Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ποινική αξιολόγηση της δολοφονίας στο Κερατσίνι !

       Αν ο Ευαγγελάτος-"εισαγγελάτος" και οι άλλοι δημοσιογράφοι (με εξαιρέσεις), ήταν πραγματικοί εισαγγελείς, τότε οι φυλακές θα είχαν γεμίσει προ πολλού ασφυκτικά και το λέω, διότι από χθες ψάχνουν όλοι να βρουν τον ηθικό αυτουργό, χωρίς να πολυκαταλαβαίνουν την έννοια του όρου !
    Από το να πεις σε κάποιον "έλα εδώ γιατί γίνεται ή θα γίνει φασαρία", μέχρι να κατηγορηθείς για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία, υπάρχει ΜΕΓΑΛΗ απόσταση, διότι ο ηθικός αυτουργός θα πρέπει να "οδηγήσει" (πιεστικά, φορτικά και πειστικά) τον φυσικό αυτουργό, σε συγκεκριμένη πράξη, σε συγκεκριμένο έγκλημα και κατά κανόνα, εναντίον συγκεκριμένου στόχου.
    Αυτό δε σημαίνει βέβαια, ότι αποκλείεται να υπάρξει και ηθικός αυτουργός, από την έρευνα, άλλωστε το μόνο σίγουρο, είναι ότι για την υπόθεση αυτή (που έχει εκτός από τις καθαρά νομικές διαστάσεις και πολλές άλλες, ηθικές, πολιτικές, κοινωνικές, ψυχολογικές κλπ), θα κατηγορηθούν πολλά άτομα και όχι μόνον ο (εν ψυχρώ) δολοφόνος !
    Πρώτα-πρώτα, υπάρχει το αδίκημα της συμπλοκής, που προβλέπει ποινή φυλάκισης, έως 3 έτη, σε όσους συμμετείχαν σε αυτή (εκτός, λέει ο Νόμος, αν κάποιος συμπλέχθηκε, ...χωρίς υπαιτιότητα).
    Έπειτα, υπάρχουν σκοτεινά σημεία, για το ρόλο των αστυνομικών, που βρίσκονταν στην περιοχή, οι ευθύνες των οποίων, αν υπάρχουν, μπορεί να φτάσουν, από το "απλό" πλημμέλημα της παράλειψης λύτρωσης, από κίνδυνο ζωής, έως την κακουργηματική έκθεση ή και αυτήν ακόμα την ανθρωποκτονία, εκ παραλείψεως !!
    Ο ισχυρισμός της αστυνομίας, ότι οι δράστες ήταν πολλοί, ντερέκια κλπ, έχει κάποια βάση και αξία, αλλά υπάρχει και ο αντίλογος : ότι εσύ έχεις όπλο, που δεν είχαν αυτοί, όπλο, που σου παρέχει το ελληνικό κράτος, για να προστατεύεις τον πολίτη και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις, ως ύστατο μέσο...
    Τέλος, διερεύνησης χρήζουν και οι καταγγελίες, για καθυστέρηση του ασθενοφόρου (ήδη έχει διαταχθεί έρευνα) !
    Μπορεί ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ και του ΕΚΑΒ, να λένε τα δικά τους, ως οφείλουν, αλλά οφείλουν και οι δικαστικές αρχές να κάνουν τη δουλειά τους, διότι διαψεύδονται από τις μαρτυρίες, όσων ήταν παρόντες και είναι ανάγκη να αποδοθούν ευθύνες, διότι αλλιώς δεν θα αλλάξει τίποτα...
     Οι μεν αστυνομικοί, θα συνεχίσουν να χαϊδεύουν τους χρυσαυγίτες και οι διασώστες, θα συνεχίσουν να βλέπουν μπάλα, αντί να σώζουν ζωές, δουλειά για την οποία πληρώνονται !
     Για να μην πολυλογούμε, η θυσία του Παύλου, ξεγύμνωσε, ξεφτίλισε, ξανά, το ελληνικό κράτος και τη λειτουργία του και η υπομονή του κόσμου εξαντλείται, αν οι δικαστές δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και απερίσπαστοι από πιέσεις, θα είμαστε αναγκασμένοι να τα ξαναζήσουμε...
      Αν κάποιος φτάνει στο φόνο, για να μην χάσει το χαρτζηλίκι της χ.α, τότε αυτό κάτι σημαίνει για το στάδιο, στο οποίο βρίσκεται η ελληνική κοινωνία (κατά βάση, ο ιδιωτικός τομέας) και για τις ακολουθούμενες πολιτικές, των τελευταίων χρόνων, την ίδια στιγμή, που ο βενιζέλος, αποκαλύπτεται ότι παρακαλούσε να γίνει "μαγείρεμα" των οικονομικών στοιχείων, για να συνεχίσει να παίρνει τις "δόσεις" του, αυτός και οι κομματικοί στρατοί, που δημιούργησαν !!



 

1 σχόλιο:

  1. την απολογία του δράστη (δε λέω κατηγορούμενου, επειδή έχει ομολογήσει), δεν αξίζει να την σχολιάσει κανείς...Αυτά όμως, που είναι άξια σχολιασμού, είναι : 1. ότι οι ιδεολογίες κλπ. δεν υπάρχουν, μία είναι η ιδεολογία, όπως αποδεικνύεται και τώρα : Το Χρήμα ! Διότι, δήλωσε ότι παλιότερα ανήκε στο ΚΚΕ !!! και 2. μπορεί τα πρόβατα, που βρίσκει η χ.α, να σκίζονται για αυτήν ή και να σκοτώνουν, αλλά αν γίνει στραβή, όχι μόνον δεν υπάρχει υποστήριξη από το "κόμμα", αλλά "δεν σε ξέρουμε και δεν μας ξέρεις" ! χαχα. Φυσικά, είναι αστείο να πιστεύει κανείς, ότι μπορεί ο δράστης να "δώσει" άλλα άτομα, έχει και οικογένεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.