Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Ύβρις ή ..Νέμεσις ;;

   Ο γνωστός τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός "μαϊντανός", ο περισπούδαστος καθηγητής Οικονομικών, που έχει λύσει προ πολλού το οικονομικό του πρόβλημα και μετακόμισε στην Αμερική, για να αφήσει εμάς να παλεύουμε με τα σκατά εδώ, ενώ εκείνος απολαμβάνει τη ζωή του "στο Αμέρικα", ξαναχτύπησε, απ' ότι είδα !
    Δε διάβασα το άρθρο του, για το ζήτημα της Κύπρου, διότι απλά δεν θέλω πλέον να ασχολούμαι μαζί του, με κάποιον που σχολιάζει τα ζητήματα από απόσταση και εκ του ασφαλούς, αυτό ας το κάνουν τα μέσα μαζικής αποβλάκωσης, που κρέμονται από τα χείλη του, κάθε φορά, ωστόσο είδα τον τίτλο : μιλάει για ύβρη στην υπόθεση της Κύπρου...
     Η Κύπρος περνάει κάποιες δύσκολες στιγμές, αυτήν την ώρα και όλοι (προσ)ευχόμαστε να τις ξεπεράσει σύντομα, άλλωστε το χρέος της δεν είναι δα και τόσο μεγάλο, όπως π.χ της Ελλάδας.
     Ωστόσο, τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες, στη Μεγαλόνησο, πιο πολύ σε "νέμεση" μου κάνουν, παρά σε ..ύβρη !
      Δε νομίζω να αμφιβάλλει κανείς, ότι στην Κύπρο γινόταν ξέπλυμα μαύρου (έως κατάμαυρου) χρήματος, όλα τα αυτά τα χρόνια, ότι ουσιαστικά είχε δημιουργηθεί ένας φορολογικός "παράδεισος", ένα ασφαλές "καταφύγιο", για λαμόγια κάθε είδους και φυλής (είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο πως προστατεύουν τα χρήματά τους, εκείνοι που μόχθησαν λίγο έως καθόλου, για να τα αποκτήσουν... !)
      Η Κύπρος θεωρούνταν ένα πλούσιο και ευήμερο Κράτος, με ισχυρό νόμισμα και μαγνήτης επενδύσεων, λόγω χαμηλών φορολογικών συντελεστών.
      Χρειάστηκε ένα τυχαίο (χαχα, γελάω, επειδή ο Θεός δεν αφήνει τίποτε στην τύχη και τιμωρεί, ναι, τιμωρεί, όχι για εκδίκηση, αλλά για διόρθωση) γεγονός, η έκρηξη στο Μαρί, για να σκάσει και αυτή η φούσκα και να αρχίσει ο κατήφορος.
       Από εκεί και μετά, η αδικία θα είναι φυσικά να φορολογηθούν και οι μικροκαταθέτες, οι μεροκαματιάρηδες και οι αληθινοί νοικοκύρηδες, που δε φταίνε σε τίποτα, ούτε συμμετείχαν σε ξεπλύματα κλπ.
        Σε κάθε περίπτωση, αποδεικνύεται ότι η απομάκρυνση από το Θεό, η "αγιοποίηση" του χρήματος και το ξέχασμα των αληθινών αξιών, έχουν οδυνηρές συνέπειες, για ανθρώπους, αλλά και κράτη.
        Είναι καιρός λοιπόν περισυλλογής και αυτοκριτικής ΚΑΙ για τους Κύπριους αδερφούς μας, που είναι ομόδοξοι, ορθόδοξοι Χριστιανοί και εκείνοι !
         Είμαι σίγουρος ότι ο Άγιος Σπυρίδωνας, ο μέγας αυτός Κύπριος Άγιος και προστάτης των απανταχού φτωχών, δεν θα αφήσει έτσι το νησί του, την πατρίδα του, θα βάλει ξανά το "χεράκι" του, αν του το ζητήσουν οι Κύπριοι και στο τέλος όλα θα πάνε καλά.
         Το ζήτημα είναι όμως να προσέχουμε, ..για να έχουμε και όχι να κάνουμε την κουτσουκέλα και μετά να παρακαλάμε τον Άγιο, για βοήθεια, κάθε φορά, να επεμβαίνει δηλαδή κατασταλτικά, αφότου έχει γίνει η ζημιά.
         Όπως και να έχει πάντως, όπως και όλοι οι Άγιοι, έτσι και ο Άγιος Σπυρίδων, δεν κρατάει κακία, η οργή του δεν βαστάει για πολύ και είναι πρόθυμος να βοηθήσει πάντα, όταν του ζητηθεί, από κάθε φτωχό και αδικημένο άνθρωπο : ένας ταπεινός βοσκός ήταν και ο ίδιος και αξιώθηκε να φτάσει σε τόσο μεγάλα ύψη Αγιοσύνης και Μεγαλείου, λόγω της μεγάλης και αταλάντευτης ορθόδοξης Πίστης Του και της (αμφίδρομης) αγάπης του, για τον Χριστό.
         









1 σχόλιο:

  1. αυτό που έχει σημασία, είναι ότι ΟΛΑ γίνονται για κάποιο λόγο και -στο τέλος- τα πράγματα πάνε προς το καλό ή τουλάχιστον προς το καλύτερο ! ένα πρώτο θετικό π.χ θα είναι αν τελικά παραιτηθεί ο κίναιδος και ασχημομούρης Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου...Οι κρίσεις, οι δοκιμασίες κλπ. είναι η μεγαλύτερη ευλογία, γιατί αυτές είναι που μας βοηθούν να καταλάβουμε ότι κάτι δεν κάνουμε σωστά και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.