Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

τι δείχνει η προφυλάκιση πατέρα και υιού Κουρή !!

   Δεν έχω παρακολουθήσει τις αντιδράσεις, που προκάλεσε, η χθεσινή απόφαση προφυλάκισης των Γιώργου και Ανδρέα Κουρή, ωστόσο, στη δικιά μου σκέψη, επικρατεί ανασφάλεια και έντονος προβληματισμός, για το αν έχουμε δημοκρατία ή κάτι άλλο (καλά για "κράτος δικαίου", ούτε λόγος).
    Ουσιαστικά, με τη χθεσινή απόφαση, επιβεβαιώθηκε ξανά ότι είμαστε όλοι ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ των δικαστών, αν εκείνοι έχουν αποφασίσει ότι πρέπει να μπεις φυλακή, απλά δε γλιτώνεις, ακόμα και αν η φυλάκισή σου, είναι άδικη, δε στηρίζεται δηλαδή στους (δημοκρατικούς) Νόμους, μιλάμε για τακτικές, που παραπέμπουν σε άλλες (αρκετά μακρινές) εποχές και άλλα καθεστώτα !
    Η εμπάθεια είναι κακό πράγμα, για όλους, ωστόσο, για τους Δικαστές, δεν είναι απλά κακή, αλλά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, από τους Δικαστές, ο πολίτης περιμένει νηφαλιότητα, ορθή κρίση, "κρύο αίμα" και όχι να επικρατεί το συναίσθημα και λογικές εκδίκησης...
     Οι δύο προφυλακισθέντες, αν θυμάστε, είχαν ξανασυλληφθεί καναδυο φορές και αφέθηκαν ελεύθεροι και ορθά, εφόσον αποδείχτηκε ότι δεν ήταν εκείνοι υπεύθυνοι, βάσει Νόμου, για τα επίμαχα χρέη !
     Για να ...παρακάμψουν λοιπόν το Νόμο, οι Δικαστές, τι σκαρφίστηκαν ;; Αυτή είναι και η "λεπτομέρεια" (στην οποία λένε ότι κρύβεται ο Διάβολος) της χθεσινής είδησης : κατηγορήθηκαν για ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑ στη δημιουργία αυτών των χρεών από κάποιον άλλον (Γιαννίκο, φαντάζομαι) !!!
      Ειλικρινά, αμφιβάλλω αν υπάρχει στα εγχώρια ή και στα διεθνή ποινικά χρονικά, ανάλογη περίπτωση, ανάλογη κατηγορία, φαντάζει περισσότερο ως "εφεύρημα" αυτή η κατηγορία, παρά σαν κάτι αληθινό, κάτι ρεαλιστικό.
     Προκειμένου, σώνει και καλά, να πάνε στη φυλακή, επειδή κάποιος το αποφάσισε έτσι, κατηγορήθηκαν -άκουσον άκουσον- ότι προκάλεσαν εκείνοι σε κάποιον άλλον, στον κατά Νόμο εκπρόσωπο και διαχειριστή της εταιρίας, την απόφαση να κλέψει το Κράτος, να μην αποδώσει τους φόρους κλπ !!
       Το κατά πόσον, οι μέτοχοι μιας Α.Ε, ευθύνονται για τις αποφάσεις και τις ενέργειες του Δ.Σ αυτής, είναι πραγματικά μία ΜΕΓΑΛΗ συζήτηση, που δεν θα γίνει εδώ, ωστόσο να δεχτώ ότι οι εν λόγω, ως ΚΥΡΙΟΙ-βασικοί μέτοχοι, γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα και είχαν έναν λόγο παραπάνω.
       Από το σημείο αυτό όμως, μέχρι την ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑ, δηλαδή τη με δόλο πρόκληση σε άλλον της απόφασης να παρανομήσει, η διαδρομή είναι τεράστια, οι Δικαστές όμως αποδεικνύουν ότι γίνονται και ...θαύματα, οι "αποστάσεις" μπορεί να μικρύνουν εύκολα και κατά πολύ, εάν υπάρχει "θέληση" !!
        Η παρούσα υπόθεση, ομοιάζει κατά πολύ, με την αντίστοιχη περίπτωση του Λάκη Γαβαλά, ο οποίος επίσης είναι άδικα προφυλακισμένος, λόγω εμπάθειας και μόνον, ίσως και λόγω της "ιδιαιτερότητάς" του, δεν ξέρω, πάντως, είναι λυπηρό και στις 2 περιπτώσεις, να προφυλακίζονται άνθρωποι ΑΔΙΚΑ και να μην τους δίνεται η δυνατότητα να τακτοποιήσουν τα χρέη τους (αυτό ισχύει ιδίως για το Γαβαλά, η ακίνητη περιουσία του οποίου είναι ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ των όποιων χρεών).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.