Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Η ..σκυλίσια ζωή !

  Η έκφραση αυτή, προήλθε προφανώς από την παρατήρηση των σκύλων, που ξαπλώνουν νωχελικά κάτω από τον ήλιο και λιάζονται σαν να μην τρέχει τίποτα !
  Στην Ελλάδα, νομίζω, ότι οι ιδιοκτήτες των σκύλων, περνάνε ακόμα καλύτερα και αυτή η εντύπωση, μου δημιουργείται από την καθημερινή παρατήρηση όσων βγάζουν βόλτα τα σκυλιά τους, την ώρα που όλος ο κόσμος πάει ή είναι στις δουλειές του...
   Φυσικά δεν είναι μόνον αυτοί, που έχουν σκυλιά στην Αθήνα, για δικούς τους λόγους, οι οποίοι κωλοβαράνε και δε δουλεύουν !
   Υπάρχουν και εκείνοι, που πάνε βόλτα στα μαγαζιά ή στις καφετέριες ή ακόμα χειρότερα όσοι κατακλύζουν τις καθημερινές τα χιονοδρομικά κέντρα, για να επιδοθούν στο ..λαϊκό άθλημα του σκι.
   Φαντάζομαι ότι όλοι θα συμφωνούμε ότι όσοι έχουν την πολυτέλεια να ζουν, χωρίς να εργάζονται, από κάπου πληρώνονται, δεν μπορεί να ζουν, χωρίς κάποιο εισόδημα και η μεγάλη μου απορία είναι ΠΟΙΟΣ τους πληρώνει, ποιος τους ταΐζει !
    Αν εξαιρέσουμε όσους έχουν μείνει άνεργοι και τους συνταξιούχους, που είναι άνω των 70, οι υπόλοιποι πως ζουν ? πως συντηρούνται και βολτάρουν μαζί ή χωρίς τα σκυλιά ??
    Ανάμεσά τους, θα υπάρχουν π.χ εισοδηματίες, που ζουν από ενοίκια ή τόκους, επιχειρηματίες, που βολτάρουν και το χρήμα ρέει, οικοκυρές, που τις συντηρεί ο σύζυγος, αλλά και πάλι τα νούμερα δε βγαίνουν... .
    Εικάζω λοιπόν, εύλογα (;), ότι ανάμεσά τους, βρίσκονται οι χιλιάδες συνταξιούχοι των 40 και 50 ετών, όσοι παίρνουν πάσης φύσεως επιδόματα και βοηθήματα, μαϊμού ή μη, δεν έχει σημασία, άγαμες θυγατέρες, "προνομιούχοι" υπάλληλοι, του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που δεν χρειάζεται να βαράνε κάρτα κ.ο.κ.
    Ο μόνος τρόπος να συντηρείσαι, χωρίς να δουλεύεις, αν δεν είσαι εισοδηματίας, είναι να περιλαμβάνεται το όνομά σου, στα εκατομμύρια εκείνων, που μισθοδοτούνται ή επιδοτούνται, κάθε μήνα, από τον κρατικό προϋπολογισμό, να ζεις δηλαδή, ως παράσιτο, με τα χρήματα των φορολογούμενων (ελλήνων ή ευρωπαίων, το ίδιο είναι) και να βολτάρεις, στην υγειά των "κορόιδων", που εργάζονται !
     Είναι καιρός να αντιμετωπίσουμε, στην Ελλάδα, την πραγματικότητα : ό,τι και να λένε οι Καμένοι, οι Μπαρουφάκηδες και οι Τσίπρες, για την ύπαρξη σκοτεινών δυνάμεων και εξωτερικών παραγόντων, που θέλουν το κακό μας και μας πολεμάνε, η μόνη αλήθεια είναι πως, για τη χρεοκοπία μας (οικονομική και όχι μόνον) ευθύνεται η μαλακία, που μας δέρνει επί 40 χρόνια, ότι όλοι θέλουν να πληρώνονται, χωρίς να εργάζονται, νοοτροπία που καλλιέργησαν οι ξοφλημένοι πολιτικοί, που μας κυβέρνησαν και κυβερνούν, επειδή απλά και αυτοί κάνουν το ίδιο.
       Αυτό πρέπει να το μάθουν και οι ξένοι και οι έλληνες ομογενείς, σε όλον τον πλανήτη, για να μην αισθάνονται οίκτο, για αυτά που συμβαίνουν, στην πατρίδα τους, μόνο αηδία για την κατάντια της Ψωροκώσταινας και χαρά, που έφυγαν και γλίτωσαν από τα σκατά !

2 σχόλια:

  1. προς αποφυγή παρανοήσεων και παρεξηγήσεων, να πω 1. δεν θεωρώ τον εαυτό μου δουλευταρά και πιστεύω ακράδαντα ότι δουλεύουμε για να ζούμε και δε ζούμε, για να δουλεύουμε (!) και 2. ότι υπάρχουν επίσης εκατοντάδες χιλιάδες που πληρώνονται μόνο και μόνο, για να εμφανίζονται κάπου, για μερικές ώρες, δεν παράγουν δηλαδή τίποτα, ούτε εργάζονται ουσιαστικά, αλλά μόνον τυπικά, απλά λένε ότι δουλεύουν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν κάποιος είναι άεργος, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να δουλέψει, είναι πρόβλημά του, όταν όμως το άτομο αυτό πληρώνεται, από το κράτος, τότε γίνεται πρόβλημα ΟΛΩΝ, της κοινωνίας και είναι άδικο να εργάζονται οι υπόλοιποι, για να συντηρούν αυτούς, που ζουν τη "σκυλίσια ζωή", αυτούς που είναι σκύλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.