Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Αν θέλεις να πάθεις κατάθλιψη...

   Δεν έχεις παρά να κάνεις μία βόλτα, να περπατήσεις, στο κέντρο της Αθήνας και θα μαυρίσει η ψυχή σου, εγγυημένα !
    Σήμερα, μετά από καναδυο μήνες, περπάτησα ολόκληρη σχεδόν τη Σταδίου, από ψηλά έως την Ομόνοια και δεν πίστευα στα μάτια μου : παντού ΚΛΕΙΣΤΑ μαγαζιά, παντού ενοικιαστήρια, 1 στα 10 μόλις, μαγαζιά έχει μείνει ανοικτό, επιχειρήσεις δεκαετιών κατέβασαν ρολά, έχουν απομείνει μόνον κάτι ξενόφερτες αλυσίδες οικονομικής μόδας, αλλά και εκεί δεν πατάει άνθρωπος...
   Ελάχιστοι άνθρωποι γενικά κυκλοφορούσαν, συγκριτικά με παλιότερα, στα πρόσωπα όλων βλέπεις πλέον την κατήφεια και την "παραίτηση", η κατάσταση είναι ήδη τραγική, σε οριακά σημεία και φαντάζομαι ότι κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στις υπόλοιπες γειτονιές-συνοικίες καθώς και στις άλλες πόλεις της Ελλάδας.
     Οι μόνοι που δε φαίνεται να συγκινούνται από αυτήν την κατάντια, είναι φυσικά οι ιθύνοντες-κυβερνώντες, διότι πολύ απλά ούτε κυκλοφορούν έξω, ούτε περπατάνε στις πόλεις και στις γειτονιές, απλά μπαίνουν στις λιμουζίνες, με το σωφέρ και πηγαινοέρχονται, από σπίτι στο υπουργείο ή τη Βουλή και αντίστροφα.
      Όλοι θυμόμαστε την παρωδία με το Σαμαρά, να πίνει δήθεν καφέ στην Ομόνοια, για να δείξει ότι το κέντρο είναι ασφαλές, με ..15 αστυνομικούς τριγύρω, να παριστάνουν τους πελάτες, μία απίστευτη "έμπνευση" του επικοινωνιακού του επιτελείου, που νομίζει ότι είμαστε ιθαγενείς και συγκινούμαστε με καθρεφτάκια.
      Αν δεν ξυπνήσουν οι πολιτικοί άμεσα, αν δεν κατέβουν στο δρόμο, να δουν ποια είναι η αληθινή κατάσταση στην αγορά, αν δεν πάρουν σοβαρά αναπτυξιακά μέτρα, εδώ και τώρα και όχι μόνον φοροεισπρακτικά, δεν μπορώ να φανταστώ ποια θα είναι η κατάληξη...
      Χρειάζεται μία ολική επανεκκίνηση της οικονομίας και της αγοράς, από ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ, αναθεώρηση πολλών πραγμάτων, π.χ των ενοικίων, που έχουν πέσει ελάχιστα, ενώ η ύφεση δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο, οφείλουν όλοι να προσαρμοστούν στα νέα οικονομικά δεδομένα (ακόμα και με επιβολή πλαφόν, με νομοθετικές δηλαδή ρυθμίσεις), προκειμένου να ξαναπάρει μπρος η οικονομία.
     Αντί να ασχολούνται με αυτά, οι κυβερνώντες, είτε θα "τουϊτάρουν" ασυναρτησίες και βλακείες, είτε θα τρώγονται σαν τα κοκκόρια στα παράθυρα, είτε θα μοιράζουν καρέκλες και θα ανακυκλώνουν τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα, σε θέσεις ευθύνης.
      Η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο, αλλά το ..χειρότερο είναι αυτό ακριβώς, ότι οι "υπεύθυνοι" για τη μοίρα μας, ζουν εντελώς αποκομμένοι από την κοινωνία και την αγορά, στην κοσμάρα τους, δεν μπορούν να λύσουν ούτε στοιχειώδη, καθημερινά προβλήματα.
      Η εγχώρια τρόϊκα, που κυβερνά, επειδή ήταν και είναι η λιγότερο ..κακή λύση (στο τσάκ αποφεύχθηκε το ατύχημα ή μάλλον δυστύχημα, με τον Τσίπρα), μετά από κάποιους μήνες στην εξουσία, δεν έχει λάβει ΟΥΤΕ ΕΝΑ, χειροπιαστό, αναπτυξιακό μέτρο, δεν έχει κάνει ούτε μία ιδιωτικοποίηση, καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση, πέρα από τις περικοπές δαπανών, που είναι και το εύκολο.
       Ας ελπίσουμε να ξυπνήσουν και να δουν την πραγματικότητα, προτού είναι αργά, προτού η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη : μία απλή βόλτα, ένας απλός περίπατος στην αγορά, θα μπορούσε να είναι ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ, να τους ταρακουνήσει, ωστόσο υποθέτω ότι φοβούνται να κυκλοφορήσουν πεζοί, για να μην τους λιντσάρει ο κόσμος, που πεινάει και δυστυχεί...







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.