Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Προς νέους γονείς...

     Μιας και βρισκόμαστε σε μέρες καλοκαιρινής ραστώνης, αλλά και εντός των Άγιων ημερών του 15Αύγουστου (το λεγόμενο και "Πάσχα του καλοκαιριού"), θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα θέμα -μη νομικό- που με προβληματίζει !
    Κάθε Κυριακή, στην Εκκλησία, βλέπω νέους γονείς, νονάδες κλπ, με καρότσια, λαμπάδες κ.ο.κ, που πάνε τα μικρά παιδιά-βρέφη, για να μεταλάβουν και μου κάνει αλγεινή εντύπωση, η συμπεριφορά και η νοοτροπία τους : βλέπω στις κινήσεις τους, μια αδικαιολόγητη έπαρση και τάσεις ...επίδειξης, λες και η απόκτηση παιδιού είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμα στον κόσμο !!
    Αυτό βέβαια, το συναντάς και αλλού : στο δρόμο, στις καφετέριες κλπ, όπου νέοι γονείς, "καμαρώνουν" για τα βλαστάρια τους και μου θυμίζουν τις κότες, που όταν γεννάνε αυγό, σηκώνουν τη γειτονιά στο πόδι, με τα κακαρίσματά τους...
    Προκειμένου να ...ηρεμήσετε, θα σας πω μόνον τα εξής : πρώτον, οι γύφτοι στην ηλικία σας, έχουν ΚΑΙ εγγόνια, όχι μόνον παιδιά και δεύτερον, το παιδί δεν σας ανήκει, με την ίδια ευκολία, που σας το έδωσε ο Θεός, μπορεί να το πάρει πίσω-κοντά Του !
    Το να επιδεικνύεις εξάλλου, στις μέρες μας, την απόκτηση παιδιού, ουσιαστικά είναι σαν να ομολογείς, ότι είσαι τρωκτικό (κυρίως του δημοσίου και δευτερευόντως του ιδιωτικού τομέα), αφού μόνον εσείς μπορείτε πλέον να κάνετε παιδιά...
    Μιας και άνοιξε όμως αυτή η κουβέντα, με αφορμή τι γίνεται στις Εκκλησίες, να πούμε και τα εξής : μέσα στην Εκκλησία, δεν αφήνουμε ποτέ τα γυαλιά ηλίου, πάνω στο κεφάλι *, ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ τσίχλα, σαν κατσίκες, πηγαίνουμε με σοβαρό ντύσιμο, όχι ντύσιμο παραλίας και κυρίως, αφού μεταλάβει το παιδάκι, δεν φεύγουμε τρέχοντας, για να προλάβουμε θέση στην καφετέρια (!), αλλά μένουμε μέχρι να σχολάσει !
    Βέβαια, μεγαλύτερη ανάγκη Θείας Κοινωνίας, δεν έχουν τα βρέφη, που δεν έχουν αμαρτίες, αλλά εκείνοι, που τα πηγαίνουν να μεταλάβουν, ωστόσο για να συμμετάσχεις στο ύψιστο αυτό Μυστήριο, πρέπει να έχεις προετοιμαστεί, με νηστεία και μετάνοια-εξομολόγηση, αν πας έτσι, όχι μόνον δεν έχεις ωφέλεια, αλλά μπορεί να πάθεις και ζημιά...
    Η έλλειψη τάξης στις Εκκλησίες, δεν εξαντλείται βέβαια, σε όσους νομίζουν ότι είναι παιδότοπος και πάνε για μια εθιμοτυπική ..βόλτα, αλλά δυστυχώς, υπάρχουν και άλλα κρούσματα, που αντικατοπτρίζουν τη γενικότερη κατάντια της κοινωνίας, όπως π.χ το γεγονός ότι πολλοί γέροι, στήνονται για Αντίδωρο, πριν σχολάσει η Θ. Λειτουργία και εμποδίζουν όσους θέλουν να μεταλάβουν (λες και έχουν ..δουλειές να κάνουν και βιάζονται) ή τα καρναβάλια-"κουτοπόνηροι", που πάνε από το κέντρο, για Αντίδωρο και όχι από το πλάϊ, όπως οι περισσότεροι και κλείνουν το διάδρομο εξόδου !
   Αυτά τα ολίγα, προς το παρόν, ας ευχηθούμε η κοινή μητέρα όλων μας, η Παναγία, να μη μας εγκαταλείψει ποτέ, ατομικά, αλλά και συλλογικά-εθνικά..

*δεν εννοώ, ότι δεν τα φοράμε, αυτό εξυπακούεται, εννοώ ότι τα βάζουμε, είτε μέσα σε τσάντα, είτε στο στέρνο, ποτέ δεν τα στερεώνουμε πάνω στο κεφάλι

1 σχόλιο:

  1. αν λάβεις αυτό το ύψιστο Δώρο, που λέγεται Θεία Κοινωνία, ΟΦΕΙΛΕΙΣ άμεσα, να ευχαριστήσεις το Θεό, για την τιμή αυτή, όχι να φύγεις από την Εκκλησία, πριν καν τελειώσει η Θεία Λειτουργία (που τελειώνει μετά από 5 λεπτά), διότι έτσι έχεις κάνει "μια τρύπα στο νερό", κανένα όφελος δεν έχεις, ούτε εσύ, ούτε το παιδί σου, που δεν φταίει βέβαια, αφού δεν καταλαβαίνει και πολλά και έτσι το παίρνεις ΕΣΥ στο λαιμό σου, φεύγοντας άρον-άρον, αμέσως μετά τη Θεία Κοινωνία !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.