Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 18 Απριλίου 2020

τι είναι τελικά ο κορονοϊός ;

     Είναι ένας ακόμα ιός, μία γρίπη και μια επιδημία, όπως και τόσες στο παρελθόν ή κάτι διαφορετικό ;
  Από όσα έχουν γίνει γνωστά, ως σήμερα, μιλάμε για το "κάτι άλλο", δηλαδή για κάτι, που δεν μοιάζει με προηγούμενες ιώσεις...
  Ονομάστηκε "αόρατος και ύπουλος" εχθρός, το πρώτο είναι αυταπόδεικτο, το δεύτερο έχει να κάνει με πολλά πράγματα !
   Καταρχήν και κυρίως, το πιο "ύπουλο" χαρακτηριστικό του, είναι πως τα συμπτώματα, δεν εμφανίζονται αμέσως, αλλά μετά από αρκετές μέρες...
    Αυτό, δηλαδή το γεγονός ότι μπορεί να περάσει και μια βδομάδα, έως ότου κάποιος αναγκαστεί να ζητήσει ιατρική βοήθεια, σε συνδυασμό με το ότι κάποιοι φορείς είναι ασυμπτωματικοί, σημαίνει πως μέχρι να τον πάρουν χαμπάρι ...οι κυβερνήσεις, έχει εξαπλωθεί ήδη ΠΟΛΎ !
  Κάπως έτσι, ανοίγει και θα ανοίξει στο μέλλον, πολύ περισσότερο, η συζήτηση, για το κατά πόσον ήταν αναγκαίες οι καραντίνες, που οδηγούν σε οικονομική καταστροφή, εφόσον επιβάλλονταν πάντα αφότου, ο ιός είχε εξαπλωθεί σχεδόν παντού.
  Φανταστείτε το μέγεθος του φιάσκου, αν αποδειχτεί ότι και χωρίς καραντίνες, θα είχαμε την ίδια πορεία και τα ίδια θύματα, ότι παντού κάνει τον κύκλο του, άσχετα από περιορισμούς κλπ.
   Επίσης, ο ιός αυτός, πέρα από τις μεταλλάξεις, έχει διαφορετική πορεία, στον οργανισμό κάθε ασθενούς, πέρα από κάποια κοινά στοιχεία, γεγονός που δυσκολεύει την αντιμετώπιση του.
     Έχει και άλλα περίεργα, όπως ότι εκεί που νομίζεις ότι πέρασε, επανέρχεται δριμύτερος, με πιο βαριά συμπώματα και αρκετά άλλα, που τον καθιστούν "ειδική περίπτωση", σε σχέση με ό,τι ξέραμε !
     Εδώ, να ανοίξω μια παρένθεση, για να πω, χωρίς να είμαι ειδικός φυσικά, ότι η πιο λογική θεραπεία, μου φαίνεται αυτή, που βασίζεται στο αίμα και στα αντισώματα, όσων νόσησαν και ανάρρωσαν...
    Από εκεί και μετά, κάθε γεγονός, πόσο μάλλον κάθε μεγάλο γεγονός, όπως αυτό, δεν πρέπει να το εξετάζουμε μόνον ιατρικά, λογικά κλπ, διότι στα πάντα και κυρίως εδώ, κρύβεται από πίσω μια Πνευματική διάσταση !
    Οι περισσότεροι, αυτό το προσπερνούν και πάλι χωρίς να είμαι κάποιος με ανεπτυγμένη διάνοια, διαίσθηση και διόραση, θέλω να εκφράσω κάποιους προβληματισμούς.
    Πρώτον, η νόσος οδηγεί σε ασφυκτικό θάνατο, που είναι ένας από τους πιο άσχημους θανάτους, αλλά και στρέφει τον οργανισμό ενάντια στον εαυτό του !
    Η αναπνοή, είναι αυτό, που ενώνει τον Άνθρωπο, με το Έξω, με το Όλο και αυτή την επικοινωνία διακόπτει ο κορονιός...
   Δεύτερον, ένα από τα συμπτώματα του κορονιού, είναι η Ανοσμία, η αδυναμία όσφρησης, που, για μένα, είναι η πιο σημαντική και η πιο Ιερή, από τις αισθήσεις (σκοπεύω να γράψω ξεχωριστή ανάρτηση, για το θέμα αυτό) !
    Παράλληλα και μοιραία, σε αυτές τις περιπτώσεις, γεννιούνται και ορισμένα ερωτήματα, για το ΠΟΙΟΣ και ΠΩΣ καθορίζει :
-ποιος θα μολυνθεί και ποιος όχι ;
-ποιος θα το περάσει χωρίς συμπτώματα, ποιος σαν συνάχι και ποιος θα καταλήξει και
-πως γίνεται άνθρωποι, άνω των 100 ετών να βγήκαν νικητές από τις ΜΕΘ και 40ρηδες, χωρίς υποκείμενο νόσημα, να κατέληξαν ;
  Προσωπικά, δεν έχω κάποια βέβαιη απάντηση, σε αυτά τα ερωτήματα, αλλά αρνούμαι και να δεχτώ, ότι μιλάμε για ρουλέτα, όπου η μπίλια καταλήγει τυχαία, σε ένα νούμερο...(θεωρώ, ότι πίσω από τα Πάντα, υπάρχει κάποιος Λόγος και κάποιο Νόημα, άσχετα αν δεν είμαστε σε θέση να το αντιληφθούμε) !
     Από εκεί και μετά, οι ...άθεοι αρέσκονται να λένε ότι ο Θεός είναι καλός και δεν τιμωρεί, ωστόσο αυτό δεν ισχύει, δεν προκύπτει από πουθενά και εξάλλου, οι τιμωρίες και οι μάστιγες της ανθρωπότητας, είναι συνέπειες δικών της αμαρτιών και λαθών, για αυτά δηλαδή τιμωρείται...
     Για μένα, ο σύγχρονος Άνθρωπος τιμωρείται, αυτή τη στιγμή, επειδή τα τελευταία χρόνια, κάποιοι πίστεψαν ότι μπορούν να ευημερούν, όταν ο διπλανός υποφέρει !
  Όταν η Αδικία συσσωρεύται επί μακρόν και ο Άνθρωπος, γίνεται τόσο ατομιστής και εγωϊστής, αδιαφορώντας για το τι γίνεται έξω από το μικρόκοσμο του, τότε ο Θεός ακούει το παράπονο των αδικουμένων και Οργίζεται...
     Η ιδέα της "Νέμεσης", άλλωστε, ήταν γνωστή, από τα αρχαία χρόνια, πολύ πριν οι άνθρωποι γνωρίσουν τον Ένα και Αληθινό Θεό !
   Λογικά, δεν είμαστε ακόμα στη φάση, που περιγράφει η Αποκάλυψη του Ιωάννη, δηλαδή στο χύσιμο της πρώτης από τις 7 Φιάλες της Οργής του Θεού, αλλά και πάλι, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος, διότι δεν βλέπω να συνετίζονται, αυτοί που θα έπρεπε και συνεχίζουν τα ίδια, οπότε δεν μπορώ να κλείσω αισιόδοξα...
 

1 σχόλιο:

  1. Ο κορονιός επίσης, θα λέγαμε πως είναι "ο μόνος δημοκράτης", αφού δεν κάνει διακρίσεις, πλήττει εξίσου πλούσιους και φτωχούς, υπηκόους και πρίγκιπες απτα λιντλ, "επώνυμους" και μη, κ.ο.κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.