Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

οι ..άλλες συνέπειες του Παπανδρεϊσμού !!

     Συνεχίζοντας τη συζήτηση, για το ποιος κατέστρεψε την Ελλάδα, οφείλει κανείς να σταθεί, στις άλλες, τις -ας πούμε- κοινωνικές συνέπειες της πολιτικής του παπανδρεϊσμού, που είναι και οι σοβαρότερες και οι χειρότερες, από τις καθαρά οικονομικές, δηλαδή την εκτόξευση των ελλειμμάτων και τη χρεοκοπία της χώρας !
   Δεν θα μπω σε θεωρίες συνομωσίας, του τύπου ότι ο ανδρέας παπανδρέου, ήταν όργανο των Αμερικανών και μας κατέστρεψε επίτηδες, μικρή σημασία έχει αυτό, αρκεί όμως να δει κανείς τον αριθμό των διαζυγίων, στην Ελλάδα, το 1981 και σήμερα, για να καταλάβει τι εννοώ.
   Μιλάμε για ιλιγγιώδη αύξηση, τόσο σε ποσοστά, όσο και σε απόλυτους αριθμούς, έχει γεμίσει πλέον ο τόπος με ζωντοχήρες, με μικρά ή μεγαλύτερα παιδιά, που "ψάχνονται" σε τρέντυ στέκια, για σημεία των καιρών, που έχουν όμως την εξήγησή τους και την προέλευσή τους, στην περιβόητη "αλλαγή", που υποσχέθηκε ο λαοπλάνος το '81 !
    Η ελληνική κοινωνία, θεωρήθηκε "συντηρητική" για τον αμερικανοθρεμμένο ανδρέα και έσπευσε να την ...εκμοντερνίσει, με μέτρα, όπως η καθιέρωση πολιτικού "γάμου" (το βάζω σε εισαγωγικά, αφού μόνον ο Θεός, μπορεί να ευλογήσει το μυστήριο του γάμου, όχι ο ..δήμαρχος), η κατάργηση του ποινικού αδικήματος της μοιχείας και ένα σωρό άλλα καταστροφικά.
    Τριάντα χρόνια π.χ μετά την κατάργηση της "ποδιάς" στα σχολεία, που ήταν ένδειξη πειθαρχίας και σεβασμού, που βρισκόμαστε σήμερα ; Στο να μην βρίσκεις πλέον κοπέλα παρθένα, πάνω από 12 ετών (ή πολύ λέω ;), να κυκλοφορούν όλοι ημίγυμνοι και γενικά σε ένα σημείο έσχατης παρακμής και κατάντιας, με τρομακτική αύξηση και των ανώμαλων-ομοφυλόφιλων !
    Στην παρακμή, συνέβαλε αποφασιστικά η διανομή χρήματος του "τσοβόλα δώστα όλα", το βόλεμα όλων στο δημόσιο, διότι το χρήμα και δη το εύκολο χρήμα, διαφθείρει τον άνθρωπο (για να μην είμαι άδικος, οφείλω να αναγνωρίσω ότι δεν παίρνουν διαζύγια μόνον οι ..Δ.Υ).
     Όλες οι κυριούλες, με το σίγουρο μισθό, ξαφνικά ένιωσαν "ανεξάρτητες" (τρομάρα τους), χωρίζουν τον άντρα τους, με μεγάλη ευκολία, με απίστευτες δικαιολογίες και αφορμές και καταδικάζουν τα παιδιά τους, να μεγαλώνουν, χωρίς πατέρα και εάν είναι κορίτσια, με τα δικά τους "πρότυπα" !
     Συνεπικουρούμενες μάλιστα, από κάτι άλλες κυριούλες δικηγορίνες, ζητάνε τρελές διατροφές και πάνε να βγουν και από πάνω...
     Το εύκολο, άκοπο χρήμα, δημιουργεί-ανοίγει την όρεξη για περισσότερα, όμως αν δεν έχεις μάθει προφανώς να δουλεύεις, προσπαθείς να τα βγάλεις με επίσης "εύκολους" τρόπους, νόμιμους (τζόγος) ή και παράνομους (απάτες κλπ), αυτός είναι επίσης ένας λόγος αύξησης της εγκληματικότητας και της (οικονομικής) παραβατικότητας !
     Ορισμένοι έβλεπαν ωραία αυτοκίνητα και ακριβά σπίτια και θέλησαν να τα αποκτήσουν, δεν μπορούσαν όμως να κατανοήσουν, ότι αυτοί, που τα είχαν (όχι όλοι βέβαια), τα απέκτησαν χάρις σε κάποιο εξαιρετικό ταλέντο, που μπορεί να διέθεταν και να ανέπτυξαν (π.χ αθλητές, καλλιτέχνες, χειρούργοι, έμποροι κλπ), έτσι εκείνοι κατέφυγαν στην απάτη και την παράνομη συναλλαγή..
      Εξάλλου, τα δύο βασικά-ζωώδη ένστικτα του ανθρώπου, είναι η τροφή και η αναπαραγωγή, όταν έχεις εξασφαλίσει το πρώτο (π.χ ως "ειδικός σύμβουλος" στο ευρύτερο δημόσιο), ψάχνεις το δεύτερο και αν δεν έχεις ηθικές αντιστάσεις και μυαλό, καταλήγεις με ό,τι ναναι !
     Οι σκέψεις μου είναι κάπως σκόρπιες, αλλά το νόημα πιστεύω ότι το αντιλαμβάνεστε : η ελληνική κοινωνία νοσεί βαριά και βαθιά, τα οικονομικά προβλήματα είναι η κορυφή του παγόβουνου, όποιος δεν το βλέπει απλά εθελοτυφλεί.
      Η άκριτη υιοθέτηση των δυτικών προτύπων, η κακώς νοούμενη παγκοσμιοποίηση, ο χειρότερα νοούμενος "εκμοντερνισμός", συνεπικουρούμενα στις μέρες μας, από τη μάστιγα των αντισόσιαλ μίντια, οδηγούν την Ελλάδα, όλο και πιο βαθιά στα σκατά !
     Μόνη λύση, η επιστροφή στις παραδοσιακές μας Αξίες και Αρχές, πατρίδα, Ορθοδοξία, οικογένεια και όχι μόνον, προτού η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη...








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.