Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

για ποια "λιτότητα" μιλάμε ;;

    Στην προχθεσινή του εμφάνιση σε τηλεοπτικό σταθμό (στον μόνο ίσως, που δίνει συνεντεύξεις πλέον), ο Στουρνάρας απέδειξε, ΞΑΝΑ, ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου, ότι ζει αποκομμένος στον "πλανήτη Κηφισιά" και απορώ γιατί ο Σαμαράς τον κρατάει στη θέση του ! (ίσως επειδή και εκείνος ζει στον ίδιο πλανήτη ;)
    Με ύφος χιλίων καρδιναλίων και απίστευτη αλαζονεία, ασφαλή σημάδια ότι ...ζυγώνει το τέλος του ("πας ο υψων εαυτον ταπεινωθήσεται"), είπε ένα σωρό μπαρούφες και φάνηκε ότι δεν έχει καμία επαφή με την ελληνική πραγματικότητα και κοινωνία !

    Όπως έχω ξαναπεί, το αληθινό πρόβλημα της χώρας, αυτή τη στιγμή, είναι ο διχασμός : από τη μία τα 3 εκατομμύρια, που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και από την άλλη, τα μεγαλύτερα ποσοστά παχυσαρκίας στην Ευρώπη και εκείνοι, που πεθαίνουν, από το πολύ φαγητό (συνέβη πρόσφατα σε χωριό των Τρικάλων).
    Όταν λοιπόν ο Γιαννάκης, ο Αντωνάκης και ο ..Ομπάμα, λένε "αρκετά με τη λιτότητα", προφανώς δεν ξέρουν για τι πράγμα μιλάνε : τα πλοία φεύγουν γεμάτα για τα νησιά, στο Νάμμος δεν πέφτει καρφίτσα και γενικά τίποτα δεν φανερώνει ότι πολλοί ζορίζονται, από τη ..λιτότητα, απλά ακούνε για λιτότητα και ...γελάνε.
    Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι στο θέμα "λιτότητα", είμαστε ακόμα στο 30%, των όσων θα έπρεπε να είχαν περικοπεί και επομένως το να δηλώνει ο Στουρνάρας ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, φανερώνει άγνοια βασικών οικονομικών μεγεθών : ΠΑΤΟΣ ΣΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΑΚΟΜΑ !!
    Όσα λεφτά και αν εισπράξουν, με το έτσι θέλω, φορολογώντας τους πάντες και τα πάντα, αγνοώντας επιδεικτικά Σύνταγμα και Νόμους, ακόμα και αν πετύχουμε το περιβόητο "πρωτογενές πλεόνασμα", αυτό θα είναι μια ΑΠΑΤΗ, διότι θα βασίζεται στην υπερφορολόγηση, θα είναι συγκυριακό, όταν πλέον ο κόσμος θα αδυνατεί ή δεν θα θέλει πλέον να πληρώνει κεφαλικούς φόρους, όταν ο κόσμος κηρύξει στάση πληρωμών (ακολουθώντας το παράδειγμα ...του κράτους), τότε τι θα γίνει κύριοι οικονομολόγοι της συμφοράς ;; (ας ελπίσουμε τουλάχιστον να έχουμε ξεγελάσει τους δανειστές με το συγκυριακό πλεόνασμα και να μας έχουν κάνει νέο "κούρεμα" του χρέους, χαχα).
    Μία οικονομία, ενός κράτους 10.000.000 κατοίκων (μείον 2.000.000 ανήλικοι και σπουδαστές), με 1 εκατομμύριο Δ.Υ και 5 εκατομμύρια συντάξεις, τι μέλλον μπορεί να έχει ;;; Απορώ, που βρίσκει την αισιοδοξία του ο Στουρνάρας και γιατί εξακολουθούν να μας δανείζουν οι ξένοι, όταν είναι προφανές ότι ΕΤΣΙ, καταλήγουμε, ούτως ή άλλως, στο γκρεμό και απλά το ..καθυστερούμε !
   Κανείς δε λέει ότι δεν χρειάζονται αναπτυξιακά μέτρα, το αντίθετο, αλλά το να λες ότι στην Ελλάδα, υπάρχει λιτότητα, είναι ΨΕΜΑ, λιτότητα βιώνει ένα μόνον μέρος του πληθυσμού, όσοι έμειναν μακριά από κομματικές οργανώσεις και βολευτικά γραφεία, οι υπόλοιποι, με πρώτο και καλύτερο τον ίδιο το Στουρνάρα και το συνάφι του, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ποτέ δεν έζησαν λιτά, ούτε και τώρα.
    Η μαλακία, που κάνουν όσοι μιλούν για λιτότητα, είναι ότι συγκρίνουν την τωρινή κατάσταση, με την ΥΠΕΡΒΟΛΗ, που ζούσαμε επί δεκαετίες, επομένως τώρα απλά διορθώνονται κάπως οι υπερβολές και οι αδικίες των προηγούμενων χρόνων, από το σημείο αυτό, έως το να μιλάμε για λιτότητα, υπάρχει ΜΕΓΑΛΗ απόσταση !
   Συνοψίζοντας, να πούμε ότι υπάρχουν ακόμα ΤΕΡΑΣΤΙΑ περιθώρια, πραγματικής λιτότητας και εκεί όπου πρέπει, σε όσους έχουν φάει τα άντερά τους, επί δεκαετίες και περιστολής περιττών δαπανών και κρατικής σπατάλης, με αντίστοιχη ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ, όσων είχαν μάθει να ζουν ΛΙΤΑ και πριν την κρίση και τώρα υποφέρουν, από την άδικη υπερφορολόγησή τους, για να πληρωθεί ο λογαριασμός, που έκαναν άλλοι (ο Πάγκαλος και η "παρέα" του, που αριθμεί εκατομμύρια άτομα).
     ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΑΡΩΝ ΚΑΙ ...ΕΝΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΕΣΟΔΑ-ΕΞΟΔΑ !!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.