Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Έλληνες είστε και φαίνεστε ! *

 (*από σύνθημα, γραμμένο σε τοίχο). Σήμερα θα κάνω ..πάλι ένα γενικότερο σχόλιο, για όσα βιώνουμε τον τελευταίο καιρό, με την έξαρση ακροδεξιών απόψεων και πρακτικών και τη σύγκρουσή τους με ακροαριστερά στοιχεία.
   Καταρχάς, ας αναρωτηθούμε ποιοι είναι Έλληνες : υπάρχει άνθρωπος στη Χώρα, που να πιστεύει σοβαρά ότι είναι απευθείας απόγονος των αρχαίων Ελλήνων, του Περικλή, του Θεμιστοκλή, του Αριστοτέλη, του Λεωνίδα και πάει λέγοντας ; Νομίζω ότι όποιος το πιστεύει αυτό είναι απλά για δέσιμο !
    Μετά από 400 χρόνια τουρκοκρατίας και ένα σωρό επιδρομές και καθόδους αλλοφύλων στον ελλαδικό χώρο, είναι αστείο να μιλάμε για ελληνική φυλή και καθαρότητα αυτής.
    Αν το επίθετο κάποιου είναι δηλωτικό της καταγωγής του, τότε απλά αναρωτηθείτε πόσοι έχουν επίθετο με τούρκικες ρίζες : επειδή η ζωή έχει χιούμορ, έτυχε μάλιστα, ο άνθρωπος που ξεκίνησε τον εθνικισμό τα τελευταία χρόνια να έχει επίθετο τουρκόσπορου (Καρα-τζαφερης).
    Πέρα από το γελοίο της υπόθεσης, είναι σαφές ότι πολλοί από μας πιθανόν να έχουν μακρινούς προγόνους, οι οποίοι φορούσαν κελεμπίες και κάπνιζαν ναργιλέ, το οποίο δεν είναι απαραίτητα κακό.
     Όσοι είμαστε Έλληνες υπήκοοι και ανεξάρτητα από την καταγωγή μας, για να προλάβω τους ακροδεξιούς, οφείλουμε να αγαπάμε την πατρίδα μας και να νιώθουμε περήφανοι, που έστω λεγόμαστε Έλληνες και το ίδιο νιώθω και γω !
     Εκτός του ότι ζούμε σε μια πανέμορφη Χώρα (την οποία καταστρέφουμε, με εμπρησμούς κλπ), οφείλουμε να είμαστε περήφανοι, για τον εξής απλό λόγο : ο ίδιος ο Χριστός (!), όταν του είπαν οι μαθητές του, ότι σε ψάχνουν κάποιοι Έλληνες, για να σε γνωρίσουν, τι είπε ; "Ελύληθεν (=έφτασε) η ώρα, ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου".
     Ο ίδιος ο Θεός δηλαδή έχρισε τους Έλληνες, ένα ξεχωριστό έθνος και δεν είναι τυχαίο ότι η Αγία Γραφή είναι γραμμένη στην ελληνική γλώσσα !!
      Έχουμε φοβερή ιστορία και απίστευτη πολιτιστική κληρονομιά, ωστόσο οι νεο-έλληνες κάνουμε τα πάντα, για να ντροπιάσουμε την ένδοξη ιστορία μας, διότι έχουμε εξωκύλει από τις παραδοσιακές αρχές και αξίες μας.
      Το ότι είμαστε ξεχωριστοί όμως, δεν πρέπει να μας κάνει ρατσιστές και μισαλλόδοξους : οι Έλληνες πάντα ήταν λαός φιλόξενος και ανεκτικός στους ξένους (ειδικά μετά τη διάδοση του Ευαγγελίου και του κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου, ότι δεν υπάρχει έλλην και βάρβαρος, ελεύθερος και δούλος, άντρας και γυναίκα κλπ, αλλά όλοι είμαστε ΕΝΑ και παιδιά του ίδιου δημιουργού).
      Κάθε λαός εξάλλου, έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και προτερήματα και αξίζει το σεβασμό.
      Επομένως, όσοι είμαστε έλληνες υπήκοοι, ναι πρέπει να είμαστε περήφανοι, ναι να είμαστε έτοιμοι να θυσιαστούμε για την πατρίδα, αν χρειαστεί, αλλά όχι να είμαστε ρατσιστές και μισαλλόδοξοι, όχι στην άλογη βία και στην παγίδα του νεο-ναζισμού και της τυφλής υπακοής σε αυτόκλητους σωτήρες (που συνήθως είναι οι πιο "τελειωμένοι").
      Πώς δείχνουμε την αγάπη για την πατρίδα : με το να χτυπάμε ανυπεράσπιστους και συνήθως αθώους μετανάστες ; όχι, με απλές καθημερινές πράξεις, με το να πληρώνουμε τους φόρους, με το να μην κλέβουμε το Κράτος και τους άλλους, με το σεβόμαστε το περιβάλλον και να μην το καταστρέφουμε, με τη διαγωγή που δείχνουμε στο δρόμο, στη δουλειά, το σχολείο, με την αλληλεγγύη στους πιο αδύνατους κ.ο.κ.
       Όσοι μισούν τους (λαθρο)μετανάστες, ας το ξανασκεφτούν, την επόμενη φορά, που θα φάνε ντομάτα ή αγγούρι, θα πιουν κρασί κλπ., διότι αν δεν υπήρχαν οι αλλοδαποί εργάτες της γης, απλά δεν θα υπήρχε αγροτική παραγωγή στην Ελλάδα !
      Σίγουρα υπάρχουν και κακοποιά στοιχεία μεταξύ των μεταναστών, τα οποία πρέπει να απομονωθούν και να αντιμετωπιστούν στα πλαίσια όμως του Νόμου και όχι της αυτοδικίας : διότι όταν είσαι ξένος σε μια Χώρα, ο πρώτος και βασικός κανόνας είναι ότι πρέπει να σέβεσαι τη Χώρα αυτή, τους ανθρώπους και τους Νόμους της.
     Από κει και μετά, είναι ανούσιο και ανώφελο, όταν η Ελλάδα αντιμετωπίζει τόσο εσωτερικά προβλήματα και δυνητικές εξωτερικές απειλές, να τρωγόμαστε μεταξύ μας για το ποιος είναι περισσότερο Έλληνας, ποιος είναι φασίστας και ποιος αριστερός και να κυνηγάμε τους μετανάστες, λες και φταίνε αυτοί για τα χάλια μας (οικονομικά και όχι μόνον), έτσι ώστε να χάνουμε τον πραγματικό στόχο και τα προβλήματα να διαιωνίζονται.

Υ.Γ : δεν είμαι ούτε φασίστας, ούτε αριστερός, είμαι Έλλην υπήκοος, Χριστιανός Ορθόδοξος, με φιλελεύθερη ιδεολογία.-










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.