Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

γιατί δεν πληρώνω φόρο !


    Ανάμεσα στα μέτρα του τελευταίου (;) πακέτου των 11,5 δις, ακούγεται ότι περιλαμβάνεται και η κατάργηση του αφορολογήτου των ελεύθερων επαγγελματιών και η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 30 % !!
    Οι "εγκέφαλοι" της κυβέρνησης και του οικονομικού επιτελείου (απορώ σε ποια πανεπιστήμια σπούδασαν), δεν έχουν διδαχθεί τίποτε τα τελευταία 2 χρόνια, όπου οι φόροι συνεχώς αυξάνονται και τα έσοδα του Κράτους ..μειώνονται συνεχώς και νομίζουν ότι κάνοντας το ίδιο, θα πετύχουν κάτι διαφορετικό (ο γνωστός ορισμός της ηλιθιότητας).
    Το ίδιο θα συμβεί και τώρα : η φοροδιαφυγή θα μεγαλώσει και τα κρατικά έσοδα θα μειωθούν.
     Η απορία που έχω είναι η εξής : γιατί να βάλω "συνεταίρο" στη δουλειά μου, σε ποσοστό 30 %, το Στουρνάρα και τον κάθε "Στουρνάρα", που δεν έχει δουλέψει ποτέ στην ελεύθερη αγορά και να μοιράζομαι τα κέρδη μου μαζί του ;;
   Τα χρήματα που βγάζω με ιδρώτα, κόπο και αίμα ανήκουν σε μένα και δεν μπορεί το Κράτος να με ληστεύει κυριολεκτικά με τέτοιους συντελεστές.
    Για να πληρώσει ο κόσμος φόρους, θα πρέπει το φορολογικό σύστημα να γίνει απλό και δίκαιο, με χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές : τα έσοδα από προσωπική εργασία (είτε εξαρτημένη, είτε ανεξάρτητη), δεν επιτρέπεται να φορολογούνται με πάνω από 10 %.
    Μεγαλύτεροι συντελεστές ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να επιβληθούν στα έσοδα από τόκους, ενοίκια, μερίσματα και γενικά στα κέρδη του κεφαλαίου, όπου κανείς κάθεται και εισπράττει.
    Δεν έχουν καταλάβει ακόμα οι κυβερνώντες ότι το πρόβλημα του ελληνικού Κράτους δεν είναι τα χαμηλά έσοδα, αλλά οι αλόγιστες και υπερβολικές δαπάνες, οι στρατιές των αργόμισθων και των κηφήνων του Δημοσίου (κατά βάση) και οι δαπάνες των υπουργείων.
    Για να προσαρμοστώ στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία, μείωσα το ενοίκιό μου, μείωσα λογαριασμούς τηλεφώνων, έκοψα περιττά έξοδα και γενικά μείωσα τις λειτουργικές μου δαπάνες : δεν μπορεί να κάνει το ίδιο και το Κράτος ; Το "νοικοκύρεμα" ενός προϋπολογισμού ξεκινά πάντα από τη μείωση των δαπανών και όχι από την αύξηση των εσόδων.
   Δεν είναι στραβός ο γιαλός, στραβά αρμενίζουμε : όταν ο άλλος παίρνει σύνταξη στα 40 και στα 50, στην πιο παραγωγική ηλικία, όταν οι καφετέριες στην Ελλάδα είναι συνεχώς γεμάτες τα πρωϊνά, ποιος τους πληρώνει όλους αυτούς, για να κωλοβαράνε ;;
    Από την άλλη, τι θα αποκομίσω αν πληρώσω 30% φόρο ; έχω δρόμους ; έχω νοσοκομειακή περίθαλψη ; έχω εκπαίδευση δωρεάν ; έχω εξυπηρέτηση όταν πάω σε μια δημόσια υπηρεσία ;
    Ποτέ δεν είναι αργά, για να καταλάβει κανείς το λάθος, αρκεί να θέλει και να έχει την τόλμη να κάνει το σωστό : μόνο με απλούστερο και δικαιότερο φορολογικό σύστημα, θα μπει επιτέλους ένα τέρμα στο φαύλο κύκλο της φοροδιαφυγής και της αύξησης των φόρων.
    Πρέπει τα χρήματα των φορολογούμενων να αντιμετωπίζονται με σεβασμό, διότι δεν βγαίνουν τόσο εύκολα όσο νομίζουν εκείνοι, που ψηφίζουν τα μέτρα, κρίνοντας από τον εαυτό τους, διότι -με ελάχιστες εξαιρέσεις- ουδέποτε εργάστηκαν πραγματικά ή μόχθησαν... .

 

2 σχόλια:

  1. θα αυξήσουν λέει το φόρο των καταθέσεων, από το 10 σε 15 %. ΑΝ γίνει αυτό δηλαδή, ο μιζαδόρος δημόσιος υπάλληλος, που έχει μαζέψει 1 εκατ. ευρώ, μαύρο χρήμα από λαδώματα, θα φορολογείται με 15% και η προσωπική ΕΡΓΑΣΙΑ του ελεύθερου επαγγελματία, με 30 και 40 % ! αυτό θα πει "φορολογική δικαιοσύνη" χαχα. και μετά απορούμε γιατί τα φορολογικά έσοδα μειώνονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τώρα τα "σαΐνια" του οικονομικού επιτελείου, σχεδιάζουν, λέει, να επιβάλλουν κεφαλικό φόρο 1.000 σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες ! χαχα από το κακό στο χειρότερο δηλαδή : θα πληρώνει 1.000 και αυτός που βγάζει 1.000 και αυτός που βγάζει 100.000 το χρόνο. Αν το ελληνικό Σύνταγμα, που ορίζει ότι καθένας πληρώνει ΑΝΑΛΟΓΑ με τις δυνάμεις του, έχει καταλυθεί, να μας το πουν, ώστε να δράσουμε και εμείς ανάλογα... .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.