Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Η Εκκλησία πάντα νικά !

      Όταν διαβάζεις σε πρωτοσέλιδο (!), ότι "παπάς κοινώνησε πιστούς από την πίσω πόρτα" και μαζικά τους ροζ και γαλάζιους (αυτούς που κάποτε είχαν ως σημαία το "πατρίς, θρησκεία, οικογένεια") συριζαίους να ζητάνε "παραδειγματικές τιμωρίες", ισόβια ίσως ή αποκεφαλισμό ή δεν ξέρω τι άλλο, τότε καταλαβαίνεις ότι η χώρα σου, η βενεζουέλα των βαλκανίων, έχει πιάσει πάτο, πιο κάτω δεν έχει...
   Αρδάκια, πολιτικοί και αριστεροί απτα λιντλ, με δεξιές τσέπες, επιδεικνύουν τέτοια εμμονή, τέτοιο μίσος και αρρωστημένο μένος, εναντίον της Εκκλησίας, που δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις ή να κλάψεις !
   Προσωπικά, μόνον να γελάσω μπορώ, μόνον ένας τρελός θα έπαιρνε στα σοβαρά, όσα ακούμε και διαβάζουμε, να αναζητείται στα πλαίσια του αυτοφώρου, ο "εγκληματίας" Ιερέας (αξίζει αυτή την προσφώνηση και όχι "παπάς"), επειδή κοινώνησε δύο παιδιάκια και οι δοσίλογοι, τον κατέδωσαν...
  Την ίδια στιγμή, που : α) άνθρωποι πέθαναν αβοήθητοι στα σπίτια τους, από κορονιό, γιατί ...έτσι τους είπε, το ...δημόσιο σύστημα υγείας β) οι μαυραγορίτες και οι τοκογλύφοι κάνουν πάρτυ, με το καλάθι του σούπερ μάρκετ να έχει ακριβύνει κατά 50% σχεδόν και γ) αποφυλακίζεται ο Γιάννος, χωρίς να παραπέμπεται ακόμα σε Δίκη, ενώ παίζει να του ...ζητήσουν και συγγνώμη στο τέλος ή να τον αποζημιώσουν και για άδικη κράτηση (λολ) !
    Σε αυτές τις τρεις, ενδεικτικές, περιπτώσεις και σε χιλιάδες άλλες, δε μιλάει κανείς, ούτε πολιτικός, ούτε Εισαγγελέας, ούτε αριστερός απτα λιντλ, ασχολούνται όλοι με τους ελάχιστους Ιερείς, που ΤΙΜΟΎΝ το ράσο, που φοράνε.
   Εδώ, φυσικά, πρέπει να πούμε, για την άθλια, για την "λίγη" στάση που τήρησαν οι παπάδες και κυρίως η Ηγεσία τους, αποδεικνύοντας ότι σκέφτονται και ενεργούν, ως ...δημόσιοι υπάλληλοι και όχι ως λειτουργοί της Θρησκείας μας !
    Από κοντά και κάποιοι (διαδικτυακοί) μοναχοί, που λένε τώρα "μείνετε στα σπίτια σας και προσευχηθείτε μόνοι σας", ενώ πριν λίγο καιρό, εξηγούσαν τη μεγάλη σημασία της ...Ομαδικής προσευχής.
   Εξίσου (δυσάρεστα) εκκωφαντική, υπήρξε και η σιωπή του Αγίου Όρους, που δεν πήρε θέση, πάνω στο ζήτημα (οι πλημμύρες και οι ζημιές, που έγιναν πρόσφατα εκεί, μπορεί να είναι και σύμπτωση...χαχα).
   Οι Εκκλησίες παραμένουν ανοιχτές, σε άλλες Ορθόδοξες χώρες, όπως η γειτονική Βουλγαρία, αλλά και η Γεωργία και όλα καλά.
  Εδώ, είχαν κλείσει μόνον επί Καποδίστρια και κάποιοι το ανέφεραν ως επιχείρημα, ότι έχει ξαναγίνει (βέβαια, ΧΩΡΊΣ να υπαινίσσομαι κάτι, όλοι ξέρουμε το τέλος αυτού του κυβερνήτη).
   Για να μην παρξηγηθώ, να τονίσω το εξής : δεν προτρέπω ΚΑΝΈΝΑΝ να πάει στις Εκκλησίες, μέχρι να αρθεί η απαγόρευση, ούτε ο ίδιος πρόκειται να πάω, θα μείνω σπίτι και εξηγώ και το γιατί !
