Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ιδέες για μέτρα ανάπτυξης και ανόρθωσης του Ελληνικού Κράτους

    Επειδή, όπως φαίνεται, το πακέτο των 11,5 δις, θα είναι το τελευταίο πακέτο περικοπών και αναγκαία, θα ξεκινήσει μετά η συζήτηση για τα μέτρα ανάπτυξης, θα ήθελα, στο μέτρο του δυνατού, να συνεισφέρω στο δημόσιο διάλογο και να προτείνω τα εξής :
1) Θέσπιση κινήτρων (φορολογικών κλπ), ώστε οι έλληνες εφοπλιστές να φέρουν ΟΛΑ τα ελληνόκτητα πλοία, υπό ελληνική σημαία ! Είναι ντροπή τα ελληνικά πλοία να διασχίζουν τις θάλασσες του κόσμου, φέροντας σημαίες "ανύπαρκτων" κρατών και να μην κυματίζει σε αυτά η γαλανόλευκη και να χάνει το κράτος σημαντικότατα έσοδα.
2) Άμεση επαναφορά της υπαίθριας διαφήμισης, με ψήφιση νέου θεσμικού πλαισίου ! Η διαφήμιση είναι η λοκομοτίβα της ανάπτυξης των επιχειρήσεων και της οικονομίας και θα αποφέρει σημαντικά έσοδα, στους υπό κατάρρευση Δήμους.
3) Εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Χώρας, με έρευνες για πετρέλαια και άλλα μεταλλεύματα, επέκταση των αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων.
4) Εξίσωση των αμοιβών και όρων εργασίας μεταξύ Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για παροχή ισάξιας και παρόμοιας εργασίας, για να αποθαρρυνθεί το κύμα προσλήψεων στο Δημόσιο.
5) Άμεση και πλήρης ιδιωτικοποίηση όλων των υπό κρατικό έλεγχο επιχειρήσεων, ώστε να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
6) Θέσπιση ως κακουργήματος, με αυστηρές ποινές (έως ισόβια) για όσους προμηθευτές του δημοσίου υπερτιμολογούν προϊόντα, υπηρεσίες και έργα.
7) Πιθανώς ανάθεση σε ιδιώτες του έργου της αξιολόγησης των προσφορών, σε έργα και προμήθειες, ώστε το Δημόσιο να αγοράζει σε τιμές αγοράς και όχι ..τρωκτικών.
8) Προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού και πρόσκληση σε ξένους επενδυτές, ώστε να δημιουργηθεί στην Ελλάδα επιτέλους εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία, για να υπάρξουν θέσεις εργασίας και να μην φεύγει -σημαντικό- συνάλλαγμα έξω.
9) Πάταξη της λαθρεμπορίας και του παρεμπορίου.
10) Επανεκκίνηση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας.
11) Διευκόλυνση της εισόδου τουριστών στη χώρα και προβολή του τουριστικού προϊόντος σε όλο τον κόσμο.
12) Αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος με ενιαίους, χαμηλούς συντελεστές (της τάξης του 10% με 20%).
13) Κατάργηση των αποδείξεων και θέση σε εφαρμογή on-line συστήματος, όπου θα καταχωρείται κάθε συναλλαγή, την ώρα που γίνεται (π.χ σήμερα εισέπραξα 100 ευρώ), ώστε να παταχθεί η φοροδιαφυγή.
     Φυσικά δε διεκδικώ δάφνες, ούτε το παίζω ειδικός, αλλά αυτές είναι μερικές ιδέες για αναπτυξιακά μέτρα, που έχω και θεώρησα χρέος μου να τις μοιραστώ, ενόψει της προσπάθειας που πρέπει να γίνει, για να καταστεί η Ελλάδα πάλι ισχυρή και ισοδύναμη, στο διεθνές στερέωμα. Τα περισσότερα από αυτά, ίσως έχουν ξαναειπωθεί, αλλά είναι επιτέλους καιρός να γίνουν πραγματικότητα και μάλιστα ΑΜΕΣΑ !



1 σχόλιο:

  1. τον τελευταίο καιρό έχω ξεφύγει λιγάκι από τα αυστηρά νομικά ζητήματα, ωστόσο ως ενεργός πολίτης αυτής της Χώρας (ο όρος "πνευματικός άνθρωπος" δε μαρέσει), έχω δικαίωμα, αν όχι υποχρέωση, να συμμετέχω στο δημόσιο διάλογο, με τις λιγοστές μου γνώσεις και ιδέες. Ας ευχηθούμε η κρίση να γίνει αφορμή για αλλαγές, που έπρεπε να γίνουν εδώ και πολύ καιρό, αλλαγές δομικές, ριζικές, τολμηρές ! Ο τολμών νικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.