Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 11 Απριλίου 2020

έχουν λόγο ύπαρξης οι επαγγελματικοί σύλλογοι ;

      Το ερώτημα αυτό, αναδεικνύεται ξανά και με ωμό τρόπο, λόγω της κρίσης του κορονιού, αν και με "βασανίζει" πολύ καιρό !
  Θα μιλήσω για το δικηγορικό Σύλλογο, λόγω ...συνάφειας, αλλά το ερώτημα αφορά όλους τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς Συλλόγους, επιμελητήρια κλπ, που λειτουργούν συνήθως ως ΝΠΔΔ, δηλαδή όπως το ...Δημόσιο.
 Τι κάνουν λοιπόν, όλοι αυτοί οι Σύλλογοι κλπ, στους οποίους εντάσσονται οι επαγγελματίες και οι επιστήμονες, υποχρεωτικά και τους κοστίζουν και ακριβά, για τα μέλη τους ; Πως δικαιολογούν τις αμοιβές των Δ.Σ τους και τα εκατομμύρια ευρώ της λειτουργίας τους ;
  Όταν έκλεισαν τα Δικαστήρια και τα γραφεία μας, αναγκαστικά και με κρατικές αποφάσεις και κλειστήκαμε στα σπίτια, ο ΔΣΑ, μετά την ανακοίνωση των πρώτων μέτρων προστασίας των επαγγελματιών, ...πανηγύρισε, λέγοντας ότι θα πάρουμε το 800ρι, αλλά μετά μας είπαν, ότι η κυβέρνηση ...τους κορόιδεψε !
  Απείλησαν με παραιτήσεις, που έμειναν ...στα λόγια και όταν ανακοινώθηκε η "απάτη" με τα voucher, πανηγύρισαν ξανά (χαχα), πιστεύοντας ότι θα μπούμε στα 800, το ...Μάιο (το πάθημα δεν τους έγινε μάθημα και πίστεψαν τις υποσχέσεις των κρατικοδίαιτων απατεώνων, που κυβερνούν).
   Μιλάμε για 600 ευρώ, για 45 μέρες, ουσιαστικά για 400, επειδή πολλοί ίσως δεν έχουν όρεξη να ...επιμορφωθούν, άρα για 8,88 ευρώ την ημέρα, έναν καφέ και δύο τυλιχτά σουβλάκια.
   Το γεγονός ότι δίνονται τα 800 (και αυτά ψίχουλα, προφανώς, για 45 μέρες) σε υδραυλικούς π.χ και όχι στους δικηγόρους, δεν έχει να κάνει τόσο, δεν φταίει δηλαδή ο ΔΣΑ, αλλά τα ψυχικά συμπλέγματα των κυβερνήσεων, που είναι αρμοδιότητας πλέον ψυχιάτρων και μόνον (το ότι δεν πρέπει, δηλαδή, να βγει, ούτε ένα ευρώ, από τον προϋπολογισμό για επιστήμονες και ας πλήττονται από την κρίση, μόνο από χρήματα της Ε.Ε και μόνον ως αντάλλαγμα για κάτι, εκπαίδευση εν προκειμένω) !
   Η βενεζουέλα των βαλκανίων, πρέπει να έχει τους περισσότερους συνταγματολόγους, ανά κάτοικο και τους περισσότερους καθηγητές (απτα λιντλ) σε κυβερνητικές και άλλες διοικητικές θέσεις και εντούτοις, είναι η χώρα, όπου το Σύνταγμα δεν εφαρμόζεται ποτέ...
    Αποζημιώνουν με 800 ευρώ τους επαγγελματίες-ανθρώπους της εργασίας, για 45 μέρες, όσα δίνουν δηλαδή σε 15 μέρες, σε αργόμισθους Δ.Υ, που τώρα είναι σε άδειες (ενώ πριν σκοτώνονταν στη δουλειά) : οποία Ισότης, οποία Δικαιοσύνη, που θα έλεγαν και οι συνταγματολόγοι (λολ) !
    Για να επανέλθω στο ΔΣΑ : δίνουν, λέει, 200 ευρώ βοήθημα, αλλά ...αποκλείονται όσοι δεν έχουν καταβάλει ετήσιες συνδρομές, από το 2012 ως το 2018, τουτέστιν πρέπει να έχεις δώσει πάνω από 900, όλα αυτά τα χρόνια, για να πάρεις ...200.
