Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

να λογαριαστούμε τώρα, όχι μετά...

       Η μόνιμη επωδός, όσων θα ήθελαν να ασκήσουν κριτική στην κυβέρνηση, αλλά δεν το κάνουν, είναι πως τώρα "δεν είναι η κατάλληλη ώρα", εν μέσω πανδημίας και "πολέμου" με τον κορονιό, δεν το θεωρούν "πολιτικά ορθό" να κάνουν αντιπολίτευση και λένε ότι θα το κάνουν "μετά", όταν και αν περάσει η κρίση αυτή.
  Κάτι ανάλογο ακολουθούσα και ο ίδιος, ως τώρα, αλλά αποφάσισα να μιλήσω, μετά από 20 και πλέον ημέρες, θεωρώντας ότι το δικαίωμα έκφρασης δεν έχει απαγορευτεί, όπως το δικαίωμα μετακίνησης και να μοιραστώ κάποιες σκέψεις, ενθυμούμενος και το ρητό ότι "η σιωπή είναι συνενοχή".
   Δεν μπορεί να πεθαίνουν άνθρωποι, επειδή δεν τους δίνεται πρόσβαση στο ...δημόσιο σύστημα Υγείας, που πληρώνουν και να λέμε ότι "θα τα πούμε αυτά, μετά (τις κηδείες)" ή πως αν τα πούμε τώρα επέρχεται ...διχασμός, αυτά είναι ανέκδοτα !
   Θέλω να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι οι όποιες αιτιάσεις, κατά της κυβέρνησης, δεν ισχύουν μόνον για την χώρα μας, αλλά σχεδόν για όλες, μιας και το φαινόμενο είναι παγκόσμιο και τις έχει πλήξει όλες.
 Οι κυβερνήσεις παντού, αποδείχτηκαν "λίγες", να αντιμετωπίσουν αυτόν τον "ύπουλο και αόρατο" εχθρό και να προστατεύσουν τους πολίτες-υπηκόους τους !
   Έχουμε ξαναπεί, ότι το επικρατούν πολίτευμα, παγκοσμίως, είναι ή μάλλον ονομάζεται "δημοκρατία", ωστόσο δεν έχει καμία σχέση με τις δημοκρατίες της αρχαιότητας...
     Πλέον οι άνθρωποι εργάζονται, δεν έχουν δούλους, όπως τότε, να δουλεύουν για αυτούς, ώστε εκείνοι να "φιλοκαλούν μετ' ευτελείας και να φιλοσοφούν άνευ (ή ...μετά, χαχα) μαλακίας", δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με τα κοινά !
    Έτσι, εκλέγουν κάποιους άλλους, οι οποίοι συνήθως είναι ανεπάγγελτοι (τουλάχιστον, στην χώρα μας), δηλαδή "επαγγελματίες πολιτικοί", ώστε αυτοί να διοικούν και να νομοθετούν.
      Η τρίτη εξουσία, η δικαστική, δεν εκλέγεται, αλλά διορίζεται, με συνέπεια να είναι υπόδουλη στις άλλες δύο, ενώ τέταρτη εξουσία, δηλαδή Τύπος-ΜΜΕ, πλέον ΔΕΝ υφίσταται, αφού οι περισσότεροι δημοσιογράφοι είναι υπάλληλοι (δηλαδή πληρώνονται απευθείας) κομμάτων και υπουργείων και φυσικά κανένας δεν μπορεί να ασκήσει ...κριτική, κατά του εργοδότη του!
     Βέβαια, αν ανοίγαμε και συζήτηση, για το ποιοι ψηφίζουν και με ποια κριτήρια, θα βλέπαμε ότι ο όρος "δημοκρατία" δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείται καν, αλλά κάποιοι άλλοι ("ηλιθιοκρατία", "λαμογιοκρατία", "απατεωνοκρατία" και πάει λέγοντας)...
    Για να έρθουμε στο τρέχον ζήτημα, αποτελεί κοινή διαπίστωση, ότι την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος, είχε ένα αουτσάϊντερ, τα "παράσιτα", δηλαδή η Ν.Κορέα (αυτό είναι το αληθινό Όσκαρ, όχι εκείνο για την ...μέτρια ταινία).
    Αυτό, που έκανε η Ν.Κορέα είναι τα μαζικά τέστς στον πληθυσμό, για να ξέρει ποιος έχει και ποιος δεν έχει προσβληθεί, σε αντίθεση με τις άλλες χώρες και ιδίως για τη δική μας, όπου ισχύει το "δεν ήθελαν να ξέρουν" !
     Εξίσου σημαντικά και αναγκαία, θα ήταν και τα τεστς ανοσίας, για να μάθουμε αν και ποιοι έχουν αναπτύξει αντισώματα, οπότε θα ήταν ασφαλές για αυτούς, να κυκλοφορούν ελεύθερα και να μην ισχύουν για αυτούς, οι περιορισμοί...
    Στη χώρα μας, για όσους δεν το έχουν καταλάβει ακόμα, κυβερνούν, από τις 10 Μαρτίου περίπου, ένας ανώτερος (ούτε καν ανώτατος) Δ.Υ και ένας πρώην (ή τέως ;) Δήμαρχος.
      Ο Μητσοτάκης κάνει τηλεδιασκέψεις, με σταυροπόδι και το χέρι απλωμένο στην καρέκλα, όπως ...στα καφενεία και ο κικίλιας κάνεις περιοδείες, δηλώσεις και φωτογραφήσεις (έξω) από Νοσοκομεία.
