Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

μία είναι η λύση, για τα ληξιπρόθεσμα προς ασφαλιστικά ταμεία !

     Δεν εννοώ την άφεση χρέους, τη "σεισάχθεια" (δεν είμαι συριζαιος, χαχα), αν και κανονικά έτσι θα έπρεπε να γίνει, αφού το κράτος μας πήρε τα λεφτά και τώρα μας λέει ότι χρωστάμε (καλό κόλπο, ε ;) !
   Η τελευταία ρύθμιση, με το μεγαλεπήβολο όνομα "Νέα Αρχή", αποδείχτηκε πιο ..παλιά και από τις παλιότερες, με συνέπεια να μπει σε αυτή, ένα 4% των οφειλετών, αφού έχει τόσους όρους και προϋποθέσεις, για να μπεις, που ...μένεις απ' έξω, όσο καλές προθέσεις και να έχεις.
  Η μοναδική λύση, λοιπόν, όπως έχω ξαναπεί, είναι οι ελεύθερες καταβολές : όσα έχω, όποτε έχω !!
  Δεν ζητάμε να μας χαρίσουν ούτε τις προσαυξήσεις, διότι αυτό θα ήταν άδικο, προς όσους πλήρωσαν έγκαιρα...
   Το "κόλλημα", που έχουν οι πολιτικοί μας, σε ένα σύστημα, με μηνιαίες και μάλιστα ισόποσες καταβολές, το κατανοώ : όταν δεν έχεις δουλέψει ποτέ και ειδικά σε ελεύθερο επάγγελμα, όταν έχεις συνηθίσει ότι ο πελαργός φέρνει κάθε μήνα, την τάδε μέρα, τα λεφτά στην πόρτα σου, δεν μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερο !
   Με τις ελεύθερες καταβολές, θα μπορεί κάποιος να βάλει τον ένα μήνα, 100 ευρώ και τον άλλο, 300 ή 500 ή να κάνει 2 και 3 πληρωμές μέσα σε ένα μήνα, γιατί να απαγορεύεται αυτό ;;!!
   Να δημιουργηθεί δηλαδή ένα σύστημα, ανάλογο, με το λεγόμενο "αλληλόχρεο τραπεζικό λογαριασμό", να πηγαίνει ο κάθε οφειλέτης στην (κάθε !! όχι σε μία) τράπεζα, με τον αριθμό μητρώου του και να καταθέτει (τα όσα) χρήματα και να ενημερώνεται αυτόματα, η προσωπική του μερίδα, να μειώνεται ισόποσα το χρέος του.
   Ο ελεύθερος επαγγελματίας, δεν έχει σταθερά, κάθε μήνα, έσοδα, όπως οι πολιτικοί και τα λοιπά τρωκτικά και παράλληλα, έχει και πολλά έξοδα, που πάλι τα πληρώνει από την τσέπη του και όχι ο φορολογούμενος, όπως γίνεται π.χ με τους βουλευτές !
   Για να μιλήσω για εμάς, τους μάχιμους δικηγόρους, μπορεί τον ένα μήνα, να κάνεις τζίρο 3000 ευρώ και τον επόμενο ..300, μπορεί να έχεις 10 δικαστήρια σ'ένα μήνα και να ...αναβληθούν όλα, να σε φεσώσει κάποιος πελάτης και γενικά δεν μπορείς να προγραμματίσεις τα έσοδά σου, σε μηνιαία βάση, όπως ένας μισθωτός.
    Επιπλέον, το καλοκαίρι, που τα δικαστήρια είναι κλειστά, έχεις σχεδόν μηδενικά έσοδα και εντούτοις, το κράτος, σου στέλνει να πληρώσεις, φόρους και χαράτσια, τον Αύγουστο και το Σεπτέμβρη, όπου "δεν υπάρχει σάλιο".
   Πρέπει λιγάκι τα μυαλά να ξεκολλήσουν, των υπαλλήλων τόσο της εγχώριας, όσο και της εξωχώριας κυβέρνησης και να αρχίσουν βασικά να παίρνουν στροφές, για το πως θα διευκολυνθεί ο κόσμος να πληρώσει και όχι πως θα βάζουν εμπόδια : όταν θέλεις από κάποιον λεφτά, κοιτάς να τον διευκολύνεις, να σε πληρώσει, δεν κάνεις τα πάντα, για να μην σε πληρώσει !!
   Στο κάτω-κάτω, με τις ελεύθερες καταβολές, θα ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι, αυτοί που θέλουν να πληρώσουν, αλλά αδυνατούν, από τα λαμόγια, από εκείνους, που δεν θέλουν να πληρώσουν, άσχετα αν έχουν ή όχι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.