Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

επάγγελμα ..."επιδοματίας"

         Mετά από 40 χρόνια συνεχούς αριστερής διακυβέρνησης, έχει αναπτυχθεί στη βενεζουέλα των βαλκανίων, ένα νέο "επάγγελμα", όπως φαίνεται !
  Ειδικά, μετά την χρεοκοπία του 2010, όπου ορισμένοι φτωχοποιήθηκαν βίαια και άδικα, πράσινοι, ροζ και γαλάζιοι συριζαίοι (οι ίδιοι δηλαδή, που προκάλεσαν την χρεοκοπία) "συναγωνίζονται" για το ποιος θα δώσει περισσότερα και μεγαλύτερα ...επιδόματα (ακόμα και κάποιοι, που το έπαιζαν ...φιλελεύθεροι και άνθρωποι ...της δράσης).
  Από τη μία, επιβάλλουν συνεχώς φόρους και χαράτσια και ληστεύουν τους εργαζόμενους και από την άλλη, μοιράζουν ψίχουλα, με την μορφή επιδομάτων, σε ...απατεώνες, όπως αποδεικνύεται !
    Όταν ήρθε η πανδημία στην χώρα μας και τα έκλεισε-ανέτρεψε όλα, η πιο δημοφιλής ανάρτηση του blog, ήταν η σχετική με την "ανωτέρα βία", όταν όμως ανακοινώθηκαν τα 800ρια, πέρασε δεύτερη με διαφορά, καθώς στην πρώτη θέση σκαρφάλωσε αμέσως το "πως τιμωρείται η ψευδής υπεύθυνη δήλωση"...
   Αυτό και μόνον, καταδεικνύει ότι υπάρχουν (πολλοί) επιτήδειοι, δηλαδή νεοέλληνες ραγιάδες απατεώνες, που θέλουν να ζουν από τα έτοιμα και μόλις ανακοινωθεί κάποιο επίδομα, βρίσκουν (παράνομο) τρόπο να το πάρουν, χωρίς να το δικαιούνται !
    Βασικά, δεν πρέπει να είναι και τόσο δύσκολο, να εξαπατήσεις το ...επιτελικό κράτος της βενεζουέλας των βαλκανίων, γιαυτό και ο υπουργός ανακοίνωσε εξαρχής ότι προβλέπονται κυρώσεις για τα λαμόγια, αλλά δε νομίζω να τον άκουσε και κανείς...(ποιος υπολογίζει τον βρούτση, άλλωστε ;)
    Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, το ίδιο το κράτος επιδοτεί τη λαμογιά, όπως έγινε με το φιάσκο του επιδόματος θέρμανσης, όπου πρώτα έπαιρνες το επίδομα και μετά έβαζες (εδώ γελάμε) πετρέλαιο, χωρίς να ελέγχει ποτέ και κανείς αν έβαλαν όσοι το πήραν (ή αν έχουν καν καυστήρα πετρελαίου, λολ) !
    Αντί να μειώσουν τους φόρους, ώστε να μπορούν να ζεσταθούν κάποιοι, επιλέγουν να δώσουν επιδόματα σε λαμόγια, για να πάρουν κινητά ή να παίξουν φρουτάκια ή δεν ξέρω τι άλλο.
   Δεν είναι όλα τα επιδόματα βέβαια, απατηλά και άχρηστα, όπως το επίδομα θέρμανσης, υπάρχουν και επιδόματα αναγκαία, όπως το ανεργίας, όταν κάποιος χάνει τη δουλειά του, βέβαια ούτε αυτό, ούτε κανένα δεν είναι θωρακισμένο, ώστε να μην το παίρνουν και απατεώνες...
   Παρατηρείται μάλιστα, το οξύμωρο σχήμα, στην βενεζουέλα των βαλκανίων, με τους όρους και τις προϋποθέσεις, που δίνονται τα επιδόματα, να μένουν εκτός άνθρωποι που τα έχουν ανάγκη και θα έπρεπε να τα παίρνουν και να τα εισπράττουν λαμόγια και απατέωνες, με ψευδή στοιχεία και ψευδείς δηλώσεις !
    Τα ψίχουλα των 800 ευρώ, για 45 μέρες, φυσικά και έπρεπε να δοθούν, δε λέει κανείς το αντίθετο, αλλά τα εισπράττουν αφενός απατεώνες με ψευδείς δηλώσεις και αφετέρου μένουν εκτός πολλοί, που θα έπρεπε να τα πάρουν, όπως εμείς οι δικηγόροι.
    Με κλειστά Δικαστήρια και τον κόσμο-πελάτες κλεισμένο αναγκαστικά στα σπίτια του, οι κομπλεξικοί ανεπάγγελτοι, που μας κυβερνούν, έκριναν ότι δεν πρέπει να επιδοτηθούν οι δικηγόροι, ούτε να μειωθούν τα επαγγελματικά ενοίκια, που πληρώνουν !!
    Υπενθυμίζω ότι δεν κλείσαμε μόνοι μας τα γραφεία, ούτε κλειστήκαμε στα σπίτια μας, με δική μας επιλογή, το Κράτος με Π.Ν.Π τα έκλεισε όλα και δεν μπορούμε να δουλέψουμε.
     Παράλληλα, θα επιδοτηθούν και οι υγειονομικοί υπάλληλοι, αλλά αυτοί δίχως αίτηση, διότι το κράτος γνωρίζει ποιοι είναι και έτσι προκύπτει το ερώτημα, γιατί το (επιτελικό, χαχα) Κράτος να μην γνωρίζει σε ποιον αντιστοιχεί το ΚΆΘΕ ένα Α.Φ.Μ και τι δουλειά κάνει, ώστε να δίνει και τα αντίστοιχα επιδόματα, δίχως αιτήσεις απατεώνων, από την στιγμή μάλιστα που ξέρει και τι εισοδήματα κλπ δηλώνει το κάθε Α.Φ.Μ ; Έως πότε θα ισχύει "το ό,τι δηλώσεις, είσαι", στην βενεζουέλα των βαλκανίων και ΠΌΤΕ θα μάθει το κράτος, ποιος είναι άνεργος (και δη μακροχρόνια) και ποιος άεργος, ποιος έχει κρυφά ή παράνομα εισοδήματα ή περιουσιακά στοιχεία, που δεν δικαιολογούν την λήψη επιδομάτων ;
     Και την ίδια στιγμή, που οι πραγματικά πληττόμενοι από την κρίση της πανδημίας, όπως εμείς οι δικηγόροι, δεν παίρνουν τίποτα ή ούτε τα βασικά, οι Δ.Υ εξακολουθούν να πληρώνονται κανονικά, χωρίς να βαράνε καν κάρτα ή μία στο τόσο, αποδεικνύοντας έτσι, γιατί η βενεζουέλα των βαλκανίων, δεν θα γίνει ποτέ κανονικό Κράτος, όσο κυβερνάται από μπλε, πράσινους και ροζ συριζαίους !


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.