Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

(πάλι) βόμβα στο Εφετείο ?

  Το παραμύθι με τη "βόμβα" στο Εφετείο Αθηνών, κάθε δύο μέρες σχεδόν (!!), έχει καταντήσει αηδία, έχει κουράσει και πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνει !
   Δύο με τρεις φορές τη βδομάδα, κάποιος τηλεφωνεί και προειδοποιεί ότι θα σκάσει βόμβα στο Εφετείο, με συνέπεια να εκκενώνεται το κτίριο, να κλείνουν οι γύρω δρόμοι, που είναι ήδη κυκλοφοριακά επιβαρυμένοι, να ταλαιπωρούνται οι οδηγοί, να χάνονται ώρες εργασίας, δίκες αναβάλλονται, χρήματα χάνονται κ.ο.κ.
   Έχει καταντήσει πλέον ανέκδοτο, κάτι σαν αστείο, οι περισσότεροι υπάλληλοι, συνήθως, δεν κάνουν καν τον κόπο να κατέβουν και να ξαναανέβουν, αλλά παραμένουν κανονικά στα γραφεία τους και εργάζονται, σαν να μην τρέχει τίποτα, επειδή ξέρουν πλέον ότι πρόκειται για άλλη μία κακόγουστη φάρσα.
    Αναρωτιέμαι ειλικρινά ποιος και τι επιδιώκει με τις συνεχείς αυτές φάρσες : αν κάποιοι νομίζουν ότι έτσι θα συμπληρωθεί το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης, του φίλου ή του συγγενή τους, ας το ξανασκεφτούν, διότι πολύ δύσκολα μπορεί να το πετύχουν, όπως επίσης και το ενδεχόμενο παραγραφής ενός αδικήματος, είναι επίσης μάλλον απίθανο, αφού αυτά οι δικαστές τα προσέχουν.
    Από την άλλη, μήπως παίρνουν τηλέφωνο, οι ιδιοκτήτες των καφέ και σαντουϊτσάδικων, απέναντι από το Εφετείο, για να έχουν δουλειά ??
     Πέρα από την πλάκα, η κατάσταση αυτή δεν είναι αστεία και απορώ ειλκρινά, γιατί το επίσημο Κράτος και κυρίως η διοίκηση του Εφετείου, δεν κάνει κάτι, για να μπει ένα τέλος ! Θέλω να πιστεύω ότι δε βολεύονται και οι Δικαστές, με αυτό το φαινόμενο, επειδή δουλεύουν λιγότερο, αφού οι υπόθεσεις συσσωρεύονται και θα τις βρουν ξανά μπροστά τους.
     Το παράλογο, ένα ακόμα της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας, είναι ότι στο Εφετείο Αθηνών, στην είσοδό του, ΔΕΝ υπάρχει σύστημα ελέγχου (!!!), για ύποπτα αντικείμενα, όπως υπάρχει στον Άρειο Πάγο, δίπλα ή ακόμα και στο Πρωτοδικείο.
     Στην Ευελπίδων, μετά και τα κρούσματα δολοφονιών, που είχαμε στο παρελθόν και ανάλογα με τα περιστατικά αυτά, οι έλεγχοι γίνονται και μάλιστα αυστηρά πλέον, ακόμα και σε δικηγόρους (παλιά τα είχαν πιο πολύ για ομορφιά).
      Τις προάλλες, έτυχα σε περιστατικό, στο Πρωτοδικείο, όπου ο Αστυνομικός δεν επέτρεπε την είσοδο σε κάποιον, που είχε στο μπρελόκ, κάτι σαν ..νυχοκόπτη !
      Στο Εφετείο, όπου δικάζονται τα πλέον σοβαρά εγκλήματα-κακουργήματα και όπου πηγαινοέρχονται οι πλέον αδίστακτοι-στυγνοί εγκληματίες, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ έλεγχος, στην είσοδο, είναι ξέφραγο αμπέλι και προφανώς αυτό εκμεταλλεύονται οι φαρσέρ : Αν μπει μηχάνημα ελέγχου, φαντάζομαι ότι θα μειωθούν τα τηλεφωνήματα, αλλά και οι αστυνομικοί θα είναι πιο σίγουροι ότι δεν έχει εισέλθει κάτι ύποπτο, στο κτίριο.
       Οι (όμορφες) κοπελίτσες-αστυνομικίνες, των 23 και 24 χρόνων, που έχουν βάλει στην είσοδο, ως ..θυρωρούς, είναι ωραίες ως θέαμα, αλλά το ζητούμενο είναι να υπάρχει και περισσότερη ασφάλεια.
        Το υπουργείο Δικαιοσύνης, η διοίκηση του Εφετείου, οι υπάλληλοί του, ο δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, αναρωτιέμαι με τι ασχολούνται ? Δεν τους ενοχλεί αυτή η κατάσταση, που χρονίζει και ταλαιπωρεί ? Δεν τους απασχολεί η ασφάλειά τους και να μην αναγκάζονται, κάθε 2 μέρες, να ανεβοκατεβαίνουν τις σκάλες ?
        Είναι τόσο δύσκολο να μπει ένα σύστημα ελέγχου, σε τσάντες κλπ, με ακτίνες Χ, αντίστοιχο με του Αρείου Πάγου ?? Γιατί δε γίνονται στην Ελλάδα τα αυτονόητα, τελικά ?








 

1 σχόλιο:

  1. Οι μηχανισμοί ελέγχου, πάντως, στο Εφετείο, έχουν μπει εδώ και αρκετό καιρό, κάλλιο αργά, παρά ποτέ, θα αρχίσω να πιστεύω στο τέλος, ότι με διαβάζουν και θα πάρουν τα μυαλά μου αέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.