Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Η δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα.

     Η ανακοίνωση κάποιων απόστρατων αξιωματικών, προκαλεί ένα σχετικό θόρυβο και ανησυχία, για το ενδεχόμενο ακόμα και πραξικοπήματος, ωστόσο θεωρώ ότι ο κίνδυνος αυτός, δεν είναι και τόσο υπαρκτός !
  Βασικά, έχω την αίσθηση, ότι αφού δεν έγινε το πραξικόπημα, πριν 1-2 χρόνια, τότε που υπήρχε και μεγαλύτερη πολιτική αστάθεια και βρισκόμασταν στη δίνη των Μνημονίων, δε νομίζω να γίνει τώρα, που τα (πιο) δύσκολα πέρασαν και υπάρχει μια σχετική πολιτική σταθερότητα.
   Όταν η χώρα κατρακυλούσε και οι πολιτικοί μας, δεν μπορούσαν να συννενοηθούν στοιχειωδώς, για να σχηματιστεί κυβέρνηση και μας έσερναν σε αλλεπάλληλες εκλογές, έλεγα, χαριτολογώντας, στον περίγυρό μου, ότι τα φώτα στους όρχους, μένουν όλο το βράδυ ανοικτά και κάποιοι γρασάρουν και μαρσάρουν τα τανκς !
   Η αλήθεια είναι, πως η χειρότερη δημοκρατία, είναι προτιμότερη, από την καλύτερη χούντα, η αναστολή και ο περιορισμός βασικών ατομικών και συλλογικών ελευθεριών, δεν μπορεί να ισοσκελίσει, ούτε την οικονομική ανάπτυξη, ούτε τίποτα...
   Δεν ξέρω τι όνειρο είδαν οι απόστρατοι και έβγαλαν ανακοίνωση, όπου μας το παίζουν και νομομαθείς και αναλύουν το Σύνταγμα και του Νόμους, αλλά, αν θέλουν να ανατρέψουν το παρόν καθεστώς και να αλλάξει η κατάσταση, μπορούν να συστήσουν κόμμα και να κατέβουν στις επόμενες εκλογές, τόσο απλό είναι !
   Φαντάζομαι, επειδή δεν ζούσα το '67, ότι τα πραξικοπήματα, δεν ...προαναγγέλονται, με δελτία τύπου και ανακοινώσεις...
    Από την άλλη μεριά, είναι προφανές και σαφές, ότι η δημοκρατία, που έχουμε σήμερα, πάσχει σοβαρά, από την έλλειψη αξιοκρατίας, τη διαφθορά, την αδιαφάνεια, τις πελατειακές σχέσεις και χίλιες δύο άλλες ασθένειες, που θα μπορούσε πιθανόν να εξαλείψει ή να περιορίσει μία στρατιωτική χούντα, όμως το αντίτιμο είναι βαρύ και ασήκωτο !
   Δε χρειάζεται να στηθούν έκτακτα στρατοδικεία και να εκτελεστούν, με συνοπτικές διαδικασίες, όσοι συνετέλεσαν στη χρεοκοπία της ελλάδας, το όπλο του πολίτη, είναι η ψήφος του και μπορεί με αυτή, να "τιμωρήσει", όσους ευθύνονται για την κατάντια μας και μάλιστα εκείνους, που δείχνουν αμετανόητοι και έτοιμοι, να συνεχίσουν τις ίδιες τακτικές και πρακτικές (αναφέρομαι βασικά στο συριζα, το κόμμα της άκρας συντήρησης).
    Μακριά βέβαια, από λαϊκιστές και εγκληματίες (χ.α) !
    Εξάλλου, μοιάζει κάπως παρανοϊκό, όσοι υπηρέτησαν ή υπηρετούν, αυτό το "σάπιο" σύστημα, να εμφανίζονται τώρα, ως τιμητές του και επίδοξοι ανατροπείς, γιατί το υπηρέτησαν τόσα χρόνια και τι είναι αυτό, που τους κάνει τώρα, να επαναστατούν εναντίον του ; Επειδή κόπηκε η σύνταξη ; Πόσα λεφτά, ας μας πουν, έχουν εισπράξει, από το ελληνικό κράτος, όλοι αυτοί, είτε ως μισθό, είτε (και) ως σύνταξη, χρήματα, που είτε προέρχονταν από τους φορολογούμενους, είτε από δανεικά, που τώρα πληρώνουμε ;
     Όποιος Δ.Υ (εν ευρεία εννοία), εμφανίζεται ως χρυσαυγίτης, χουντικός κλπ. και επιθυμεί την ανατροπή του καθεστώτος, στο οποίο θέλησε και μπήκε, θα πρέπει -προφανώς- να επισκεφτεί ψυχίατρο και φυσικά να απολύεται πάραυτα !!
     Όλοι αυτοί, που βγαίνουν και δηλώνουν αντίπαλοι του καθεστώτος, το οποίο του έθρεψε και τους ταΐζει ακόμα, θα έπρεπε να αποτελούν βούτυρο στο ψωμί της τρόϊκας και του Κυριάκου, που πονοκεφαλιάζουν, για το ποιοι πρέπει να απολυθούν, από το δημόσιο...

1 σχόλιο:

  1. αν θα είχαν λόγο κάποιοι να κάνουν "πραξικόπημα", αυτοί είναι τα 2 εκατομμύρια ελλήνων, που εργάζονται, για να φυτοζωούν οι ίδιοι και να καλοπερνάνε άλλα 8 εκατομμύρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.