Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

αν ήμουν Πρωθυπουργός...

    Όταν η ΝΔ ήταν στην αντιπολίτευση, είχα υποψίες ότι στην Πειραιώς με διαβάζουν και εύχομαι να το κάνουν ακόμα.
 Όσο και αν προσπαθούσα, δεν θα μπορούσα με τίποτα, να συμμεριστώ το κλίμα αισιοδοξίας και ευεξίας, που καλλιεργείται, είτε από όσους πήραν μειωμένα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ, είτε από αρδάκια, που μέχρι τις εκλογές υποστήριζαν τον συριζα (lol).
  ...Ακούμε στα δελτία τους, μαρτυρίες ότι πλέον "τα τηλέφωνα χτυπάνε περισσότερο", αλλά ...βλέπουμε μαγαζιά να κλείνουν διαρκώς και οι μόνες ...επενδύσεις να είναι καφέ, νυχάδικα, κομμωτήρια σκύλων και σουβλατζίδικα !
   Η ζοφερή πραγματικότητα, είναι πως η βενεζουέλα των βαλκανίων, είναι σήμερα ένα απέραντο γηροκομείο και για να μην γίνει ένα απέραντο νεκροταφείο, χρειάζονται άμεσα και δραστικά μέτρα, όχι αναπτυξιακά νομοσχέδια του ...πισινού.
   Τα λέω, χωρίς να έχω πολλές ελπίδες να εισακουστώ, αλλά μόνον αν τα πω, θα φύγει από πάνω μου η Αμαρτία (της σιωπής).
   Λοιπόν, ποια είναι τα πρώτα και άμεσα μέτρα σωτηρίας της πατρίδας (και ίσως και του Έθνους), που θα έπαιρνα :
-Πρώτο νομοσχέδιο, θα ήταν η μείωση του αριθμού των βολευτών, σε 200 από 300, ένα μέτρο όχι μόνον συμβολικό, αλλά και ουσιαστικό, που θα ξαλάφρωνε σημαντικά τον Προϋπολογισμό, διότι πέρα από όσα κοστίζει ένας βολευτής, έχει και δεκάδες άλλους παρατρεχάμενους, γύρω του, που επίσης μας κοστίζουν ακριβά.
-Έπειτα, αύριο το πρωί, μείωση των μισθών των Δ.Υ, από τον ΠτΔ μέχρι τον τελευταίο, κατά 10%, μια μείωση με μηδενικό πολιτικό κόστος και μετριοπαθή, αφού οι αμοιβές τους, είναι σχεδόν 40% επάνω, από αυτές της Αγοράς, αυτές δηλαδή που θα έπρεπε να είναι, μια κίνηση που απελευθερώνει αμέσως 1,5 δις ευρώ ετησίως, για φοροελαφρύνσεις κλπ.
-Παράλληλα, χρήζουν επανεξέτασης και αλλαγής, όλα τα επιδόματα και λοιπά σκανδαλώδη προνόμια των Δ.Υ (όπως π.χ στα ζητήματα αδειών), οιδοιπορικά και λοιπές αμοιβές, με την μορφή αποζημιώσεων (για εκτός έδρας κλπ).
-Αυτή τη στιγμή και μετά από ...εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις, οι Δ.Υ ανέρχονται σε περίπου 900.000, με βάση επίσημα στοιχεία και εδώ θα καταργούσα τις διάφορες "φυλές" (ορισμένου-αορίστου χρόνου, δημοσίου-ιδιωτικού δικαίου κλπ) : όλοι σε ενιαίο καθεστώς Δημοσίου Δικαίου, με πρόσληψη όσων συμβασιούχων κρίνονται αναγκαίοι και διώξιμο των υπόλοιπων (ΠΟΤΈ ΞΑΝΆ συμβασιούχος στο Δημόσιο) !
-Κλείσιμο ή συγχώνευση ή ιδιωτικοποίηση όλων των ΝΠΙΔ, που ελέγχονται από το Κράτος και των "ανεξάρτητων" (εδώ γελάμε) Αρχών.
-Καμία Ανώνυμη Εταιρία υπό κρατικό έλεγχο ! Όσες είναι βιώσιμες, θα λειτουργούν στο εξής μόνες τους και υπό ιδιωτικό καθεστώς και όσες όχι, κλείσιμο ή πώληση-ιδιωτικοποίηση.
-Στο θέμα των συντάξεων (θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στους μισθούς των Δ.Υ), θέσπιση αυστραλιανού μοντέλου : αν έχεις εισόδημα από άλλες πηγές (π.χ μισθώματα), η σύνταξη αναστέλλεται ή μειώνεται ! Επίσης, όταν και οι δύο σύζυγοι, υπήρξαν τρωκτικά (π.χ εκπαιδευτικοί ή δικαστικοί) και έχουν φάει ήδη τον αγλέορα από τα κρατικά Ταμεία, το άθροισμα των συντάξεων τους, θα μειώνεται, ακόμα και στο μισό...
-Θέσπιση αφορολόγητου ορίου, ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ, στα 5.000 ευρώ.
-Κατάργηση όλων των εργολάβων και ...εξωτερικών συνεργείων, που κάνουν τη δουλειά, που θα έπρεπε να κάνουν οι Δ.Υ και κοστίζουν πανάκριβα.
 -Η μεγαλύτερη ίσως σπατάλη, γίνεται σε προμήθειες κλπ, για έργα και αγορές, από δημόσιους φορείς και εκεί πρέπει να βρεθεί τρόπος, ώστε το Δημόσιο να αγοράζει σε τιμές Αγοράς και όχι 10 φορές επάνω και όχι τα πιο ακριβά πάντα, όπως κάνει μέχρι σήμερα (το ελεγκτικό Συνέδριο προφανώς έχει αποτύχει και χρειάζεται άλλος μηχανισμός ελέγχου των κρατικών δαπανών, για υλικά και υπηρεσίες, που αγοράζει) !
     Σίγουρα, είναι πολλά που πρέπει να γίνουν, αυτά είναι μερικά από τα πιο άμεσα, που μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή και πρέπει να γίνουν ...χθες, προκειμένου να μην πεθάνει η βενεζουέλα των βαλκανίων, που σήμερα και επί δεκαετίες είναι "φυτό".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.