό άλλα παράνομα και αντισυνταγματικά "προνόμια" : εκπτώσεις σε λογαριασμούς, οδοιπορικά και άλλα έξοδα, πλασματικές υπερωρίες και ένα σωρό άλλα σκανδαλώδη, που νομοθέτησαν Δ.Υ για ...Δ.Υ, κατά παραβίαση του Συντάγματος !
      Την ίδια ώρα λοιπόν που μιλάνε για Ανάπτυξη τα ντουγάνια της ΝΔ, έχουν αρχίσει ήδη να ανοίγουν και αυτοί, τις δικές τους τρύπες στο βαρέλι...
      Στο Νόμο για το "επιτελικό Κράτος" (που έχει αφήσει πάνω από 450.000 συντάξεις στο "περίμενε" και θέλει πάνω από 10 χρόνια, για να δώσει άδεια στα υδροπλάνα να πετάξουν, φαντάσου να μην ήταν και επιτελικό, lol), λοιπόν, προβλέπεται η δημιουργία Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, με την πρόσληψη 500 περίπου νέων αργόμισθων !
     Πέρα, από την τρύπα, που ανοίγεται στον Προϋπολογισμό, για τη μισθοδοσία αυτών των αργόμισθων, προκύπτουν και άλλα ερωτήματα.
     Πόσο π.χ χαμηλή αυτοεκτίμηση και αξιοπρέπεια, πρέπει να έχει κάποιος, για να πάει να "δουλέψει" σε μια τέτοια Αρχή, όταν ξέρει εκ των προτέρων, ότι δεν πρόκειται (ακόμα και αν θέλει, δηλαδή) να κάνει ΤΊΠΟΤΑ ;
       Διότι είναι ανέκδοτο, να μιλάμε για ...διαφάνεια, σε μια χώρα, με ΤΌΣΗ διαπλοκή, διαφθορά και πελατειακές σχέσεις, όπως η βενεζουέλα των βαλκανίων, όπου πας μπροστά (τρόπος του λέγειν) μόνον ...με γνωριμίες και "βύσματα" !
       Τους βαφτίζουν δε και εκεί είναι το γέλιο, ως "ανεξάρτητους" και εκείνοι ...το πιστεύουν (!), ότι θα είναι ανεξάρτητοι και θα μπορούν να ελέγχουν αυτούς ...που τους διόρισαν και τους πληρώνουν (χαχα).
       Σήμερα, λοιπόν, διαβάζουμε ότι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, άφηναν κρατούμενο ...να βγει από την φυλακή, να κάνει ληστείες και να επιστρέψει (αυτό βέβαια, παραπέμπει περισσότερο σε Κολομβία, παρά Βενεζουέλα) !
       Ποιος θα "κάνει ντα" αυτά τα διεφθαρμένα παλιόπαιδα ; Τα 500 άτομα της Αρχής Διαφάνειας ; Υποτίθεται ότι για αυτό, υπήρχαν ήδη τα γατάκια οι Εισαγγελείς, τα Πειθαρχικά Συμβούλια και ένα σωρό άλλοι ! Άρα, ποιο είναι το νόημα στο να δημιουργείς νέες "ανεξάρτητες" Αρχές και νέους αργόμισθους, επιβαρύνοντας και το Δημόσιο Ταμείο ; Κανένα, απολύτως κανένα.
       Και δεν είναι αυτή η μοναδική τρύπα, που δημιούργησαν οι αριστεροί νεοδημοκράτες, μέσα σε ένα δίμηνο, οπωσδήποτε υπάρχουν και άλλες, όπως ...η μη κερδοσκοπική αστική εταιρία (είναι λογικό μετά να χάνεται η μπάλα και να μην ξέρει καν το Δημόσιο το ...μέγεθος του, ποιους και γιατί πληρώνει, όταν φτιάχνει μέχρι και εταιρίες του Αστικού Κώδικα), που θα ασχολείται με το Μάτι, με μόλις ...14 άτομα στο Δ.Σ, οπότε καταλαβαίνει κανείς και πόσο ...γρήγορα θα λαμβάνονται οι αποφάσεις κλπ.
       Από όπου και αν την πιάσεις, η βενεζουέλα των βαλκανίων είναι μια πικραμένη Ιστορία και παρά τον ...ενθουσιασμό που σκόρπισε η μείωση του ΕΝΦΙΑ, η κατάσταση μάλλον χειροτερεύει, παρά βελτιώνεται !
       Και θα χειροτερεύσει, απλά επειδή με τις μειώσεις φόρων, θα μπαίνει λιγότερο νεράκι, στο τρύπιο, σαν σουρωτήρι, βαρέλι...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.