Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

γιατί τρώνε ξύλο οι χαρατσήδες ;

      Χαρατσήδες ονομάζονταν οι υπάλληλοι που εισέπρατταν τους φόρους υποτέλειας, στην περίοδο της Τουρκοκρατίας και φαίνεται ότι η σημερινή εποχή, έχει πολλές ομοιότητες με τότε.
  Διότι, μετά την επίσημη χρεοκοπία της βενεζουέλας των βαλκανίων, το 2010, οι Οθωμανοί (με την έννοια, ότι είναι πονηροί, διεφθαρμένοι και φιλοχρήματοι), που μας κυβερνούν, για να καλύψουν την ζημιά (που οι ίδιοι προκάλεσαν) επέβαλαν κεφαλικούς φόρους.
   Και μάλιστα τους επέβαλαν σε αυτούς, που ελάχιστη ή καμία συμμετοχή είχαν στην επέλευση της χρεοκοπίας, αντί να στείλουν τον λογαριασμό στον Πάγκαλο και την τεράστια παρέα του, τον έστειλαν σε άλλους, διότι οι πρώτοι "είναι ψηφοφόροι τους" (σύμφωνα πάντα με δικές τους ομολογίες).
  Ένα μόνον παράδειγμα κεφαλικού φόρου, ανάλογου (ή χειρότερου) με την περίοδο της Τουρκοκρατίας, είναι το τέλος επιτηδεύματος των 650 ευρώ : για να ...είσαι απλά ελεύθερος επαγγελματίας, θα πρέπει να πληρώνεις 54 ευρώ το μήνα, στους Οθωμανούς (για να κάνουν "κοινωνική πολιτική" και να εμφανίζουν "πλεονάσματα", εδώ γελάμε).
  Το καλοκαίρι, αλλά και ακόμα, απασχόλησαν τα ΜΜΕ περιστατικά βιαιοπραγίας, εναντίον "χαρατσήδων", οι οποίοι εμφανίζονταν για έλεγχο, ως τουρίστες ενίοτε, πρακτική αμφιβόλου νομιμότητας.
     Δεν θα μιλήσω για το "υφάκι" των ελεγκτών και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους ...υποτελείς των φόρων, που σίγουρα είναι προκλητικό.
   Χθες μάλιστα είχαμε και απόφαση καταδίκης, σε ανάλογο περιστατικό, στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ οι Οθωμανοί, θορυβημένοι, σχεδιάζουν, λέει, αυστηροποίηση των ποινών, θα χρησιμοποιήσουν δηλαδή πάλι, τους μηχανισμούς επιβολής της κρατικής Βίας (μπάτσους-διχαστές), για να "λύσουν" το θέμα.
    Εδώ να ανοίξουμε παρένθεση, διότι στον ποινικό μας Κώδικα, προβλέπονταν ήδη αυξημένες ποινές, όταν το θύμα ήταν Δ.Υ, διότι προφανώς είχαν ξεχάσει, οι Οθωμανοί, όταν νομοθετούσαν, το ...Σύνταγμα, που λέει ότι όλοι είναι ίσοι, άρα δεν μπορεί η ζωή ή σωματική ακεραιότητα ενός Δ.Υ, να αξίζει περισσότερο, από ενός τσοπάνη, δικηγόρου, φανοποιού, ηλεκτρολόγου κ.ο.κ (μάλλον το αντίθετο ισχύει).
   Όταν λοιπόν, σχεδόν ΌΛΟ το φορολογικό σύστημα, είναι άδικο, παράνομο και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ, με χαράτσια-κεφαλικούς φόρους, προκαταβολές φόρων (!), αφορολόγητο για ορισμένους μόνον και πολλά άλλα, που καταλήγουν στο να ΔΗΜΕΎΕΤΑΙ το 70 με 80% του εισοδήματος, τότε, καθαρά νομικά μιλώντας, οι επιθέσεις εναντίον των χαρατσήδων, ίσως να ΜΗΝ είναι καν άδικες !!
   Αν υπήρχαν δικαστές και όχι γατάκια-υπάλληλοι-πιόνια του συστήματος διχαστές, θα έπρεπε, σε αυτές τις περιπτώσεις, να διαγνώσουν ότι ο επαγγελματίας, αποκρούει νόμιμα, μια άδικη εναντίον του επίθεση και κάνει ΕΥΘΈΩΣ χρήση του Συντάγματος.
   Διότι, όπως λέει και το ίδιο, η τήρηση του επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων και όταν οι ανεξάρτητοι (lol) δικαστές δεν προστατεύουν τον πολίτη, έχει δικαίωμα ο τελευταίος να αντιδράσει και να αμυνθεί, εναντίον όσων το καταπατούν (της φορολογικής Αρχής, εν προκειμένω).
 Επειδή αυτή η κατάσταση της υπέρμετρης και αντισυνταγματικής υπερφορολόγησης, διαρκεί σχεδόν 9 χρόνια, θα πρέπει να λέμε "πάλι καλά", που οι ...ραγιάδες, δεν έχουν πάρει ακόμα τα όπλα και περιορίζονται σε βιαιοπραγίες !
    Και όχι βέβαια, να λέμε "τι έπαθαν οι καημένοι οι χαρατσήδες", όπως λένε τα άλλα πιόνια του συστήματος, τα γλοιώδη αρδάκια.
     Επειδή ο Κούλης, θα ανακοινώσει, λέει, φοροελαφρύνσεις στη ΔΕΘ, πρέπει να προσέξει, λοιπόν, καλά, να ...μην ρίξει και άλλο μπαρούτι, να δει ποιοι είναι οι πραγματικά αδικημένοι, από το φορολογικό σύστημα !
   Το να ελαφρύνει μισθωτούς και συνταξιούχους, που απολαμβάνουν το υψηλότερο αφορολόγητο της Ε.Ε στην χρεοκοπημένη βενεζουέλα των βαλκανίων, επειδή αυτοί είναι οι ψηφοφόροι τους, θα είναι μια ακόμα αλητεία...
      Πρώτα και εντελώς ενδεικτικά, είναι θέμα Αρχής δηλαδή, πρέπει να ακυρωθούν όλα τα αντισυνταγματικά φορολογικά μέτρα, της περιόδου των Μνημονίων, όπως το τέλος επιτηδεύματος και η προκαταβολή φόρου, να θεσπιστεί ενιαίο για όλους, χαμηλότερο, αφορολόγητο όριο και να αυξηθεί το όριο απαλλαγής από ΦΠΑ στις 25.000 ευρώ, παράλληλα με την σταδιακή και προοδευτική αποκλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.