Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

έκρηξη : ο πιο σίγουρος δρόμος για τη φυλακή ! (ακόμα και για μία "μολότωφ")

  Η πρόκληση έκρηξης με πρόθεση, ακόμα και η απλή κατοχή εκρηκτικών υλών, συνιστούν σοβαρότατα ποινικά αδικήματα, που τιμωρούνται με βαρύτατες ποινές !
  Συγκεκριμένα : όποιος με πρόθεση προξενεί έκρηξη, με οποιοδήποτε τρόπο και ιδίως με τη χρήση εκρηκτικών υλών, τιμωρείται : α) με κάθειρξη από πέντε (5) έως είκοσι (20) χρόνια και χρηματική ποινή, από 290 έως 15.000 ευρώ, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα (άσχετα δηλαδή αν το πράγμα καταστράφηκε ή όχι) β) με κάθειρξη από δέκα (10) έως είκοσι (20) έτη και χρηματική ποινή από 290 έως 15.000 ευρώ, αν από την έκρηξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο ή εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας γ) με ισόβια κάθειρξη και χρηματική ποινή από 590 έως 15.000 ευρώ, αν από την έκρηξη τραυματίστηκε άνθρωπος ή επήλθε βλάβη σε εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας (π.χ δημόσια κτίρια, στάσεις λεωφορείων, σταθμούς μετρό κ.ο.κ) και δ) με ισόβια κάθειρξη και χρηματική ποινή από 880 έως 15.000 ευρώ, αν από την έκρηξη επήλθε θάνατος !
  Από την καθημερινότητα, γνωρίζουμε ότι οι συνηθέστερες περιπτώσεις εκρήξεων αφορούν παγιδευμένα αυτοκίνητα, "γκαζάκια" σε κτίρια ή ι.χ, εκρήξεις σε συνδέσμους οπαδών ομάδων, "τρομοκρατικά" χτυπήματα και εκρήξεις σε καφετέριες, μπαρ κλπ νυκτερινά κέντρα, για τους γνωστούς λόγους.
  Η πιο συνηθισμένη όμως περίπτωση έκρηξης, αποτελεί αναμφίβολα η ρίψη "βόμβας μολότωφ" από αναρχικούς, σε πορείες κλπ. Η μολότωφ λοιπόν, με βάση τη Νομολογία των Δικαστηρίων μας (και ορθά) θεωρείται εκρηκτικός μηχανισμός, οπότε και η απλή κατοχή μιας μολότωφ, μπορεί να οδηγήσει στη φυλακή, διότι η απλή κατοχή τιμωρείται επίσης ως κακούργημα και η ποινή μπορεί να φτάσει τα είκοσι (20) έτη !
   Ο λόγος που η έκρηξη τιμωρείται τόσο αυστηρά, είναι ότι από αυτήν μπορεί να κινδυνεύσουν πολλοί άνθρωποι και πολλά πράγματα, άσχετα αν όντως συμβεί αυτό, που μπορεί να είναι και καθαρά θέμα τύχης : είδαμε πριν 2 χρόνια τι θλιβερά αποτελέσματα είχε η ρίψη μολότωφ στη "μαρφίν μπανκ" στη Σταδίου, για τα οποία δεν έχει τιμωρηθεί ακόμα κανένας !! 
   Όταν κανείς τοποθετεί έναν εκρηκτικό μηχαανισμό, συνήθως τα θύματα και οι ζημιές είναι πολύ περισσότερα, από εκείνους που πραγματικά ήθελε να βλάψει και έτσι την πληρώνουν συχνά και "αθώοι" ή περαστικοί.
    Η συμβουλή της ημέρας λοιπόν (μεταξύ σοβαρού και αστείου φυσικά) είναι : αν θέλετε να λύσετε τις διαφορές σας με κάποιον, κάντε το με άλλο τρόπο και όχι με έκρηξη !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.