Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ποιοι είναι οι "επίορκοι", που πρέπει να φύγουν ;;

  Τελευταία γίνεται πολύς λόγος για επίορκους υπαλλήλους, για το αν καλώς ή κακώς πληρώνονται, ενώ είναι ακόμα και μέσα στη φυλακή, για το ότι πρέπει να είναι οι πρώτοι, που θα απολυθούν κλπ, όχι μόνον από τα ΜΜΕ, αλλά και από στελέχη της κυβέρνησης και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό !
   Καταρχάς, δεν έχουν καταλάβει ότι το δημόσιο δεν θα εξυγιανθεί, ούτε θα υπάρξει κάποιο-ουσιαστικό- δημοσιονομικό όφελος, αν φύγουν οι 5 ή 7 χιλιάδες "επίορκοι", ούτε αν μπουν 25.000, σε διαθεσιμότητα, οπότε και θα συνεχίσουν να πληρώνονται : τα νούμερα αυτά, μπροστά στο 1 εκατομμύριο σχεδόν Δ.Υ, εν ευρεία έννοια, είναι απλά ΤΡΙΧΕΣ, ασπιρίνη για τον καρκίνο...
    Σε πρώτη φάση, αυτό που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, είναι ότι θα πρέπει να ΠΑΓΩΣΟΥΝ όλες οι προσλήψεις στο δημόσιο (με ελάχιστες εξαιρέσεις ίσως, όπως π.χ νοσηλευτές) και τα όποια κενά, να καλύπτονται, με (υποχρεωτικές) μετατάξεις, ωστόσο βλέπουμε να συνεχίζονται οι προσλήψεις "συμβούλων" και "επιστημονικών συνεργατών", που δείχνουν ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας, είναι αλλού για αλλού, τα μυαλά είναι ακόμα κολλημένα στις συμπεριφορές και τις νοοτροπίες, που μας χρεωκόπησαν.
     Από εκεί και μετά, οι συνεχιζόμενες προσλήψεις και τα βολέματα των "ημετέρων", σε μία χρεοκοπημένη χώρα, αποδεικνύουν ότι οι επίορκοι κρατικοί λειτουργοί στην Ελλάδα, είναι πολύ ..περισσότεροι από 5 ή 7 χιλιάδες και ότι το ψάρι βρωμάει πάντα από το κεφάλι.
      Στο σημείο αυτό, θα συμφωνήσω 100%, με πρόσφατο κείμενο του Τζήμερου (χωρίς να είμαι ψηφοφόρος του), που διερωτήθηκε αν έφαγε ο Παπαγεωργόπουλος ισόβια, τι ποινή θα άξιζε στον Παυλόπουλο (το Χατζηδάκη, το Στυλιανίδη, θα πρόσθετα κ.ο.κ) και όλους αυτούς τους επαγγελματίες πολιτικούς, που βόλεψαν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο, σε θέσεις αμοιβόμενες από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να εξαγοράσουν την ψήφο τους ;
      Επειδή, κατά τη γνώμη μου, αυτή η συμπεριφορά δεν συνιστά απλώς παράβαση καθήκοντος ή κατάχρηση δημοσίου χρήματος, αλλά ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ της χώρας, η ποινή θα έπρεπε να είναι ισόβια (αυστηρά όμως, όπως οι χουντικοί, να μην βγουν ποτέ, αλλά να πεθάνουν στη φυλακή), αφού η ποινή, που θα τους άξιζε, ήτοι η θανατική, έχει καταργηθεί !
      Συνεπώς, το ερώτημα στην Ελλάδα, θα έπρεπε να τεθεί, μάλλον, αντίστροφα, δηλαδή ποιος ΔΕΝ είναι επίορκος, αφού όρκοι, Νόμοι, Σύνταγμα, αίσθηση καθήκοντος και υπευθυνότητα, είναι έννοιες άγνωστες, ο καθένας κοιτάει πως θα κλέψει το Κράτος ή το διπλανό του.
