Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

τσιόδρας και χαρδαλιάς "φλερτάρουν" με ισόβια κάθειρξη ;

      Κάποιοι ζήτησαν να τιμωρηθούν, είτε επειδή δεν αντέχουν άλλη καραντίνα, είτε επειδή τους έκλεισαν τα μαγαζιά, ωστόσο ο πραγματικός (νομικός) κίνδυνος, είναι "η επόμενη μέρα" !
   Ενοοώ, το σταδιακό "άνοιγμα" της καραντίνας, διότι αν γίνει πρόωρα και υπάρξει νέα έξαρση και θύματα, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πολύ σοβαρές κατηγορίες (άσχετα, αν σπάνια ή ποτέ, δεν τιμωρήθηκε δημόσιος υπάλληλος-λειτουργός με ισόβια, ακόμα και αν σκότωσε ή καταχράστηκε εκατομμύρια ευρώ).
   Το βασικό υπερασπιστικό τους επιχείρημα, θα είναι, ασφαλώς, ότι το ίδιο έγινε παντού, σε όλες τις χώρες, άρχισε η σταδιακή χαλάρωση της καραντίνας, ότι δηλαδή δεν έκαναν κάτι διαφορετικό και έχει αρκετή λογική !
   Απλά, εδώ, στην βενεζουέλα των βαλκανίων, που όλοι οι ξένοι σχεδόν, την συγχαίρουν ότι τα "πήγε πολύ καλά με την covid", υπάρχει μεγάλη εξαπάτηση και "δούλεμα"...
 Βέβαια, επιστήμονες παντού, μιλάνε ότι τα πραγματικά κρούσματα και οι θάνατοι από covid, είναι πολλαπλάσια από αυτά, που ανακοινώνονται, από τις κυβερνήσεις.
   Η δική μου αίσθηση (έστω και αυθαίρετη), είναι πως εδώ, οι νοσήσαντες (έστω και ασυμπτωματικοί) είναι περί τις 200.000 και οι νεκροί τουλάχιστον 1000, χωρίς βέβαια να μπορώ να το αποδείξω, από αυτά που ακούμε, κρίνω !
   Όσο απαράδεκτο, είναι να "κουκουλώνεις" την πραγματικότητα, για να πεις ότι τα πήγες καλά, άλλο τόσο και περισσότερο, είναι να κρύβεις θανάτους, για ...να δικαιολογήσεις την άρση της καραντίνας...
   Το λέω, επειδή, το περασμένο Σάββατο, που ανακοινώθηκαν "μηδέν θάνατοι" και ειπώθηκε ότι "δεν θα μείνουμε μέσα για πάντα", διαβάσαμε στις ειδήσεις : ένας παππούς νεκρός, επέπλεε στο λιμάνι του Πειραιά, δύο άλλοι, νεκροί σε πλοία της γραμμής και ένας μετανάστης, σε δομή του Νομού Κοζάνης (όλοι αυτοί, προφανώς, πέθαναν από "άγνωστα αίτια") !
     Όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερο επιβεβαιώνεται ότι ο "άγιος" Τσιόδρας και ο "σκληρός" Χαρδαλιάς, είναι απλές μαριονέτες του συστήματος, αυτοί που κινούν τα νήματα τους, είναι όσοι αποφασίζουν, πίσω από κλειστές πόρτες και κάνουν κουμάντο (Γεραπετρίτης και κάποιοι άλλοι, σίγουρα όχι κούλης, χαχα).
    Δέκα χρόνια μετά την χρεοκοπία του 2010 και μετά από τόσα έτη αιματηρών Μνημονίων, τα λεφτά τελειώνουν και το φάντασμα μιας νέας προσφυγής στο ΔΝΤ, επιστρέφει, οπότε το πολιτικό κατεστημένο, θέλει να τα ανοίξει όλα ξανά, για να μαζέψει χρήμα (λες και ο κόσμος θα κάνει ουρές στα μαγαζιά) !
    Ο κορονιός "ξεβράκωσε" πολλά πράγματα-μύθους και μεταξύ αυτών και το διαρκές παραμύθι για τα πέτσινα "πρωτογενή πλεονάσματα", που (υποτίθεται) πως είχαμε, με συνέπεια τα ταμειακά διαθέσιμα, να φτάνουν (βαριά) για 3 μήνες περίπου (όπως ομολόγησαν οι ίδιοι)...
     Παράλληλα, το δημόσιο χρέος, έπεσε κατά 3 δις, στα τέλη του 2019, σε σχέση με ένα χρόνο πριν, αλλά είναι ...14 δις πιο πάνω, από ότι ήταν στα τέλη του 2107 !
     Τσιόδρας και Χαρδαλιάς, δεν θα μπορούν, να επικαλεστούν, υπέρ τους, ότι το (πρόωρο;) άνοιγμα, ήταν "πολιτική απόφαση" και ότι όφειλαν, ως καλοί Δ.Υ, να υπακούσουν, διότι, αν διαφωνείς, μπορείς και να παραιτηθείς και να μην υπογράψεις (ειδικά, αν λες ότι είσαι ...επιστήμονας).
    Το αδίστακτο πολιτικό κατεστημένο, που βάζει την καρέκλα του και το "πολιτικό κόστος" της καραντίνας, πάνω και από τις ανθρώπινες ζωές (!), όχι μόνον τώρα, αλλά πάντα και διαχρονικά, αν όλα πάνε καλά, θα σπεύσει να καρπωθεί τα οφέλη, ενώ, σε περίπτωση φιάσκου, θα τα ρίξει όλα στα "τραγιά", Τσιόδρα και Χαρδαλιά (κάνει και ρίμα) !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.