Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε ;;

    Η γνωστή αυτή φράση-παροιμία, χρησιμοποιείται, όταν κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει, για ποιο λόγο συμβαίνει κάποιο κακό και είναι αυτό, που αναρωτιούνται στο υπουργείο οικονομικών και την κυβέρνηση, μετά την ανακοίνωση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας, που αυξήθηκε και έφτασε σε νέα ύψη ρεκόρ !
   Βέβαια, η αύξηση του χρέους, παρά τις αιματηρές θυσίες μεγάλης μερίδας του λαού, τρία μνημόνια, χιλιάδες αυτοκτονίες, φτωχοποίηση και εξαθλίωση μεγάλων κοινωνικών στρωμάτων και της λεγόμενης "μεσαίας τάξης", μόνον ανεξήγητη δεν είναι (άσχετα αν στο υπουργείο οικονομικών, δεν μπορούν ή δεν θέλουν να καταλάβουν).
   Έβγαλαν βέβαια μια ανακοίνωση, όπου μιλάνε για παροδικό φαινόμενο και ότι οφείλεται στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (αν αναλογιστεί κανείς πόσα δισ ευρώ, έχουμε δώσει, για τη σωτηρία τραπεζών-τραπεζιτών, που ζουν ως παράσιτα και ελάχιστα προσφέρουν στην εθνική οικονομία, θέλει να ξεράσει), προκειμένου τα πρόβατα (όλοι εμείς), να συνεχίσουν να πληρώνουν κεφαλικούς φόρους και χαράτσια, ωστόσο δεν πείθουν κανέναν !
    Έσπευσαν να καθησυχάσουν τον κόσμο, προκειμένου να μην φανεί ότι οι αιματηρές θυσίες ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ελλήνων, όχι όλων, πάνε απλά στράφι, χύνονται σε ένα βαρέλι δίχως πάτο και απλά γίνονται, για να συντηρούνται οι μισθοί των 8.000 ευρώ των βουλευτών και οι μισθοί και οι συντάξεις των άλλων τρωκτικών του δημόσιου χρήματος...
    Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σε ένα νέο ρεσιτάλ λαϊκισμού, έσπευσαν, είτε να μιλήσουν για ευθύνες του ΔΝΤ (βλ. Κουίκ), είτε να ζητάνε εκλογές (βλ. συριζα), προκειμένου να συνεχίσουν το φαγοπότι αυτοί και δεν μπορούν ή δεν θέλουν να δουν τις δικές μας ευθύνες, για το αδιέξοδο.
     Κάποιος κύριος παπα-μιμίκος (όχι αυτός με τα κοτόπουλα), νεαρό στέλεχος της ΝΔ, που προφανώς ελπίζει να διοριστεί στο μέλλον, ως διοικητής κάποιας ΔΕΚΟ, δήλωσε πρόσφατα ότι οι βουλευτές μας είναι ήρωες (...), επειδή βάζουν το εθνικό συμφέρον, πάνω από το ατομικό τους !!
    Από πότε η επιτέλεση του καθήκοντος, είναι ηρωϊσμός ;; Όταν, οι βουλευτές μας, βάζουν το χέρι στο Ευαγγέλιο και ορκίζονται, τι λένε ; Ότι θα κοιτάνε την τσέπη τους και θα διορίζουν-βολεύουν συγγενείς και φίλους ; Αν π.χ είχαν απλά φιλότιμο, ο ηρωϊσμός είναι κάτι ΠΟΛΥ μακριά από αυτούς, δεν θα δέχονταν να παίρνουν τόσο προκλητικά υψηλές αμοιβές, σε τέτοιες εποχές...
     Η ουσία είναι αυτή τη στιγμή ΜΙΑ : ο κόσμος, δηλαδή ο ιδιωτικός τομέας, ο μόνος που υφίσταται και τις συνέπειες της κρίσης, φτάνει στα όριά του, όταν ακούει ότι ΤΙΠΟΤΑ δεν αλλάζει, ότι το κράτος δεν νοικοκυρεύεται, ότι τα χρέη, όχι μόνον δεν μειώνονται, αλλά αυξάνονται και αυτό μόνο καλό δεν είναι.
      Το γεγονός ότι τα βάρη, ο λογαριασμός του Πάγκαλου και της παρέας του, επιμερίζονται ομοιόμορφα επί δικαίων και αδίκων, ακόμα και σε ανέργους και σε όσους δεν έγλυψαν ούτε κόκκαλο, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, η κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά, παίρνοντας κάποια ημίμετρα, απλά και μόνον, για να πάρει τις "δόσεις" της και να συντηρήσει τα 4.000.000, που πληρώνονται κάθε μήνα από τον κρατικό προϋπολογισμό !
      Με το να κοροϊδεύουμε την τρόϊκα, για να πάρουμε τα χρήματα και να μην προχωράει ουσιαστικά τίποτα, με μαζικές απολύσεις στο δημόσιο (στρατό κλπ), αθρόες ιδιωτικοποιήσεις, κλείσιμο δεκο και άλλων ζημιογόνων φορέων, ψαλίδισμα υψηλών συντάξεων, είσπραξη απαιτήσεων του δημοσίου, από (έχοντες) οφειλέτες, τα ελλείματα και το δημόσιο χρέος θα μεγαλώνουν, όποιες δικαιολογίες και αν επινοήσουν γι' αυτό, στο υπουργείο και την κυβέρνηση...
     Είμαστε τώρα στη φάση, όπου οι μισοί έλληνες (ιδιωτικού τομέα) δεν μιλάνε στους άλλους μισούς (τρωκτικά δημοσίου), ακόμα και συγγενείς, σε έναν "λευκό" και ήσυχο εμφύλιο, αν δεν προχωρήσει η κυβέρνηση στα αναγκαία μέτρα πιο γρήγορα, φοβάμαι ότι θα περάσουμε στο άλλο στάδιο, όπου οι πεινασμένοι και αδικημένοι των μνημονίων, θα μπουκάρουν στα σπίτια βουλευτών, υπουργών και άλλων εν γένει τρωκτικών, θα αρπάζουν, θα λεηλατούν και θα βιάζουν τις γυναίκες και τις κόρες τους !
     Πληρώνουμε, για να βλέπουμε τα ελλείμματα να μειώνονται, όχι να αυξάνονται, για αυτό, ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ...(και τα χρέη μειώνονται, όχι με υπερφορολόγηση, αλλά με συνετή και χρηστή διαχείριση, με ελαχιστοποίηση του κρατικού τομέα και κόψιμο της σπατάλης του δημόσιου χρήματος).










1 σχόλιο:

  1. στο μεγαλύτερο αδερφό μου, πάντως, που είναι Δ.Υ (κανείς δεν είναι τέλειος), μιλάω ακόμα, επειδή το αίμα νερό δε γίνεται...χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.