Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

ρε, θα βάλετε μυαλό ;;

   Την ώρα, που ο ιδιωτικός τομέας, πεθαίνει, με 1.000.000 ανέργους, τη μία επιχείρηση μετά την άλλη, να βάζουν λουκέτο, χιλιάδες αυτοκτονίες λόγω χρεών, κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, να θυμίζουν νεκροταφεία , εκατομμύρια ανασφάλιστους, που παρακαλάνε να μην αρρωστήσουν (πράγμα δύσκολο, όταν έρχονται νέα χαράτσια κάθε τόσο), οι κυβερνώντες παραμένουν δέσμιοι του παρελθόντος και συνεχίζουν ΤΑ ΙΔΙΑ, που μας έφεραν ως εδώ !!
   Από τη μία, ζητάνε από ΟΛΟΥΣ, να πληρώσουν το λογαριασμό, που έκανε ο κάθε Πάγκαλος και η παρέα του, στο παρελθόν και από την άλλη, δείχνουν αμετανόητοι και κυνικοί :
-Αύριο, λέει, ανακοινώνεται πρόγραμμα πρόσληψης 50.000 ανέργων, σε ΟΤΑ, για παροχή ..κοινωφελούς εργασίας ! Δεν ξέρω, αν θα τους πληρώνει ο έλληνας ή ο ευρωπαίος φορολογούμενος, μικρή σημασία έχει αυτό, αλλά έτσι ΔΕΝ αντιμετωπίζεται η ανεργία...Θα "εργαστούν", όσο εργαστούν εκεί (κάνοντας τη δουλειά των μόνιμων) και μετά τη λήξη των συμβάσεων, τι ; θα πάνε στο ρουπακιώτη και τα άλλα "γατάκια" εργατολόγους και θα ζητάνε προσωρινές διαταγές, να παραμείνουν, επειδή καλύπτουν πάγιες και διαρκείς "κοινωφελείς (;)" -χαχα- ανάγκες ; Δεν θα ήταν καλύτερο να επιδοτηθεί η πρόσληψή τους, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, ώστε να αποκτήσουν την αναγκαία προϋπηρεσία και εργασιακή εμπειρία, από το να κλαδεύουν νεραντζιές, να βάφουν κάγκελα και να σκουπίζουν πεζοδρόμια ;
-Σύμφωνα με καταγγελίες του συριζα (άσχετα από τα κίνητρά τους), εκδόθηκε φωτογραφική διακήρυξη, για πρόσληψη στο Λιμενικό, γαλάζιων και πράσινων παιδιών, με ειδικότητες και πτυχία, όπως τοπογράφοι και άλλα άσχετα (σου λέει, που θα βρουν τα παιδιά μας δουλειά, με τέτοια πτυχία και μηδενική κατασκευαστική δραστηριότητα ;).
-Σε μια χώρα 10 εκατομμυρίων κατοίκων, με 3 εκατομμύρια συνταξιούχους, υπάρχουν ακόμα πρωτοσέλιδα εφημερίδων (προφανώς βασίζονται σε κάποιες διατάξεις Νόμων), που "διαφημίζουν" σύνταξη στα 50...
-Ο μητσοτάκης και η κυβέρνηση, επιμένουν στον κανόνα "μία πρόσληψη, για κάθε αποχώρηση" και αναρωτιέται κανείς ιθαγενής : ποιο το δημοσιονομικό όφελος, από αυτήν την πρακτική ;; Ο ένας θα παίρνει μισθό και ο άλλος σύνταξη, άρα το βάρος μεγαλώνει !
-Κάθε τόσο βγαίνουν υπουργοί και βεβαιώνουν τους πελάτες, κομματικούς στρατούς, που είχαν διορίσει, ότι όσοι βγουν σε διαθεσιμότητα, θα βολευτούν κάπου αλλού, κανείς δεν θα απολυθεί ! Μιλάμε για προστασία, πέρα από κάθε (νοσηρή) φαντασία, οπότε διερωτάται πάλι κανείς, ποιο θα είναι το τελικό δημοσιονομικό όφελος, από την διαθεσιμότητα-κινητικότητα και πράσινα άλογα...
-Ένας θείος μου, συνταξιούχος -από τότε σχεδόν, που τον ξέρω- του ΟΤΕ (που ανήκει δηλαδή στην κατηγορία εκείνη των ελλήνων, για τους οποίους ισχύει το γνωστό : "για σας, είναι η ζωή"), μου έλεγε τις προάλλες ότι είχε πάρει δάνειο 15.000 ευρώ, από τον ΟΕΚ, πλήρωσε 2 δόσεις και μετά, σταμάτησαν να του στέλνουν ειδοποίηση...Ο ΟΕΚ διαλύθηκε, οπότε όποιος πρόλαβε και πήρε δάνειο, πανηγυρίζει, διότι το κράτος κυνηγάει, βλέπετε, όσους δεν κόβουν αποδείξεις, όσοι πήραν δανεικά, από το κράτος και δημόσιους φορείς (βλ. και το σκάνδαλο με το ταμείο νομικών) και δεν τα επιστρέφουν και δεν τους αγγίζει τίποτα και κανείς !
    Το κράτος, αφενός δεν νοικοκυρεύεται-σοβαρεύεται, όπως έδειξε η χθεσινή αποκάλυψη ότι κάποιοι πήραν, από συγκεκριμένο ταμείο, σύνταξη, χωρίς ...να έχουν πληρώσει εισφορές και αφετέρου, συνεχίζει τις σπάταλες πρακτικές του παρελθόντος, αφήνοντας στο απυρόβλητο τα κάθε είδους τρωκτικά του δημόσιου χρήματος...
    Μετά απορούν ή μάλλον πάνε να δικαιολογήσουν, λες και ο κόσμος τρώει ακόμα κουτόχορτο, γιατί το δημόσιο χρέος αυξάνεται και δε μειώνεται, παρά την εξαντλητική υπερφορολόγηση, επί δικαίων και αδίκων ! Αντί να πληρώσουν την κρίση, όσοι τη δημιούργησαν και τα έφαγαν, πληρώνουμε όλοι !!
    Η μεγάλη απορία όμως,είναι άλλη : η τρόϊκα τι κάνει ; δε βλέπει ειδήσεις ; γιατί συνεχίζουν να μας χρηματοδοτούν ; δε βλέπει τι γίνεται ; Αδύνατον, οπότε μάλλον είναι και αυτοί στο "κόλπο" του "πάρτους τα λεφτά και δώστα σε όποιους θέλεις εσύ", μόνο που η υπομονή έχει και αυτή τα όριά της...
     Αν τρόϊκα και κυβερνήσεις, είχαν κάνει, αυτά που έπρεπε, έγκαιρα, τώρα θα αρχίζαμε να βλέπουμε κάποιο φως, αλλά με αυτές τις πρακτικές-τακτικές, είτε δεν θα το δούμε ποτέ, είτε μετά από 20 χρόνια και βάλε !





