Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

το καθημερινό θέατρο στις 18:00

     Στην αρχή, όταν όλα "τα έσκιαζε η φοβέρα", στηνόμασταν στους δεκτές, στις 18:00, για να ακούσουμε από τους ειδικούς (εντός και εκτός εισαγωγικών) τι συμβαίνει, τι πρέπει να κάνουμε κλπ.
  Πλέον, όπως πάει το πράγμα, σε λίγο δεν θα τους βλέπει κανείς, διότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και δεν μπορείς να κοροϊδεύεις για πάντα, αργά ή γρήγορα και εκ των πραγμάτων, σε παίρνουν χαμπάρι...
  Στις αρχές, είχε γραφτεί ότι όλη η Ελλάδα κρέμεται από τα χείλη του Τσιόδρα, δηλαδή οι δημοσιογράφοι μιλούσαν ...εξ ονόματος μας, χωρίς να μας ρωτήσουν (χαχα).
  Ο Τσιόδρας, δίνει την εντύπωση, επειδή ψέλνει στην Εκκλησία και "λύγισε", μιλώντας για τα θύματα του κορονιού, ότι είναι καλό ανθρωπάκι, δηλαδή ότι έχει καλή ψυχή, ωστόσο εδώ δεν τον κρίνουμε ως άνθρωπο, αλλά ως επιστήμονα και με βάση αυτά που λέει (και κυρίως όσα ...δε λέει) !
   Είναι γνωστό ότι είμαι φανατικός αντισυριζαίος, ωστόσο όταν κάτι είναι αληθές και σωστό, το αναγνωρίζω, ακόμα και αν προέρχεται από συριζαίο, όπως το άρθρο του Καρτερού, με τίτλο "όταν έκλαψε ο Τσιόδρας", για το οποίο έπεσαν όλοι να τον φάνε.
   Κατά καιρούς, πολλοί (συνήθως κρατικοδίαιτοι) έχουν εκφράσει τον θαυμασμό τους, για τον καθηγητή Τσιόδρα, ωστόσο εμένα μου βγάζει περισσότερο αισθήματα οίκτου, διότι, ως υπάλληλος του Ανώτατου Σοβιέτ, είναι υποχρεωμένος να περνάει τη γραμμή του, να συμμορφώνεται "προς τας υποδείξεις" αυτού...
   Αυτό όμως, "λερώνει" την ιδιότητα του επιστήμονα και του ιατρού, που φέρει, γιατί έχοντας δώσει μάλιστα και τον Όρκο του Ιπποκράτη, θα έπρεπε να είναι περισσότερο φίλος της Αλήθειας !
  Βέβαια, λέγοντας "σήμερα ανακοινώνουμε Χ κρούσματα", εμμέσως, παραδέχεται ότι δεν είναι τόσα, αλλά τόσα επιλέγουν κάποιοι να ανακοινώσουν...
   Είναι ανέκδοτο να λέμε ότι στην Ελλάδα, έχουν νοσήσει από τον κορονιό 2.000 άτομα, αλλά ΠΟΛΎ κρύο, ειδικά όταν προέρχεται από επίσημα και επιστημονικά χείλη !
  Στις αρχές, είχε πει ότι τα πραγματικά κρούσματα, υπολογίζονται σε τόσα, αλλά μάλλον του τράβηξαν το αυτάκι και το σταμάτησε...
     Περί τις 15.3 κάποιοι κορόϊδευαν το "δικτάτορα" Ερντογάν, ότι αποκρύπτει την αλήθεια, αναφορικά με τα κρούσματα και τους νεκρούς, ωστόσο εδώ γίνονται μάλλον χειρότερα !
     Παράλληλα, επειδή ξέρουν ότι έχει τηλεθέαση το θεατράκι των 18:00, βάζουν τον καθηγητή, να μιλάει και για άλλα πράγματα, όπως "μην φοράτε μάσκες" (επειδή δεν φτάνουν για όλους, χαχα), πόσο καλοί είναι οι Ρομά, που παραλίγο να τον λιντσάρουν στη Λάρισα, ζητήματα ψυχολογίας και οικογενειακών σχέσεων κ.ο.κ.
   Είναι ξεκάθαρο, ότι αυτοί που νόσησαν από κορονιό, είναι δεκάδες χιλιάδες, αυτοί δηλαδή που εμφάνισαν ήπια συμπτώματα και έμειναν (μη έχοντας άλλη επιλογή) σπίτι και προκύπτει από αναρτήσεις "επωνύμων" και ινφλουένσερς απτα λιντλ, στα αντισόσιαλ, αλλά και από προσωπικές εμπειρίες και συζητήσεις με άλλους (μεταξύ αυτών, ο μικρός μου αδερφός και ο λογιστής μου).
    Πιο τίμιο θα ήταν ίσως, να μας έλεγαν πόσα τηλεφωνήματα έχει δεχτεί το 1135 και τα άλλα τηλέφωνα του ΕΟΔΥ, από ανθρώπους που είχαν ή νόμιζαν πως είχαν συμπτώματα, αν και πάρα πολλοί δεν παίρνουν καν, αν αυτά είναι ήπια.
    Αυτό, που γίνεται εδώ, είναι πως αν βρεθεί (από τυχαίο έλεγχο, αφού δεν γίνονται τεστς) κάποιο κρούσμα, σπεύδουν, κατόπιν εορτής, να ...πάρουν μέτρα, όταν δηλαδή έχει γίνει ήδη διασπορά του ιού, εφόσον τα συμπτώματα κλπ, δεν εμφανίζονται εξαρχής και ο ασυμπτωματικός φορέας "κερνάει" κορονιό τους γύρω του !
  Αποδεικνύεται ότι επιλογή της (δημοκρατικής, χαχα) κυβέρνησης μας, είναι να εμφανιστούν όσο το δυνατόν λιγότερα κρούσματα, ωστόσο αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι, διότι έτσι ανεβαίνει πολύ το ποσοστό θνησιμότητας (γύρω στο 5%, σήμερα) της νόσου, στη χώρα μας...
    

