Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

μήπως έχει δίκιο ο Τράμπ ;

         Με κίνδυνο να εκτεθώ, όπως ο Τράμπ, αφού δεν είμαι ειδικός και μπαίνω σε ξένα χωράφια, "αναγκάζομαι" να γράφω για τον κορονοϊό, που μονοπωλεί σχεδόν τα πάντα και για πιθανές θεραπείες, εφόσον οι άλλες επαγγελματικές μας δραστηριότητες έχουν παγώσει...
  Πρόσφατα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, χλευάστηκε, επειδή "πρότεινε" να χορηγείται αντισηπτικό ή απολυμαντικό υγρό στους ασθενείς της covid !
  Βέβαια, επειδή είναι έτος εκλογών, οι αντίπαλοι του, οι αριστεροί απτα λιντλ, με τα εκατομμύρια στις τράπεζες, τον "περιμένουν στη γωνία", συνεχώς, για να κερδίσουν πόντους, από πιθανά (υπαρκτά ή μη) ολισθήματα του.
   Όταν ξανασκέφτηκα την "ιδέα" Τράμπ, συνειδητοποίησα ότι, μέσα στην απλοϊκότητα της, ίσως κρύβει ουσία και αλήθεια !
   Φαντάζομαι ότι όλοι καταλαβαίνουν πως αν κάποιος πιει αυτά τα υγρά, με τα οποία απολυμαίνονται τα αντικείμενα από τον κορονιό, θα κινδυνεύσει η ζωή του, εξάλλου ο ιός δεν βρίσκεται στο στομάχι, αλλά στο αίμα, όπου και εκεί δεν μπορεί, λογικά, να μπουν αυτά τα υγρά, δίχως αρνητικές συνέπειες για τον οργανισμό...
    Από τα λίγα, που ξέρουμε, εμείς οι αδαείς, οι μη ειδικοί, όπως οι ...τηλεστάρς (πλέον) καθηγητές και λοιμωξιολόγοι, είναι ότι το σαπούνι και δη ο αφρός του, σκοτώνει τον ιό, τον εξαφανίζει, επειδή έχει ένα εξωτερικό λιπώδες περίβλημα, που λιώνει, όταν έρθει σε επαφή με το σαπούνι !
   Οπότε, αναρωτιέμαι, όπως ο Τράμπ, γιατί δεν έχουν μπορέσει ακόμα οι επιστήμονες, να κάνουν το ίδιο και αφού έχει μπει στο σώμα ο κορονιός, δηλαδή να τον εξαφανίζουν, με έναν μηχανισμό ανάλογο, με αυτόν του σαπουνιού.
   Υποθέτω ότι δεν είναι εύκολο, να κάνεις το αίμα ...να αφρίσει, ωστόσο, γιατί δεν χρησιμοποιούνται ουσίες του σαπουνιού, που δεν μπορούν να βλάψουν το αίμα και τον οργανισμό, μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και (πράσινα) σαπούνια, με βάση το ελαιόλαδο, μια καθόλα φυσική και υγιεινή ουσία !
   Συνεπώς, η πρόταση Τράμπ, μέσα στη αφέλεια της, κρύβει ίσως και αρκετή σοφία, με την έννοια, να χορηγηθεί ουσία, που θα κάνει στο αίμα, ό,τι κάνει το σαπούνι, στον κορονιό, όταν πλένουμε τα χέρια μας.
  Από εκεί και μετά, εφόσον τα μόρια του κορονιού, έχουν λιπαρό περίβλημα, ξέρουμε οι περισσότεροι, ότι τα λίπη λιώνουν και εξαφανίζονται με κάποια οξέα !
   Αυτή η σκέψη, μου γεννήθηκε εχθές, καθώς καθάριζα ένα πορτοκάλι, η φλούδα του οποίου, όταν την πιέσεις, πετάει σαν συντριβάνι, σαν πίδακα, αιθέρια έλαια, τα οποία όταν έπεφταν σε λιπαρό ύδωρ, σχημάτισαν κηλίδες.
    Επομένως, κάνω κάποιες απλοϊκές σκέψεις, μήπως η Δραστική ουσία, που ψάχνουμε, υπάρχει ήδη στη Φύση και συγκεκριμένα στη φλούδα των εσπεριδοειδών !
  Μια τέτοια ουσία, από τα λίγα που διάβασα, είναι και το λιμονένιο, που φαίνεται να έχει αντιβακτηριδιακή, αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική δράση, αν και ως  τώρα, νομίζω, ότι έχει τεσταριστεί μόνον πάνω σε ζώα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.