    Πρώτον, κοινώνησα τελευταία φορά στις 15/3, αν κοινωνήσω ξανά το Μάη ή τον Ιούνη, δεν θα γίνει κάτι φοβερό.
    Δεύτερον, όλοι εμείς, που πηγαίνουμε ΚΆΘΕ Κυριακή πρωί, στην Εκκλησία, γιατί το αισθανόμαστε ως υποχρέωση, όχι ως αγγαρεία ή έθιμο ή συνήθεια, σημαίνει ότι γιορτάζουμε την Ανάσταση, κάθε βδομάδα !!
    Κάθε Κυριακή, εορτάζεται στις Εκκλησίες η Ανάσταση, μάλλον καλύτερα το Γεγονός της Ανάστασης, το οποίο έγινε άπαξ, ο Χριστός δεν ανασταίνεται κάθε χρόνο, όπως λένε ειρωνικά ορισμένοι κάφροι...
     Η Θ.Λειτουργία αρχίζει στις 07:00 το πρωί και εκτός από το Ευαγγέλιο, που ακούνε οι περισσότεροι, που πηγαίνουν γύρω στις 09:00, διαβάζεται νωρίς και ένα ακόμα, που μιλάει πάντα, για τα Γεγονότα της Ανάστασης του Κυρίου !
  Συνεπώς, όσοι χριστιανοταλιμπάν (αυτοί ναι, είναι), ετοιμάζονται για να πάνε στις Εκκλησίες, παρά την απαγόρευση, ας το ξανασκεφτούν, δεν κάνουν καλό σε κανέναν, ούτε στον εαυτό τους.
    Το οξύμωρο της υπόθεσης, είναι, ότι αυτοί που νιώθουν "αγανακτισμένοι" και θέλουν να σπάσουν την απαγόρευση, είναι όσοι πάνε στην Εκκλησία μόνον το Πάσχα, περνούν και προσκυνούν τον Εσταυρωμένο τη Μ.Πέμπτη το βράδυ, ακολουθούν τον Επιτάφιο, μέχρι ...να φτάσει κοντά στο σπίτι τους και στολίζονται και πάνε στην Ανάσταση, για 10 λεπτά, μέχρι να ακούσουν το ..."αναστήτω ο Κύριος και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί Αυτού", λίγο μετά το "Χριστός Ανέστη" (λολ) !
    Η Εκκλησία, έχει υποστεί πραγματικούς και ανελέητους Διωγμούς, στα πρώτα χρόνια Της, μέχρι ο Άγιος Κωνσταντίνος να διακηρύξει την ανεξιθρησκεία, οι Χριστιανοί, βασανίζονταν φρικτά και θανατώνονταν, είτε για να αποκηρύξουν την Πίστη τους, είτε για να θυσιάσουν σε ...είδωλα, αλλά και στη συνέχεια, με αιρέσεις και ένα σωρό άλλους τρόπους και πάντα νικά, πάντα βγαίνει αλώβητη και συνεχίζει, τα σημερινά είναι απλά "νιαουρίσματα", είναι ένα τίποτα.
      Και το μόνο σίγουρο είναι αυτό : ότι η Εκκλησία υπήρχε, πριν γεννηθούν οι σημερινοί διώκτες της και θα υπάρχει και μετά, όταν αυτοί θα είναι ένας σωρός από πλυμένα, γυμνά από σάρκα, κόκκαλα, σε ένα κουτί-οστεοφυλάκιο κάποιου Νεκροταφείου !

1 σχόλιο:

  1. Να διευκρινίσω επίσης, ότι οι προτροπές να πειθαρχήσουμε στα κρατικά, απαγορευτικά, μέτρα για τις Εκκλησίες, ισχύουν υπό την αίρεση, ότι θα έχουν εύλογη και λογική (δηλαδή μικρή) διάρκεια ! Αν δούμε ότι υπάρχει κάποια άλλη πρόθεση, πέραν (ή κάτω)από την προστασία της δημόσιας Υγείας, τότε θα αντιδράσουμε αλλιώς... Στο φινάλε, το μεγαλύτερο Παράσημο για έναν Χριστιανό, είναι να διώκεται για την Πίστη του !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.