       Ποιος λογικός άνθρωπος, μπορεί να πιστέψει ότι οι επίορκοι στο Δημόσιο είναι 7.000 (εκτός από τους πολιτικούς μας) ; Απλά αυτοί, τυχαίνει να ελέγχονται πειθαρχικά ή να έχουν περάσει από Δίκες και ποινικές διαδικασίες. Δεν είναι επίορκοι μήπως οι εφοριακοί και οι πολεοδόμοι π.χ, που έβγαλαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό ; Που τα βρήκαν ; Δεν είναι επίορκοι, αυτοί που το πρωϊ, "εργάζονται" στο Δημόσιο και μετά πάνε στις ..δουλειές τους ;; Απαγορεύει ή όχι ο Υπαλληλικός Κώδικας σε Δ.Υ, να ασκούν παράλληλα και άλλη δραστηριότητα ή επάγγελμα (γνωρίζω ασφαλιστές, εμπόρους αυτοκινήτων κλπ) ; Αυτούς πότε θα τους βρουν ;
       Αν έπρεπε να γίνει ξεκαθάρισμα στο Δημόσιο, θα έπρεπε να φύγει το 1/4, ήτοι τουλάχιστον 200.000, ως επίορκοι, ανίκανοι, υπεράριθμοι, ανεπαρκείς, κοπανατζήδες και πάει λέγοντας και όχι να ρίχνουμε στάχτη στα μάτια μας, νομίζοντας ότι με 5000 αποχωρήσεις, λύθηκε το θέμα !
       Από την άλλη, επειδή αναρωτιούνται όλοι, πως γίνεται να πληρώνεται ο τάδε, ενώ διώκεται ή είναι στη φυλακή, είναι προφανώς, διότι αυτό προβλέπει ο Νόμος-Υπαλληλικός Κώδικας, τι να κάνουμε ; Υπάρχουν εξάλλου και ψευδείς καταγγελίες, γιατί θα πρέπει να χάνει κάποιος το μισθό ή τη δουλειά του, επειδή κάποιος εμπαθής, του έκανε μία ψευδή μήνυση ;;!!
        Αυτό είναι και το νόημα του τεκμηρίου της αθωότητας, από εκεί και μετά να δεχθώ ότι τα υπηρεσιακά συμβούλια καθυστερούν, είτε από κακώς νοούμενη συναδελφική αλληλεγγύη, είτε για άλλους λόγους, όπως επίσης ότι, με τους ρυθμούς που (δεν) κινείται η Δικαιοσύνη, μέχρι να βγει τελεσίδικη-αμετάκλητη απόφαση, περνάνε 10 χρόνια, οπότε στο μεταξύ μπορεί να έχει βγει και στη σύνταξη ο άλλος...
        Επίσης, ο ισχύων Υπαλληλικός Κώδικας, ορίζει ότι, για να απολυθεί ένας υπάλληλος, που πιθανόν προσλήφθηκε κακώς (π.χ με πλαστά έγγραφα), δεν θα πρέπει να έχουν περάσει δύο (2) χρόνια, επομένως, πριν κάνουμε εξαγγελίες και λοιπά, καλό είναι να γνωρίζουμε και το ισχύον δίκαιο !
        Αυτό είναι και το λογικό, διότι αν ένας υπάλληλος π.χ προσκόμισε πλαστό πτυχίο αγγλικών, δεν μπορείς να τον διώξεις έτσι απλά, μετά από ..10 χρόνια, ειδικά αν είναι καλός και συνεπής στη δουλειά του, από τη στιγμή μάλιστα, που έχει και οικογένεια, παιδιά κλπ.
        Είναι όμως και πάνω απ' όλα ιεροσυλία να μιλάνε για επίορκους, οι πολιτικοί αρχηγοί και ο ίδιος ο Σαμαράς, που το '93 έριξε το Μητσοτάκη, προδίδοντας την παράταξή του και το κόμμα του και σήμερα καλείται να κάνει τις μεταρρυθμίσεις εκείνες, που σχεδίαζε ο Μητσοτάκης και οι οποίες τον έριξαν !
       Θέλει να τις κάνει (γιατί έως σήμερα έχουμε δει ΜΟΝΟ λόγια, έργα ΜΗΔΕΝ), περισσότερο επειδή μας τις επιβάλλουν οι δανειστές και όχι τόσο, επειδή κατανοεί την αναγκαιότητά τους (ιδιωτικοποιήσεις και όχι μόνο).
       Είναι ντροπή λοιπόν, οι πολιτικοί μας, που έχουν εθιστεί στο ψέμα και την (πολιτική και όχι μόνο) απάτη, να αναφέρουν τη λέξη "επίορκος", διότι αν θέλουν να δουν επίορκους, δεν έχουν παρά να κοιταχτούν στον καθρέφτη !
       Καλώς ή κακώς, όλοι κουβαλάνε το παρελθόν τους, όπως και ο αποστάτης-προδότης της ΝΔ (που τον έκανε και πρόεδρό της !), Σαμαράς και αν έχει αλλάξει, γιατί πιστεύω ότι ο άνθρωπος μπορεί, αν θέλει φυσικά, να αλλάξει, θα πρέπει ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ, με τις πράξεις του όμως, όχι με κούφια, "ξύλινα" λόγια, από τα οποία, όχι απλά έχουμε χορτάσει, αλλά ξερνάμε κιόλας και μόνο που τα ακούμε πλέον.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.