       Προφανώς, επειδή το ζήτημα απαιτεί εξειδικευμένες ιατρικές γνώσεις, που δεν διαθέτουν οι πολιτικοί, δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό, ενώ και ο τέως Δήμαρχος, παρότι ελέγχεται ποινικά, για διασπάθιση δημόσιου χρήματος, έχει διοικητικές ικανότητες (απλά είναι θέμα ηθικό, να ...παίρνει προαγωγή κάποιος, που, όπως γράφτηκε, έχει καταδικαστεί).
       Εδώ, πρέπει να ανοίξω μια παρένθεση, για να πω, ότι επειδή τσιόδρας και χαρδαλιάς εμφανίζονται δημοφιλείς, αυτή τη στιγμή, όταν και αν τελειώσει όλο αυτό, το "σύστημα" θα φροντίσει να τους "εξαφανίσει", θα τους πετάξει σαν στυμμένες λεμονόκουπες, για να χρεωθεί εκείνο τα οφέλη, αν υπάρχουν (όπως διδάσκει η Ιστορία της Ψωροκώσταινας) !
    Όσον αφορά τώρα, την έως τώρα αντιμετώπιση, οι περισσότερες χώρες, πιάστηκαν απροετοίμαστες, παρότι δήλωναν "θωρακισμένες και πανέτοιμες" και ενώ ήξεραν ότι θα έρθει και σε αυτούς το πρόβλημα, άλλες το υποτίμησαν και το πλήρωσαν και γενικά, οι πολιτικοί αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, όταν τους χρειάστηκαν οι πολίτες.
     Εξίσου "γυμνά" και "λίγα" όμως αποδείχτηκαν και τα ...δημόσια συστήματα Υγείας, που συντηρούνται και παρακαλάνε για δωρεές (κακών) ιδιωτών.
       Για την χώρα μας, γράφονται θετικά σχόλια, παγκοσμίως, ότι πήρε γρήγορα μέτρα και αυτό ισχύει εν μέρει, ωστόσο δεν υπήρχαν ...γάντια και μάσκες στα Νοσοκομεία, ούτε καν η κατάλληλη εκπαίδευση, για να μην κολλήσουν τόσοι πολλοί υγειονομικοί υπάλληλοι !
        Τρέχουμε κατόπιν εορτής, να φέρουμε "κινέζικες" μάσκες, αμφιβόλου ποιότητας, την ίδια στιγμή που δόθηκαν 11 εκατομμύρια ευρώ, στα ΜΜΕ, για "ενημέρωση" και 13,5 εκατομμύρια στα κόμματα !
     Από εκεί και μετά, είδαμε παλινωδίες του τύπου, να μην έρχονται αεροπλάνα από Ιταλία, αλλά να πηγαινοέρχονται κανονικά (στην αρχή τουλάχιστον) τα πλοία (!) και ένα μένος και μια απίστευτη εμπάθεια, κατά της Εκκλησίας...
    Το πιο μελανό σημείο της υπόθεσης, είναι η άρνηση του Κράτους, να νοσηλεύσει όποιον θέλει και έχει ή νομίζει πως έχει συμπτώματα και η σύσταση ...να παραμείνει στο σπίτι του !
   Είχαμε μάλιστα και δύο τουλάχιστον, επιβεβαιωμένους, θανάτους από την ασθένεια αυτή, σε σπίτια (Καστοριά και Γλυκά Νερά) και δεν είναι μόνον τραγικό, να λες σε αυτούς, που έχτισαν και συντηρούν τα Νοσοκομεία με τους φόρους τους, να μείνουν σπίτι (λες και το Νοσοκομείο είναι ...άβατο), αλλά είναι και ποινικό αδίκημα σοβαρό (πιθανόν, κακούργημα).
     Οι Εισαγγελείς, βέβαια, "μένουν σπίτι", όχι μόνον τώρα, αλλά πάντα (χαχα), ενώ την κατάσταση "κουκουλώνει" έτι περαιτέρω η (ίσως δικαιολογημένη) μη διενέργεια νεκροψιών-νεκροτομών !
      Μέσα σε όλα και για να γελάσουμε, βρέθηκε Εισαγγελέας, για να ασκήσει έφεση, σε αθωωτική απόφαση μεροκαματιάρη-καφετζή, που "πιάστηκε" ανοιχτός με 3-4 άτομα μέσα...
     Δεν είμαστε χαζοί, τα κρούσματα ιδίως και ίσως και οι θάνατοι, από covid στην Ελλάδα, είναι πολλαπλάσια από αυτά που ανακοινώνονται, το έχουν παραδεχτεί εμμέσως και οι ίδιοι, ενώ ακούμε και εμείς, από το περιβάλλον μας για περιστατικά, που έμειναν σπίτι.
       Στο όνομα του "πολιτικού κόστους" και για να πουν μετά ότι τα "πήγαν καλά", αρνούνται να δεχτούν τους ασθενείς και να κάνουν τεστς, ρισκάροντας έτσι ανθρώπινες ζωές και αυτό μόνον ως "αθλιότητα" μπορεί να χαρακτηριστεί !
      Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια και γίνονται και "στραβές", έτσι π.χ μας διαβεβαίωναν ότι στα ΚΥΤ μεταναστών, ήταν όλα καλά, μέχρι που χρειάστηκε να ...γεννήσουν καναδυό γυναίκες στα Νοσοκομεία και αποκαλύφθηκε από σπόντα, ότι ο κορονιός έκανε πάρτυ και εκεί μέσα.
     Ο Τσιόδρας, από τη μία κυβερνά και υποδεικνύει τα μέτρα, αλλά από την άλλη, όμως, ως υπάλληλος, οφείλει να δίνει προς τα έξω την εικόνα, που θέλει να δείξει ...ο εργοδότης του και είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας, αλλά και υποχρέωση, να αμφισβητούμε τα στοιχεία που ανακοινώνει, όταν υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και την κοινή Λογική !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.