Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

η αιτία όλων των δεινών της πατρίδας !

   Σήμερα, θέλω να κάνω ένα γενικότερο, πολιτικής φύσεως σχόλιο και για να μην σας κρατώ σε αγωνία, θα αποκαλύψω από την αρχή, ποια θεωρώ την ρίζα του κακού για την Ελλάδα (και όχι μόνον) και την κατάντια της : είναι η ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ φυσικά.
   Μία τόσο ελληνική λέξη, που κρατάει από αρχαιοτάτων χρόνων, διότι φυσικά η δημαγωγία δεν είναι σύγχρονο φαινόμενο, αλλά διαχρονικό και έχει καταστρέψει κοινωνίες και πολιτισμούς ολόκληρους !
    Η δημαγωγία μπήκε στη ζωή μας το 1981, με την περιβόητη "αλλαγή" (τρομάρα τους) και ο ουσιαστικά ο Ανδρέας Παπανδρέου ή για να ακριβολογούμε ο παπανδρεϊσμός, είναι αυτός που κατέστρεψε τη χώρα, υφαρπάζωντας την εξουσία, με τη δημιουργία ενός αδηφάγου και τεράστιου Κράτους, προκειμένου να κρατά ικανοποιημένους τους πελάτες-ψηφοφόρους.
    Δεν είναι βέβαια μόνον αυτοί που διορίστηκαν, αλλά και επιχειρηματίες κλπ, αυτοί που συνέθεσαν την "αυλή του αυτοκράτορα", αυτοί που έπρεπε με κάθε κόστος να είναι ικανοποιημένοι, προκειμένου να μη χάσουν αυτοί (ΠΑΣΟΚ) την εξουσία !
    Το καλό είναι ότι ο παπανδρεϊσμός μας τελείωσε οριστικά και μπήκε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, ωστόσο τα κατάλοιπά του και οι νοοτροπίες που εξέθρεψε, μας ταλαιπωρούν ακόμα.
     Μετά από ένα γερό τσιμπούσι στην ταβέρνα, έρχεται πάντα ο ..λογαριασμός και αυτόν πληρώνουμε όλοι τώρα, άλλοι δίκαια και άλλοι αδίκως, διότι δε συμμετείχαν στο φαγοπότι.
     Ο τελευταίος εκπρόσωπος του παπανδρεϊσμού, μάλιστα, κέρδισε τις εκλογές με 10% διαφορά, υποσχόμενος στα πρόβατα (επί σφαγή) ότι λεφτά υπάρχουν ακόμα και θα μοιραστούν, όπως έκανε και ο πατέρας του ("τσοβόλα δώστα όλα").
     Οι εγκληματίες αυτοί, μεγαλωμένοι στις ΗΠΑ, προκειμένου να αναρριχηθούν και να γαντζωθούν στην εξουσία, διέλυσαν μία ολόκληρη χώρα και κοινωνία, δημιουργώντας στρατιές κρατικοδίαιτων αργόμισθων, που -ακόμα!- θεωρούν το Κράτος υποχρεωμένο να τους ταΐζει και να τους πληρώνει !
     Δεν είπαν ποτέ την αλήθεια στο λαό, ήθελαν να είναι αρεστοί και όχι ωφέλιμοι (αυτό είναι και το νόημα της δημαγωγίας άλλωστε), έτσι όμως οδηγείται η κοινωνία στο γκρεμό, όταν οι ηγέτες της, πουλάνε "παραμύθι", για να χαϊδέψουν αυτιά ψηφοφόρων και δεν ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα και πως θα βρουν λύσεις, για ανάπτυξη και πρόοδο ΟΛΩΝ και όχι μίας μερίδας "αυλικών".
      Από την άποψη αυτή -και μπορεί να ακουστεί αιρετικό- θεωρώ τον Κων/νο Μητσοτάκη, έναν από τους λίγους πραγματικούς ηγέτες, έναν αληθινό πολιτικό, που ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του και που αδικήθηκε όσο κανείς από τα οργανωμένα συμφέροντα των πρασινοφρουρών, που πάλεψαν λυσσαλέα, για να τον ρίξουν, προκειμένου να μην προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, αυτές που καλούμαστε να κάνουμε ..τώρα, με 20 χρόνια καθυστέρηση και επειδή μας επιβάλλεται έξωθεν !
      Όσο και αν θέλουμε, κάποια πράγματα δεν ξεχνιούνται : αναφέρομαι στο '93, με τους σταμουλοκολλάδες να γδύνουν οδηγούς λεωφορείων και να σπάνε τα παρ-πριζ (είχε τύχει να είμαι μέσα σε ένα, καθ' οδόν προς το φροντιστήριο) και τους "αυριανιστές" να βρίζουν χυδαία το Μητσοτάκη παντού, στον ΗΣΑΠ, στις πλατείες, τα καφενεία κλπ.
      Όλα αυτά, επειδή έλεγε την αλήθεια και ήθελα να κάνει πράγματα ωφέλιμα για τον τόπο, αλλά δυσάρεστα σε πολλούς βολεμένους.
       Ας ευχηθούμε η σημερινή τρόϊκά της συγκυβέρνησης να αχθεί στο ύψος των περιστάσεων και να επιβάλλει επιτέλους την κρατική βούληση για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, διότι, αν το '93 ήταν νωρίς, το 2013, ίσως να είναι πολύ αργά !
     

Υ.Γ Δυστυχώς, υπάρχει ένας πολιτικός, που φιλοδοξεί να καλύψει το "κενό" του παπανδρεϊσμού στην Ελλάδα. Δεν χρειάζεται να πω το όνομά του, όλοι καταλαβαίνουμε σε ποιον αναφέρομαι και είναι κρίμα, διότι είναι νέος στο σώμα, αλλά με μυαλά '81








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.