1 σχόλιο:

  1. Θέλω να καταθέσω και τη δική μου εμπειρία, γιατί υποψιάζομαι ότι και ο ίδιος είχα μολυνθεί, είχα δηλαδή κάποια πολύ ήπια συμπτώματα, εκεί γύρω στις 20 Μάρτη (λίγο πριν και λίγο μετά): μια περίεργη αίσθηση στο κεφάλι, σαν ένα στιλέτο καρφωμένο στο δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου, ανεπαίσθητος πονόλαιμος, αίσθημα καύσου στη μύτη και πιθανόν δέκατα (δεν έβαλα ποτέ θερμόμετρο, για να μην τρομάξω περισσότερο) ! Επίσης, μπορώ να επιβεβαιώσω αυτό που είπαν και άλλοι φορείς (ένα από τα ΠΟΛΛΆ περίεργα αυτής της νόσου), ότι όλη μέρα μπορεί να ήσουν καλά και τα συμπτώματα (έστω αυτά τα ήπια) ξεκινούσαν το βράδυ !! Είχα και δύσπνοια ίσως μια νύχτα, αλλά μπορεί να ήταν και κρίση πανικού, με την σκέψη ότι μπορεί να έχω κορονιό, σε συνδυασμό με το κλίμα τρομοκρατίας, που είχαν διαμορφώσει οι "ειδικοί" για την ενημέρωση μας... Θα ήταν αλαζονικό να πω ότι το πέρασα ήπια, επειδή ο κορονιός δεν συμπαθεί την ομάδα του αίματος μου (Ο-) ή ότι έχω καλό ανοσοποιητικό, θεωρώ ότι τα καλύτερα Όπλα, σε τέτοιες καταστάσεις, είναι η Προσευχή, ο Σταυρός, που φοράω πάντα στο λαιμό και ο Αγιασμός από τα Θεοφάνεια, που είχα κρατήσει και έπινα ενίοτε, καθ' υπόδειξη του Μητροπολίτη Αμβροσίου, ενώ το μεγαλύτερο Θαύμα, φυσικά, είναι ότι δεν κόλλησα κάποιο, ευπαθές, μέλος της οικογένειας μου (ΑΝ όντως είχα μολυνθεί, αφού δε μας δόθηκε ποτέ η δυνατότητα τεστ, εκτός αν πλήρωνες 180 ευρώ και δεν είχε και τόσο νόημα, αφού δεν μπορούσες καν να πας σε Νοσοκομείο, ακόμα και αν έβγαινε θετικό και απλά παρακαλούσες να μην υποτροπιάσουν τα -ήπια- συμπτώματα)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.