   Ανήκω σε αυτούς (πρέπει να είναι πολλοί, λογικά) που δεν έχουν πληρώσει συνδρομές, όταν παίρναμε κάποιο μέρισμα, είχε νόημα να κάνεις ...ετήσια δήλωση, ότι ...ζεις και ασκείς το επάγγελμα, τώρα και όπως αποδεικνύεται, από την αδυναμία του ΔΣΑ να προστατεύσει τα συμφέροντα των μελών του, δεν φαίνεται να έχει κάποιο νόημα...
     'Εχει ενδιαφέρον, όμως, να δούμε και πως μας αντιμετωπίζει ο Σύλλογος, αν δεν πληρώσουμε ...συνδρομή (152 ευρώ το χρόνο), ενώ εισπράττει ένα σωρό λεφτά, από μας, τους μάχιμους δικηγόρους, μέσω των περιβόητων γραμματίων προείσπραξης !
    Πρώτα, άρχισε να μας ρίχνει "πόρτα" στις φυλακές, μετά μας έκοψε την πρόσβαση στην Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών και τώρα, μας στέλνει σε επιτροπές, με το ερώτημα της διαγραφής...(αν έχεις τέτοιους φίλους, τι να τους κάνεις τους εχθρούς, χαχα).
     Με αφορμή την Κρίση του κορονιού, ο ΔΣΑ θυμήθηκε και άλλα προβλήματα του κλάδου μας και άρχισε να ...στέλνει επιστολές και να κάνει συναντήσεις (λες και λύθηκε ποτέ έτσι κάποιο πρόβλημα)  !
      Ένα από αυτά, είναι η τραγική καθυστέρηση των πληρωμών της Νομικής Βοήθειας : κάποτε μας πλήρωναν στους 9 μήνες και τώρα η αναμονή έχει υπερβεί τα ...2 χρόνια (για υποθέσεις που μπορεί να είχαν ξεκινήσει 2 χρόνια πριν, άρα 4 συνολικά).
       Στο ερώτημα μου, η απάντηση τους αρμόδιου Προϊστάμενου, ήταν ότι δεν έχει υπαλλήλους (μόνο 2) και η απορία, είναι, ποιος φταίει για αυτό, δεν είναι δική του αρμοδιότητα, να βάλει ή να ζητήσει επιπλέον υπαλλήλους ; (!)
       Όταν πληρώνεσαι με 4 χρόνια καθυστέρηση, για υπόθεση που δεν θυμάσαι καν πλέον, χάνει και το νόημα της η αμοιβή σου, ενώ όλοι ξέρουμε τι θα συμβεί, αν ένας πολίτης πληρώσει με 4 χρόνια καθυστέρηση τις δικές του υποχρεώσεις, προς το Κράτος (εδώ χρειάζονται πάλι ...οι συνταγματολόγοι, να μας δώσουν τα "φώτα" τους, για το πόσο νόμιμα και συνταγματικά είναι όλα αυτά).

1 σχόλιο:

  1. Κάποια στιγμή, τον περασμένο Φλεβάρη, έπεσε στην αντίληψη μου, μια επιστολή από τον ΔΣΑ, που με καλούσε να εμφανιστώ ενώπιον Επιτροπής, επειδή χρωστάω συνδρομές, στις αρχές Δεκέμβρη ! Επειδή δεν κοιτάω συχνά την αλληλογραφία, στο γραμματοκιβώτιο της πολυκατοικίας, δεν το είχα δει καν, ωστόσο και ο Νόμος, προβλέπει ότι η κοινοποίηση πρέπει να γίνει με δικαστικό επιμελητή και όχι με απλή επιστολή...Φαίνεται ότι οι δικηγόροι του ΔΣΑ ...ξαναδιάβασαν το Νόμο και στις αρχές Μάρτη, ήρθε δικαστικός επιμελητής, με νέα κλήση, για την Πρωταπριλιά ! Λόγω καραντίντας και κορονιού, φυσικά, δεν πήγα, αλλά τους έχω "ικανούς" να με "δίκασαν" ερήμην, όταν ακόμα και τα Κακουργιοδικεία είναι κλειστά (χαχα) !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.