Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Οι γνώμες αλλάζουν...

     Αναφέρομαι στις γνώμες, που έχουμε, για τους άλλους ανθρώπους, καθώς μαθαίνουμε περισσότερα για αυτούς, το τι κάνουν ή δεν κάνουν και συγκεκριμένα στον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη, για τον οποίο είχα γράψει τα καλύτερα, αλλά ήρθε ίσως η ώρα να αναθεωρήσω και μάλιστα πολύ σύντομα !
  Ο Άδωνης λοιπόν, προερχόμενος από τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, μετά από ένα σύντομο, αλλά επιτυχημένο πέρασμα από το υπουργείο ναυτιλίας, ήρθε στο Υγείας και έχει επιδοθεί σε ένα αγώνα δρόμου, για να "κερδίσει το στοίχημα", ότι δηλαδή δεν θα απολυθεί κανείς από όσους μπήκαν σε κινητικότητα στο χώρο ευθύνης του, η ΜΟΝΗ του έγνοια, μοιάζει να είναι αυτή...
  Αν ισχύουν και οι φήμες, ότι έχει διορίσει όλο το σόι της γυναίκας του, στην κρατική εταιρία "Κτηματολόγιο Α.Ε", τότε σημαίνει ότι ο πρώην αντι-συστημικός βιβλιοπώλης, έγινε πιο συστημικός και από "επαγγελματίες" της πολιτικής, ότι το τέρας του συστήματος, τον αφομοίωσε για τα καλά και ...από δω πάν' και οι άλλοι !
   Μπορεί σε νοσηλευτές και ιατρούς, να μην περισσεύει κανείς, αλλά τι γίνεται με άλλες ειδικότητες και παρατρεχάμενους, στα Νοσοκομεία, τραπεζοκόμους, ηλεκτρολόγους, τεχνίτες και λοιπό βοηθητικό προσωπικό ;; Εκεί δεν υπάρχουν υπεράριθμοι ; Εκεί δεν πρέπει να υπάρξουν διαθεσιμότητες, κύριε Υπουργέ ;
    Μπορεί να έχουμε κοντή μνήμη, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει βελτιωθεί κάπως, δεν ξεχνάμε πλέον τα σκάνδαλα, την επόμενη μέρα της αποκάλυψής τους, όπως παλιά, έτσι και με την "αποκάλυψη", ότι το νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" με 5 παρτέρια, απασχολεί εκατοντάδες ...κηπουρούς, άρα υπάρχει λίπος να καεί και εκεί άφθονο και όχι να κόβουμε από φάρμακα και να χρεώνουμε τους ασθενείς, για την επίσκεψη στα νοσοκομεία !
    Είναι φανερό πλέον ότι και ο Άδωνις, βαδίζει στα χνάρια της (πολιτικής) αθλιότητας, που μας έφερε στη χρεοκοπία, υπερασπιζόμενος τα τρωκτικά και κάνοντας τα πάντα, για να τα προστατεύσει, αντί να κοιτάξει να βελτιώσει τις άθλιες παροχές υγείας, που δίνει το ΕΣΥ.
    Χθες έμαθα, από θείο μου, που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αττικής, με σοβαρό πρόβλημα, ότι πριν 10 μέρες, που κατέρρευσε στη Χαλκίδα, όπου ζει, χρειάστηκε να μεταφερθεί επειγόντως στην Αθήνα και από το νοσοκομείο Χαλκίδας, του είπαν ότι τα ασθενοφόρα ..δεν έχουν πετρέλαιο, για να κινηθούν !!!
    Αναρωτιέμαι σε ποια μη-χρεοκοπημένη χώρα, θα μπορούσε να ισχυριστεί υπάλληλος αυτό το πράγμα και πως κοιμούνται, αυτά τα άτομα, το βράδυ ; Όταν τους είπαν, ότι θα βάλουμε εμείς το πετρέλαιο, φυσικά αρνήθηκαν, τόσο "ευέλικτο" είναι το δημόσιο και τόσο ακατάδεκτο ! (για την Ιστορία, να πούμε ότι ο θείος μου, μεταφέρθηκε στην Αθήνα, με ασθενοφόρο της εταιρίας ΛΑΡΚΟ, στην οποία δουλεύει ο γαμπρός του, εταιρία, που δίνει δουλειά σε πολύ κόσμο στην Εύβοια, κάνει κοινωνικό έργο π.χ με διάνοιξη δρόμων και εντούτοις πάνε να την κλείσουν οι μαλάκες της εγχώριας, τρόπος του λέγειν, και εξωχώριας τρόϊκας).
   Αν καταλήξει ασθενής, επειδή τα ασθενοφόρα, δεν έχουν καύσιμα, ποιον πρέπει να λιντσάρουν οι συγγενείς του νεκρού κύριε υπουργέ της Υγείας ; Τους υπαλλήλους, στο γραφείο κίνησης, τον διοικητή του Νοσοκομείου ή εσένα, τραγικέ τύπε, που ασχολείσαι με "στοιχήματα" περί μη απόλυσης, όταν δεν παρέχεις ούτε τα στοιχειώδη, όπως η επείγουσα μεταφορά ασθενούς ;;
    Η ίδια δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, φοβάμαι όμως ότι επικρατεί και στους κόλπους των γιατρών, των δημόσιων νοσοκομείων, διότι ακούω για λάθος διαγνώσεις (ειδικά στην περιφέρεια), για λάθος δοσολογίες φαρμάκων και για ατάκες του τύπου : "είσαι πολύ άσχημα, θα σε αναλάμβανα, αλλά φεύγω για διακοπές..." !!
    Κατά τ' άλλα, το φακελάκι φακελάκι και τα εκατομμύρια στους λογαριασμούς των γιατρών του ΕΣΥ, αυξάνονται, από ότι μαθαίνουμε, επομένως Άδωνη, έχεις πολλά να κάνεις ακόμα, για να μπει τάξη στο "δημόσιο" σύστημα υγείας, που με την ανεπάρκειά του, σε στέλνει στον ιδιωτικό τομέα, ασχολήσου με τα επείγοντα και τα βασικά, ώστε να μην χάνονται άδικα ανθρώπινες ζωές και άσε τις δημόσιες σχέσεις, για ψηφαλάκια.




 

1 σχόλιο:

  1. μετά το τελευταίο περιστατικό, όπου ασθενής αφέθηκε να πεθάνει στην Αμαλιάδα, επειδή στο νοσοκομείο του Ρίο, της Πάτρας, αρνήθηκαν να τον χειρουργήσουν, γιατί ..είχε περάσει η ώρα 3 το μεσημέρι και δεν εφημεύρευαν, επιβεβαιώνεται, σε χρόνο ρεκόρ, η δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία των γιατρών του ΕΣΥ, για την οποία μίλησα ! Η διαφορά εδώ, είναι ότι με αυτή τη νοοτροπία, χάνονται ανθρώπινες ζωές...! Σε οποιοδήποτε πολιτισμένο κράτος του κόσμου, ο υπουργός Υγείας, θα είχε παραιτηθεί και στην Ιαπωνία, θα είχε κάνει χαρακίρι...Εδώ "διετάχθη ΕΔΕ", ως συνήθως και οι γιατροί του Ρίο και της υπόλοιπης Ελλάδας, μπορούν να συνεχίσουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, για το δημόσιο νοσοκομείο (χαχα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.