1 σχόλιο:

  1. Πριν μερικές μέρες, Αύγουστο μήνα και εν μέσω διακοπών, μου έστειλε εμαιλ, το υπουργείο οικονομικών, για να μου υπενθυμίσει ότι ποσόν 80 ευρώ, από ΦΠΑ, κατέστη ληξιπρόθεσμο, στις 31/7. Επίσης, στις αρχές Ιουλίου, ξύπνησα μια μέρα, με αφόρητο ίλιγγο, καθώς την προηγούμενη, βρισκόμενος σε γνωστή παραλία της Αττικής, από τη μία αναλογιζόμουν, ότι δεν θα έχω τη δυνατότητα να ρυθμίσω τις οφειλές, προς το ασφαλιστικό μου ταμείο (ο νόμος που περιμέναμε πως και πως, αποδείχτηκε μούφα) και αν θα βάλω 10 ή 20 ευρώ βενζίνη, στην επιστροφή και από την άλλη, είχα δεξιά μου, έναν συνταξιούχο, ο οποίος μόνον σαμπάνιες δεν άνοιξε με το "μωρό" του και αριστερά, κάτι άλλα τρωκτικά, που σχεδίαζαν διακοπές στα Χανιά, με 150 ευρώ τη βραδιά ! (με όσα δηλαδή πολλοί έλληνες περνάνε μισό ή και ένα μήνα) "Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.