Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

τα νέα μέτρα είναι αναπόφευκτα...!

     Μπορεί οι πινόκιο-πολιτικοί μας, να λένε ότι δεν χρειάζονται και δεν θα παρθούν νέα μέτρα, για εσωτερική και εξωτερική (βλ. γερμανικές εκλογές) κατανάλωση, ωστόσο κανείς δεν τους πιστεύει και δικαιολογημένα, αφού το έργο το έχουμε ξαναδεί !
   Αν υπήρχε κλινική αποτοξίνωσης, από το ψέμα, οι έλληνες πολιτικοί, θα ήταν οι καλύτεροι πελάτες, αφού το ψέμα και η εξαπάτηση, έχουν γίνει "δευτέρα φύσις" τους, είναι τσακωμένοι με την Αλήθεια και στην τελική, έτσι βγάζουν το ψωμί τους (παντεσπάνι, για την ακρίβεια)...
   Με "μαγειρεμένα" στοιχεία, μπήκαμε, χωρίς να πρέπει, στην ΟΝΕ (το παραδέχτηκε και η Μέρκελ δημόσια, πολύ πρόσφατα) και τώρα, με μαγειρέματα και λογιστικές αλχημείες, πάνε να εμφανίσουν πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία υπάρχουν, μόνον στη σφαίρα της φαντασίας τους, προκειμένου, οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι, να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν το φαγοπότι των ολίγων, την ώρα που η "πραγματική" Ελλάδα αργοπεθαίνει, κυριολεκτικά !
  Ακόμα και η τράπεζα της ελλάδος, που έβγαινε, μετά τις ανακοινώσεις του πινόκιο Σταϊκούρα και τους χάλαγε τη σούπα, παρουσιάζοντας την πραγματική εικόνα της ελληνικής οικονομίας (μείωση εσόδων, αύξηση δαπανών, διόγκωση ελλείμματος και δημόσιου χρέους !!), αναγκάστηκε να "πάει με τα νερά τους", αφού της τράβηξαν το αυτάκι, γιατί έθετε σε κίνδυνο τις "δόσεις" των πρεζακίων-ανεπάγγελτων της πολιτικής (και πως να κάνει αλλιώς, αφού είναι και αυτοί διορισμένοι κρατικοδίαιτοι κηφήνες και δεν είναι εποχές να ρισκάρεις το κεφάλι σου)...
    Τα νούμερα και η πραγματική κατάσταση είναι αμείλικτα και δεν αφήνουν περιθώρια, ότι τα νέα μέτρα περικοπών και λιτότητας, είναι αναπόφευκτα και εν πολλοίς ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΑ (από "μέσα", όχι από "έξω") : ιλιγγιώδης αύξηση των χρεών προς ασφαλιστικά ταμεία (όσο δεν βγαίνει ανθρώπινη ρύθμιση, με ελεύθερες καταβολές), το ΙΚΑ λέει θα δανειστεί, για να πληρώσει συντάξεις Οκτωβρίου, κάθε 15 ή 30 μέρες έχουμε δανεισμό-δημοπρασίες ομολόγων, τραγική αναλογία μεταξύ συνταξιούχων, ανέργων και αέργων αφενός και εργαζομένων, αφετέρου, απουσία ιδιωτικοποιήσεων και άλλα πολλά !
    Αν σκεφτείς δε ότι τα ελλείμματα αυτά, δημιουργούνται σε μία περίοδο έντονης και εξαντλητικής υπερφορολόγησης, τότε καταλαβαίνεις ότι κάτι πάει ΠΟΛΥ στραβά εδώ, ότι το βαρέλι δεν έχει αποκτήσει ακόμα πάτο, ό,τι και να ρίξεις μέσα, χαμένο πάει...
    Σε μία αλλοπρόσαλλη κοινωνία 10.000.000, όπου ουσιαστικά 2.000.000 εργάζονται, για να συντηρήσουν τον εαυτό τους και άλλα 8.000.000, το να μιλάς για πρωτογενή πλεονάσματα, δεν είναι απλά ψέμα, αλλά καφρίλα και αλητεία, δείχνει κυνισμό και παντελή έλλειψη ηθικών φραγμών (εκτός αν είσαι τόσο ...βλάκας και δεν ξέρεις τι σου γίνεται) !!
    Ας ελπίσουμε τουλάχιστον τα νέα μέτρα, αυτή τη φορά, να είναι δίκαια και προς τη σωστή κατεύθυνση, διότι, αν συνεχίσουν να ρίχνουν βάρη στον ιδιωτικό τομέα και να χαϊδεύουν το δημόσιο, μετά θα αρχίσουν να παίρνουν μέτρα, για τα φέρετρά τους...
    Την κρίση δεν πρέπει να πληρώσουν οι Κροίσοι, όπως λένε οι αναρχοκομμουνιστές (εκτός αν έγιναν κροίσοι με κλεμμένα), αλλά αυτοί, που τα έφαγαν, όλα αυτά τα χρόνια, αυτοί που δημιούργησαν την "κρίση", ο Πάγκαλος και η τεράστια παρέα του, αυτό είναι το μόνο Σωστό και Δίκαιο !!!



1 σχόλιο:

  1. όσο οι πολιτικοί μας, θα ζουν στο ψέμα και στο σκοτάδι, αρνούμενοι να αντικρύσουν την πραγματικότητα και τις ευθύνες τους, τόσο και η χώρα, θα μένει στο σκοτάδι και τη μιζέρια ! Μία θεραπεία-σοκ, είναι πάντα προτιμότερη, από τον αργό και βασανιστικό θάνατο : έτσι και η Ελλάδα, μοιάζει με έναν ασθενή, που κρατιέται στη ζωή, με μηχανικά-τεχνητά μέσα, αντί να θεραπεύεται...Όπως στην Κύπρο, κουρεύτηκαν, εν μία νυκτί, οι καταθέσεις, κατά 40%, έτσι και εδώ, αν από το 2010, από την αρχή, είχε "κουρευτεί" ο δημόσιος τομέας (από 1.000.000 σε 600.000) και οι συντάξεις και ΟΛΕΣ γενικά οι κρατικές παροχές (επιδόματα κλπ), κατά 40%, δεν θα ζούσαμε τώρα το μαρτύριο της σταγόνας, με νέα (ημι)μέτρα κάθε τρεις και λίγο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.