Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

τα χρυσά ...μελομακάρονα !

  Η είδηση, ότι Δήμος των Επτανήσων, διέθεσε το ποσόν των 8.000 ευρώ για ..μελομακάρονα, άσχετα αν είναι 100% αληθινή ή όχι, δείχνει ξεκάθαρα πως (ΔΕΝ) αντιλαμβάνονται ορισμένοι τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος !
   Αν κάνει κανείς τις πράξεις, προκύπτει ότι το ποσόν αυτό, αντιστοιχεί σε περίπου ..μισό τόνο μελομακάρονα και άσχετα αν όντως αγοράστηκαν ή αν φαγώθηκαν, η ΟΥΣΙΑ μένει : το όργιο σπατάλης στο Δημόσιο βασιλεύει ακόμα και στα χρόνια των Μνημονίων και ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ η μία και μοναδική αιτία για την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας.
   Ούτε οι ψεκασμοί φταίνε, ούτε η Μέρκελ, ούτε το ΔΝΤ, ούτε η φοροδιαφυγή (που κανείς δε λέει ότι είναι σωστή και πρέπει να γίνεται !), μόνον η κακή και φαύλη διαχείριση των δημόσιων εσόδων και το μοίρασμά τους σε κολλητούς, "φίλους", κουμπάρους κλπ.
    Αν πάρει κανείς το εξεταζόμενο παράδειγμα και ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ πάντα μιλώντας (αφού δεν ξέρουμε λεπτομέρειες), μπορεί εύλογα να φανταστεί, με βάση και τα όσα έρχονται καθημερινά στο φως για υποθέσεις διαφθοράς, τα εξής :
    Ο Δήμος αποφασίζει ότι θέλει να μοιράσει μελομακάρονα, για τις εορτές των Χριστουγέννων, απευθύνεται σε ένα (από τα πολλά) ζαχαροπλαστεία, ο ιδιοκτήτης του οποίου σχετίζεται με τον ένα ή άλλο τρόπο με το δήμαρχο ή άλλο στέλεχος του Δήμου και κάνει "απευθείας ανάθεση".
    Δεν παίρνει τιμές από 2-3 άλλα ζαχαροπλαστεία, αλλά απευθύνεται στο "φίλο" της διοίκησης του Δήμου και ενώ τα μελομακάρονα αξίζουν π.χ 3.000 ευρώ, η τιμή συμφωνείται στα 8 χιλιάρικα, προκειμένου να βγάλουν κάποιοι και τη μίζα τους !
    Κάπως έτσι δε γίνονταν και -δυστυχώς- γίνονται οι "δουλειές" στην Ελλάδα ; Και φυσικά αυτό είναι μία σταγόνα στον ωκεανό της σπατάλης του δημοσίου χρήματος, αν σε ένα μικρό Δήμο, γίνεται όλο αυτό το αλισβερίσι για ..μελομακάρονα, μπορεί ο καθένας μας να φανταστεί τι συμβαίνει με τα δημόσια έργα και τις προμήθειες των εκατομμυρίων ευρώ...
     Αυτή η ανάρτηση απευθύνεται κυρίως στον Κουβέλη και στον κάθε Κουβέλη, που βγαίνει τελευταία και δείχνει τα ..δόντια του, υποτίθεται, στους δανειστές, λέγοντας και προειδοποιώντας ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλες θυσίες, ότι δεν έχει άλλο λίπος να κάψει κλπ.
     Η παρατήρηση αυτή, είναι σωστή, αλλά είναι ημιτελής : η κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της, όσον αφορά την "ανάγκη" να χρηματοδοτεί τα μελομακάρονα του δημάρχου, τους μισθούς βουλευτών, "συνεργατών", γενικών γραμματέων κάθε είδους, τα ενοίκια δημόσιων υπηρεσιών και τις κάθε είδους αλόγιστες σπατάλες του Δημοσίου και όσων δεν σέβονται τον κόπο και το αίμα, που αντιπροσωπεύουν οι φόροι των πολιτών !
    Αν δεν μπει πάτος στο βαρέλι της σήψης, της διαφθοράς, της αδιαφάνειας, της ανεύθυνης διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, από τα κόμματα, που νέμονται την εξουσία και τα λεφτά, καμία θυσία της ελληνικής κοινωνίας, δεν πρόκειται να πιάσει τόπο !!
    Ελπίζω να συμφωνούμε σε αυτό, κύριε Κουβέλη...





    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.