Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Τσιπραλέξ "δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν"

   Βλέποντας (Μάρτης 2013) κανείς στις δημοσκοπήσεις (όσο αξιόπιστη μπορεί να είναι μία δημοσκόπηση), να προηγείται ο συριζα, αναρωτιέται εύλογα τι σόι μαλακία δέρνει τον έλληνα, πόσο αυτοκαταστροφικός μπορεί να είναι αυτός ο λαός !
   Με μία πρώτη ανάγνωση, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι οι έλληνες είναι χαζοί, ηλίθιοι, έχουν "κοντή μνήμη", δεν έμαθαν τίποτα από το κάζο του 2009, με το "λεφτά υπάρχουν" και ακολουθούν τυφλά κάποιον άλλον, που λέει περίπου το ίδιο, ότι θα μοιράσει χρήμα, όταν έρθει στην εξουσία.
   Ένας "ηγέτης", ο οποίος με την ίδια ευκολία θρηνεί πάνω από το φέρετρο του Τσάβες και μετά πάει στο LSE ή στη Γερμανία ή στις ΗΠΑ και συνομιλεί με τους "κακούς", με τον "εχθρό", που υπόσχεται τα πάντα στους πάντες, αλλάζει γραμμή κάθε 1 ώρα, προκειμένου να μαζέψει και το τελευταίο ψηφαλάκι, δεν μπορεί παρά να είναι επικίνδυνος !
   Οι ψηφοφόροι του συριζα, δεν προήλθαν -προφανώς- από ..παρθενογένεση, αν δει κανείς τα ποσοστά των κομμάτων, καταλαβαίνει ότι είναι πρώην ΠΑΣΟΚΟΙ, τρωκτικά της πράσινης λαίλαπας του παπανδρεϊσμού, που σάρωσε και κατέστρεψε τη χώρα, τη γενιά μου και όχι μόνον και ακόμα δεν έχουμε ακούσει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ...!!
    Έτσι, βλέποντας κανείς πιο ψύχραιμα και καθαρά τα πράγματα, καταλαβαίνει ότι δεν είναι ακριβώς χαζοί οι ψηφοφόροι του συριζα, απλά είναι (κουτο)πόνηροι, παρτάκηδες και κοιτάνε μόνον το (υποτιθέμενο) συμφέρον τους και τίποτε άλλο.
     Αυτό είναι που κατέστρεψε τη χώρα, η νοοτροπία του "ζήσε και άσε τους άλλους να πεθαίνουν", κοίτα τον εαυτό σου μόνον, την πάρτη σου, ψήφισε αυτόν που θα σε βολέψει, που θα σε ταΐσει, όχι αυτόν που θα κάνει καλό σε όλους ή στην πατρίδα, αυτά είναι ..παπαριές !
    Το τραγικό είναι ότι αυτή τη νοοτροπία την έχουν κατεξοχήν, όλοι αυτοί (και είναι πάρα πολλοί), που τους έμαθαν ότι δε χρειάζεται να δουλεύεις, για να έχει χρήματα ή να ζήσεις, αρκεί να είναι το όνομά σου στη λίστα με αυτούς, που πληρώνει ο κρατικός προϋπολογισμός, κάθε μήνα...
    Δεν έχουν πάρει ΑΚΟΜΑ χαμπάρι ότι το φαγοπότι τελείωσε, όσο είμαστε στο ευρώ τουλάχιστον και δεν έχουμε νόμισμα να κόψουμε και να μοιράσουμε, κανένας μαθητευόμενος μάγος, τύπου Τσίπρα, δεν μπορεί να βγάλει λεφτά ή κουνέλια από το καπέλο.
     Αν γυρίσουμε στη δραχμή, θα μπορεί να μοιράσει, αλλά με τον πληθωρισμό  στο 25%, τα επιτόκια των δανείων στο 30% και την τυρόπιτα να κάνει ένα 5χίλιαρο, θα πέσει πολύ πείνα και δυστυχία, έως ότου ...ξαναπτωχεύσουμε, διότι χωρίς παραγωγή, χωρίς αποκρατικοποιήσεις, ο φαύλος κύκλος απλά διαιωνίζεται.
      Καλά θα μου πει κάποιος : Η τρόϊκα, που μας κυβερνάει σήμερα είναι καλύτεροι ή μάλλον καλοί (Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης) ;; Καλοί δεν είναι σίγουρα, αλλά καλύτεροι είναι, διότι εχθρός της σημερινής κακής κατάστασης, είναι το χειρότερο, που μπορεί να μας βρει (συριζα), κάθε λογικός άνθρωπος, μεταξύ 2 κακών, θα επέλεγε το ..λιγότερο κακό, όχι το περισσότερο !
      Δεν ξέρω για σας, αλλά αν δω υπουργούς τον Παπαδημούλη, το Στρατούλη και το Λαφαζάνη, θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να μεταναστεύσω, οικογένεια δεν έχω και δύσκολα θα κάνω, με την οικονομική κατάσταση που επικρατεί, οπότε όσο γίνεται πιο μακριά, στην Τανζανία ή μάλλον κάπου στο Βορρά, επειδή μου αρέσει πολύ το χιόνι.










 

1 σχόλιο:

  1. Ο τύπος βγαίνει και λέει ΝΑΙ στην Ε.Ε, αλλά όχι -απαραίτητα- στο ευρώ και δεν αναρωτιέται κανείς : γίνεται αυτό ; προβλέπεται από τις Συνθήκες, που έχουμε υπογράψει, να μείνουμε στην Ε.Ε, αλλά να γυρίσουμε στη δραχμή ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.