Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

αναφορικά με τη νέα κυβέρνηση

    Ακούγοντας κανείς τις δηλώσεις, τόσο των κυβερνητικών στελεχών, όσο και των ξένων παραγόντων (πολιτικών, ΜΜΕ κλπ), για την κυβέρνηση, που προέκυψε από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, αναρωτιέται αν ζει σε αυτή τη χώρα ή σε άλλη !
   Πέρα από τα ψέματα (π.χ δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ) και τις δηλώσεις στα όρια του γραφικού (δεν θα πάμε διακοπές, θα δουλεύουμε και τη νύχτα), ακούμε συνέχεια για "ανάπτυξη" και "επενδύσεις", ενώ γύρω ...δεν κινείται φύλλο.
  Για να μην θεωρηθώ εμπαθής, αναγνωρίζω φυσικά, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι πιο φιλική στις επενδύσεις, από τους μηδενιστές του συριζα και ξεμπλόκαρε ορισμένες μεγάλες επενδύσεις (Ελληνικό, Σκουριές κλπ).
  Από το σημείο αυτό, όμως, μέχρι ...να έρθει η Ανάπτυξη, υπάρχει μεγάλη απόσταση και με τους ρυθμούς, που (δεν) κινείται το ...επιτελικό Κράτος (άλλο ανέκδοτο αυτό, κάτι σαν το "αλβανός τουρίστας), μάλλον θα αργήσει αρκετά (έως πολύ) !
   Μην ξεχνάμε ότι πρωθυπουργός της κυβέρνησης, είναι ένας από τους πιο αποτυχημένους υπουργούς του Σαμαρά, αυτός, που βαρύνεται εσαεί με το φιάσκο της διαθεσιμότητας (φιάσκο, με την έννοια ότι τελικά δεν απολύθηκε κανένα αργόμισθο τρωκτικό)...
  Κάποιος, που έγινε πρόεδρος της ΝΔ, λόγω επιθέτου και πρωθυπουργός, λόγω της αποτυχίας του ναυαγίου, που ονομάζεται "τσίπρας" !
   Ο μια ζωή κρατικοδίαιτος Κούλης, είναι ο τελευταίος άνθρωπος στον πλανήτη, που θα απέλυε Δ.Υ και εντούτοις, η προπαγάνδα του συριζα, έπιασε τόπο και τον έστειλε πάνω από 30% (ήδη, στις νέες δημοσκοπήσεις και αφού κατάλαβε και το τελευταίο ντουγάνι, ότι το γατάκι ο κούλης δεν κάνει απολύσεις, ο συριζα έχει πέσει κάτω από το 25%, σε δύο μήνες)...
   Λοιπόν, οι επενδύσεις και η Ανάπτυξη, δεν θα έρθουν, ούτε με τα ψεύτικα τα λόγια, ούτε με αυτούς τους ανεπάγγελτους πολιτικούς (οι περισσότεροι), που έχουμε !
    Κανείς δεν θα έρθει να επενδύσει τα ωραία του λεφτά, σε ένα ...ανεπιτελικό (αν υπάρχει αυτή η λέξη) χαμαιτυπείο, με τέτοια γραφειοκρατία, με ΤΌΣΗ διαφθορά, με τόσο υψηλή φορολογία και γενικά, σε μια κρατικοδίαιτη νοοτροπία, όπου ο επενδυτής φαντάζει ως ...το κορόιδο, που θα το αρμέξει η βενεζουέλα των βαλκανίων, για να ζουν οι μισοί κάτοικοι της, από τα έτοιμα.
    Οι μεταρρυθμίσεις και οι μειώσεις φόρων, παραπέμπονται ...στις καλένδες και κατά τ' άλλα, θέλουν να μας πουν ότι δουλεύουν και μάλιστα εντατικά και γρήγορα, φέρνουν άσχετα νομοσχέδια, δείχνοντας ότι άλλες είναι οι προτεραιότητες τους, από αυτές που λένε πως είναι !
     Μειώνουν τους φόρους κυρίως στα ακίνητα και στα μερίσματα, κάνοντας έτσι ρουσφέτι ...στον εαυτό τους και δίνουν και κάποια ψίχουλα, στους πελάτες-ψηφοφόρους (Δ.Υ και συνταξιούχους).
     Αν δεν έρθουν στην εξουσία, σοβαροί άνθρωποι, με πραγματική επαγγελματική εμπειρία και χωρίς κομματικές-πελατειακές εξαρτήσεις, δεν πρόκειται να δει άσπρη μέρα η βενεζουέλα των βαλκανίων, θα τρώει τις σάρκες της, μέχρι να ...φτάσει στο κόκκαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.